Teraz jest 6 wrz 2025, 08:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 404 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 gru 2006, 12:53 

Napiszę krótko, jako były gracz OFP, AA 8) jestem rozczarowany. W porównaniu z AA, BF2 to dzieło sztuki w wykonaniu programistów.

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 00:42 

skandal napisał(a):
Napiszę krótko, jako były gracz OFP, AA Cool jestem rozczarowany. W porównaniu z AA, BF2 to dzieło sztuki w wykonaniu programistów.

Grzeszysz - BF2 nie dorasta do piet ani OFP ani ArmA - to poprostu gry nastawione na zupelnie oddmieny tryb rozgrywki.

BF2 to taki CS w swiecie symulatorow pola walki - OFP postawilo poprzeczke bardzo wysoko i jedynie co jest w stanie z nim konkurowac to ArmA wlasnie. Jak dla mnie juz teraz ArmA przewyzszyla wszystko co jest na rynku jesli chodzi o mozliwosci MP (SP pominmy bo wiekszosc z nas tez go pominie).

Wszystkie BF-o podobne czy nawet CS-o podobne nie daja takiej swobody przy trybach gry. W tych grasz masz tryby narzucone przez tworcow a w ArmA te tryby sobie tworzysz :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 00:49 

... sztuki PROGRAMISTóW!!! ;) Ktoś kiedyś narzekał na błędy w BF:P ?. Innych rzeczy się nie czepiam, tak jak ty nie musisz mi tłumaczyć róznic między BF a AA czy też starym dobrym OFP.

lista błędów, niedoróbek i programistycznego niechlujstwa:
http://community.bistudio.com/wiki/Arme ... _Bugs_List

Na moim sprzęcie właściwie to nie idzie grać: PIV@3200, 2GBRAM, GF6800, ustawienia 1024x768, wszystko na very low/disabled, dźwięk programowy - EAX wyłączony. Denerwujące 'efekty' wizualne i dźwiękowe (wspomniane w ww. liście) oślepiające słońce w zakresie ca. 60 stopni - wszędzie tylko biel, przeraźliwie głośne silniki śmigłowca lub czołgu będących w odległości 1km plus niemożność zidentyfikowania kierunku skąd nadciągają i tak dalej. damn beer

Ostatnio edytowano 7 gru 2006, 02:52 przez skandal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 02:50 

Ja az takich problemow nie mam a Ty sie jasno w poprzednim poscie nie wyraziles ;)

Maszynka nieco lepsza - C2D, 7900GS i na ustawieniach srednuch-wyzszych gram i caliem znosnie bywa - zawsze powyzej 20 FPS'ow

Z dzwiekami mialem tez problem ale przeinstalowalem stery do Audigy 4 w moim przypadku i jest duzo lepiej.

O bug liscie nie musisz mi przypominac bo sam dodalem kilka pozycji.

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 07:43 

skandal napisał(a):
przeraźliwie głośne silniki śmigłowca lub czołgu będących w odległości 1km plus niemożność zidentyfikowania kierunku skąd nadciągają i tak dalej.

bug z dzwiekiem u mnie to nie jest 1 km-robie misje w edytorze i wiem ze smiglowiec slychac z duzo wiekszej odleglosci.
Forrestal prawie wszystko co piszesz o ArmA i BF2 czy CS to prawda. Prawie.. z wyjatkiem tego ze BF2 czy CS w multiplayerze sa grywalne a ArmA nie. dobrze, rozumiem ze dla 200 osob w calej europie OFP/ArmA jest grywalna... ale cos pisales o "nie dorastaniu do piet"? porownaj sobie liczbe samych graczy klanowych w bf2... w calej europie tylu wszystkich graczy mp ofp nie bylo co u nas jest w klanach.
dla mnie wszystkie zalety ArmA ktore wyliczacie (fani dozgonni z forum armedassault.pl) tylko powiekszaja irytacje tym ze BIS zmarnowalo taki dobry material na gre wojenna MP na miare WoW, idiotycznym posunieciem jakim jest wydanie gry NIEGOTOWEJ.

rynek jest sprawiedliwy i sam zadecyduje.
:wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 11:28 

Jedno jest pewne o czym napisał przsoi dla graczy kochających BF2 za dynamizm AA tak jak i OFP nie jest dobra alternatywą .....co do optymalizacji i wyglądu tej gry ...sam teren jaki jest generowany w czasie rzeczywistym w AA jest na oko 20 razy większy niż największa mapa w BF2 że to w ogóle chodzi to jest cud , jeżeli silnik BF2 miałby generować taką powierzchnie to FPS=1. Przykładowo misja w której na raz napierdziela sie 100 jednostek ma spadek wydajności o około 5-8 klatek , niż przechadzanie sie samotnie po tym samym terenie ....A czy wygląda ładnie czy nie hmmm
http://img216.imageshack.us/img216/4815 ... 489ww5.jpg
http://img216.imageshack.us/img216/196/ ... 792za6.jpg
dla mnie bomba .....
Przy włączonym na high HDR faktycznie fps od 17-28-45 ( las-miasto-pustynia ) przy mocnym sprzęcie 1280x1024
Ale po ustawieniach HDR na low 28-43-85

CO do MP tu liczy sie klimat 8), wracając jeszcze do samych poprawek ...już pojawiły sie nieoficjalne poprawki i pierwsze addony ...a bediz eich wiecej i wiecej i...... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 12:35 

wiekszych fotek nie masz :?: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 12:41 

naprawde super screeny, moze sproboj w 1600x1200? uzywasz imageshack.us... czy tak trudno dac specjalnie przygotowane miniaturki na forum?
ArmA jak zadna inna gra, wyglada najlepiej na screenach wlasnie... gorzej wychodzi gdy TO ma sie RUSZAC.
sam wpadlem w pulapke screenow i filmikow wiec wiem jak to dziala :?

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 12:53 

przsoi napisał(a):
naprawde super screeny, moze sproboj w 1600x1200? uzywasz imageshack.us... czy tak trudno dac specjalnie przygotowane miniaturki na forum?
ArmA jak zadna inna gra, wyglada najlepiej na screenach wlasnie... gorzej wychodzi gdy TO ma sie RUSZAC.
sam wpadlem w pulapke screenow i filmikow wiec wiem jak to dziala :?

Sorki ale nie mogłem się oprzeć :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 13:50 

No nie wiem czy tak dobrze jest z tą wydajnością. Skoro w lasku z ograniczonym przez drzewa, krzaczki i parę kępek trawki zasięgu widzenia wydajność potrafi spaść do kilkunastu FPS. Nawet na high-endowym sprzęcie. Zresztą drastyczny spadek wydajności powodowany trawkami/ i niektórymi drzewkami znajduje się na liście bugów. Dobrze to widać po wzniesieniu się ponad teren za pomocą heli/samolotów, gdy nie widać trawy inna gra, FPSy wzrastają kilkukrotnie mimo, że zasięg widzenia jest dużo większy plus widoczne jest np. kilkadziesiąt budynków. Już pisałem wcześniej za szybko starali się uatrakcyjnić graficznie grę wprowadzając trawki i krzaczki. Co gorsza jak na razie zmiany ustawień graficznych z tych lepszych na nawet very low, łącznie z rozdzielczością, niewiele polepszają sytuację. Ciekawe jest też to, że ponoć w tej grze najważniejsza jest moc praca nie karty graficznej co w pewnej mierze świadczy źle o optymalizacji grafiki a niegrzanie się mojej k. grafiki może to chyba potwierdzić. Dorzuce jeszcze, że pokazywany już w tym poście obrazek z kilkukrotną różnicą w ilości FPS w wersji czeskiej i niemieckie to jeden wielki skandal Twisted Evil Niby poprawione przez patch ale nie jestem pewien czy do końca. Powrócę jeszcze do dźwięków oprócz ewidentnego buga z głośnością heli/czołgów przez wiekszy czas gry wydaje mi się, że jakaś część efektów dżwiękowych z jakiegoś powodu nie jest odtwarzana i wcale nie rozchodzi mi się tylko o taki myk jak z OFP, w którym po dłuższym biegu mój hero dyszał jak jakiś zboczeniec do słuchawki telefonu.

Ostatnio edytowano 7 gru 2006, 13:57 przez skandal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 17:21 

http://www.youtube.com/watch?v=v5loOg9xUSA&NR brechtam :lol: :P :D mam nadzieję że to tych patchach takie "poduszkowce" znikneły

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 18:28 

cebulus napisał(a):
...sam teren jaki jest generowany w czasie rzeczywistym w AA jest na oko 20 razy większy niż największa mapa w BF2 że to w ogóle chodzi to jest cud...

Mapa BF2 ma średnio 5-6km2, z czego 4 są grywalne. Wyspa w Armed Assault wynosi 400km2, więc jeśli tobie wychodzi 20 to niedobrze u ciebie z matematyką :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2006, 20:53 

RAINBOW napisał(a):
cebulus napisał(a):
...sam teren jaki jest generowany w czasie rzeczywistym w AA jest na oko 20 razy większy niż największa mapa w BF2 że to w ogóle chodzi to jest cud...

Mapa BF2 ma średnio 5-6km2, z czego 4 są grywalne. Wyspa w Armed Assault wynosi 400km2, więc jeśli tobie wychodzi 20 to niedobrze u ciebie z matematyką :wink:

Phi, od nastu lat gram w grę, gdzie mapa ;) ma powierzchnię 510 000 000 km2. Podobnie jak z AA, jej nowe wydanie też jest pod ostrzałem graczy, głównie z powodu wydajności i zawiedzionych oczekiwań od dłuższego czasu nakręcanych ślicznymi obrazkami. Ta gra to MS Flight Simulator :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2006, 02:36 

ja dziś grałem w gierkę. Zero przycinek, nawet na najgorszym sprzęcie. Zero lagów, grafika niezwykle realistyczna. Powierzchnia 0.5 m2. Monopoly... ale to chyba nie o tym temat, co nie skandal? :roll:

W ramach przypominania sobie jak działa edytor zrobiłem pierwszą misję MP. Coop dla maks 5 osób.

:arrow: http://brothersinarms.cba.pl/epidemia_0.5.sara.pbo

Ponieważ nie zrobiłem jeszcze żadnych briefingów itp to mówię o co chodzi. Stoicie i bronicie się przed atakiem. Jak już przerzedzicie szeregi wroga możecie w pobliżu poszukać pozostałych przy życiu. Jak wytniecie wszystkich to wygrywacie. banalne? zagrajcie - zobaczycie, że nie! :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2006, 03:54 

Hehe fajne :twisted: . Pod jakim numerkiem są te fajniutkie wampiry w edytorze? No chyba, że używałeś jakichs skryptów.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 404 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2