Teraz jest 24 lis 2024, 07:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 404 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 gru 2006, 23:44 

Taka mała porada dla tych którym w AA 10-30 klatek w fps'ie to trochę za mało. AA ma standardowo włączone HDR, które wiadomo - potrafi spowolnić grę na mid-range kartach.

Wyłączyć HDR możemy zmieniając wartość HDRPrecision= na 0, w pliku "c:\Documents and Settings\*****\My Documents\ArmA\ArmA.cfg"

edit:
Hmm, nie działa. Zmienna HDRPrecision może mieć tylko wartości 8 lub 16 a oznaczają one jakość efektu . Jak na razie HDR nie można chyba wyłączyć ani w plikach konfiguracyjnych anie w GUI gry. Pomysł BiSu z HDRem zżerającym klatki bez mozliwości wyłączenia to jakieś nieporozumienie tym bardziej, że jeśli ten cały HDR to m.in. jest to koszmarnie rażące światło lub ściemnienia terenu przy poruszaniu głową i brak możliwości używania antyaliasingu to ja dziękuje :evil: .

Wytłumaczę się tylko, że pomysł wziąłem stąd:
http://www.armed-assault.eu/index.php/Tweaks

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 09:34 

Trzeba ustawić PostProcesing na LOW i AA na HIGH dla Nvivdi karta sama zablokuje HDR bo nie potrafi tego obsłużyć razem, za wyjątkiem 8800 jeżeli ktoś na 8800 ma jeszcze problemy :D i radeonów

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 10:55 

Thx, dobrze wiedzieć i zaraz sprawdzę. Ciekawi mnie co będzie jeśli w gui gry ustawię antyaliasing a w sterownikach kart g. zablokuję.

edit:
:idea:
cebulus napisał(a):
(...)karta sama zablokuje HDR

tfu, z tego wynika, że dalej będzie HDR :lol:

Ostatnio edytowano 14 gru 2006, 17:52 przez skandal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 14:09 

Tak czytam od jakiegoś czasu ten topic...dziś widziałem w Empiku AA za 99zł i tak sobie myślę czy warto to kupić? Gra jest zabugowana niczym BF czy jest lepiej? Gwiazdka za pasem i pora znaleźć coś na zimowe wieczory;] Z góry sorry jeśli to pytanie tu padło ale nie widziałem takiego na poprzednich stronach 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 17:13 

RaFiX napisał(a):
Tak czytam od jakiegoś czasu ten topic...dziś widziałem w Empiku AA za 99zł i tak sobie myślę czy warto to kupić? Gra jest zabugowana niczym BF czy jest lepiej? Gwiazdka za pasem i pora znaleźć coś na zimowe wieczory;] Z góry sorry jeśli to pytanie tu padło ale nie widziałem takiego na poprzednich stronach 8)

BIS jest solidniejsze niz ea/dice i po okolo 2-3 patchach gra powinna juz byc wolna od najuciazliwszych bugow-wzorem OFP. nie sadze zeby spoczeli na laurach bo roboty wiele nie maja. ArmA kupie jak tylko dostane 1gb ram, niezaleznie od recenzji innych

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 18:51 

Kupić warto bo grywalność jest naprawde na bardzo wysokim poziomie, grafika także wymagania nie są tak tragiczne a wsysa jak bagno biebrzańskie;) naprawdę gierka warta tych 89 czy 99zł dla nielubiących bugów pozostaje poczekac na poprawki ale i to z pewnością już niedługo

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 09:22 

skandal napisał(a):
jeśli ten cały HDR to m.in. jest to koszmarnie rażące światło lub ściemnienia terenu przy poruszaniu głową i brak możliwości używania antyaliasingu to ja dziękuje :evil: .

I tu błąd. Przynajmniej na moim ati x1900xt HDR pięknie działa z antylem 4x i anizotropem 8x w Armed Assault :D

Po drugie czy wiesz co to jest HDR? Z twojego opisu widać nie rozumiesz zasad optyki oka więc warto pograć nawet w HL2.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 10:21 

Co do tego HDR czy tam Post Processingu bo już sam nie wiem co w tym Armie jest. W ustawieniach pisze post w configu HDR nm . Karty Nvidia do modelu 7900 nie obsługują HDRu jednocześnie z AA . Ponadto jednym z najbardziej obciążających grafę elementów w Armie jest właśnie HDR dlatego włączenie AA na nvidii spowoduje wyłączenie HDR w grze ..skoro nie można z poziomu menu ...ot wszystko na radkach i 8800 HDR + AA bedize działał jak ta lala, tyle że obetnie fpsy :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 15:18 

RAINBOW napisał(a):
skandal napisał(a):
jeśli ten cały HDR to m.in. jest to koszmarnie rażące światło lub ściemnienia terenu przy poruszaniu głową i brak możliwości używania antyaliasingu to ja dziękuje :evil: .

I tu błąd. Przynajmniej na moim ati x1900xt HDR pięknie działa z antylem 4x i anizotropem 8x w Armed Assault :D

Po drugie czy wiesz co to jest HDR? Z twojego opisu widać nie rozumiesz zasad optyki oka więc warto pograć nawet w HL2.

Nie załapałeś sarkazmu szanowny znawco optyki mojego oka. :shock: . Zresztą przejrzyj sobie zachodnie fora i poczytaj co gracze piszą o HDR w Arma lub o tych cudnych efektach świetlnych. Zresztą to oślepiające niebo i 'zmiana pory dnia' podczas obracania głową są na liście błędów ... i jak tu sie można cieszyć HDRem.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 16:25 

Czy wiadomo kiedy bedzie Demo Arma ??Mialy byc 2--mp i sp.

Jak nie zagram w demo nie kupie tej gry

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 16:29 

Chciałbym prosić o pewną pomoc. Otóż nie mam pojęcia co zrobić aby pozbyć się krzaczków tego typu.

Obrazek
Jezeli chodzi o fpsy to są w normie, jednak jak juz nademną przeleci śmigłowiec to widzę znaki od kosmitów. Do tego mam problem z znikaniem jednostek. Czasami nie widzę swojej broni, a czasami czołg zanika.

Mój komp to
-p4 ht 2.8
-Radeon 9800 pro
-1500 ram

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 16:33 

Krzaczki tego typu to artefakty. Jets to wyrazny dowod na to, ze twoja karta graficzna umiera. Moja w tydzien/dwa po wyswietleniu po raz pierwsyz takich cudactw ulegla autodestrukcji :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 16:34 

Jednak to tylko w ArmA. Bf2 AA i inne gierki chodzą normalnie

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 17:27 

a jak stoisz z chlodzeniem? moze to to

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 17:29 

QuattroPL napisał(a):
Mój komp to
-p4 ht 2.8
-Radeon 9800 pro
-1500 ram

no to niezle ta gra ma wymagania :shock:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 404 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2