Teraz jest 12 sie 2025, 11:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 14:40 

CloneTrooper napisał(a):
(...)Własnie. Cos mi sie zdaje ze popadacie w paranoje. Niedlugo na serwerach beda lecialy teksty typu:
"Snajper w promieniu 200 metrow od bazy, bo kick"
"Wypad z czolgiem od flagi na odleglosc 300m, bo kick"
"Samolotom nie wolno strzelac do aa, bo one je przeciez maja stracac"
"Nie wolno czaic sie w krzakach z bazooka, bo to nieetyczne"
"Jesli widzisz rannego przeciwnika, nie dobijaj go, niech sie wyleczy" :lol:

Dokładnie. Spotkałem się już z podobną sytuacją na polskich serwerach:
„Nie latać nad bazą przeciwnika, bo kick!” Na jednym z zagranicznych serwerów (dość kiepskiego klanu :wink: ) za latanie nad bazą bany rozdawali :lol:

Nie tylko ja dostrzegam tu pewną paranoję, rozpocząłem dyskusję, właśnie aby wyjaśnić pewne wątpliwości.

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 15:02 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Jeśli obie teamy są równe to nie ma czegoś takiego jak kampowanie. Holman powiedział że nagane jest bycie czołgiem w bazie i to jeszcze na naprawie.
Sorry ale jeśli trudne jest umówienie się na Team Chat żeby dwóch Anti Tanków wyskoczyło z przodu czołgu i go czymś zajeła by inżynier z tyłu mógł podłożyć ładunki i je zdetonować, to chyba jest coś nie tak?

Dokładnie. Kampienie czołgiem w bazie to problem wyłącznie serwerów publicznych, na których jedna gromada przypadkowych indywidualistów okazuje się bardziej zgrana od drugiej. Przecież kampujący w bazie nieprzyjaciela goście mają gorzej - są daleko od swoich respawnów i nie są w stanie uważąć na wszystko. Skoordynowany atak bez problemu ich załatwi, o ile oczywiście właściciele kampowanej bazy są w stanie skoordynować działania.

Na publicznych serwerach takie skoordynowane chwycenie sytuacji za twarz niemal nigdy nie jest możliwe - stąd marudzenie i jęczenie na kampujących.

Paradoksalnie wiekszym probleme wydają się samoloty. Kampującego czołgu albo piechoty dość łatwo się pozbyć, ale kiedy baza nie posiada AA i ma mało karabinów maszynowych, a przeciwnik ma chociaż 2 dobrych pilotów (częste na Charkowie na przykład) - wzięcie sie w garść pod bombami jest bardzo trudne (oczywiście nie jest to kampienie) . Jedyną taktyką w takiej sytuacji jest właściwie skryte przedzieranie się flankami i zdobywanie flag na tyłaxch przeciwnika - sprzętu w bazie człowiek przeważnie nawet nie jest w stanie użyć.

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 15:06 

Tak naprawdę pretekst do rozpoczęcia niniejszej dyskusji, dało mi zdarzenie, które miało wczoraj miejsce:

Grałem na Bocage w mniej licznej drużynie, mieliśmy wszystkie flagi i zrobiłem nalot na bazę allies, poczym zostałem przez jednego z graczy wyzywany od Lolków. Po tym jak mnie wyzwał, wsiadł do samolotu i robił dokładnie to samo, co ja przed chwilą. Gdy mu zwróciłem grzecznie uwagę, że nie jest całkiem konsekwentny w swoich poczynaniach odparł, że teraz on „oddaje” :lol: . Gdy próbowałem ustalić, co takiego „lolkowatego” było w moim zachowaniu odparł krótko „zamknij się”, no i tyle było dyskusji :lol:

Każdy z graczy swoim zachowaniem wystawia świadectwo o sobie i swojej kulturze :!:

Chciałbym wyjaśnić: Czy latanie nad bazą wroga i niszczenie sprzętu, można postrzegać w kategorii „lameriady” :?:

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 15:12 

nie mozna.. cos mi sie wydaje ze niestety z bfem dzieje sie to samo co z csem... zaczyna pojawiac sie coraz wiecej debilnych graczy (nie jest to regula ale zazwyczaj bardzo mlodych) ktorzy psuja zabawe innym. wniosek: 1.bany rozdawac :D 2.zalozyc hasla na serwery zeby nie trafiali tam przypadkowi gracze zza granicy ktorzy przyszli pozabijac swoich czy tez potestowac nowe czity

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 15:18 

tez uwazam ze powinno sie zahaslowac polskie serwery :!:

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 16:46 

Hasło np. ala ma ...
Każdy Polak będzie wiedział o co chodzi. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 17:06 

Właśnie wracam z serwera FS mapa kursk. Stoje sobie t34 przy tartaku i co raz ubywa mi życia patrze jakiś koleś z klanu ]DAF[Xlon wali do mnie z bazuki nie wiadomo czemu (jest w moim teamie) i było wielu podobnych jeden koles kampowal chociaż jego drużyna nie miała ani jednej przejętej flagi (oprócz flagi). Zagrałem troche i wyszłem z takimi idiotami nie da sie grać to psuje zabawe. MISIEK ma racje chasło na serwer polski podany na stronie http://www.bf.pl kto chce wejść na serwer bierze hasło i wchodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 17:48 

FaTaLWoLf napisał(a):
z takimi idiotami nie da sie grać to psuje zabawe. MISIEK ma racje chasło na serwer polski podany na stronie http://www.bf.pl kto chce wejść na serwer bierze hasło i wchodzi.

Wystarczy wszedzie haslo "pl".

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2003, 19:04 

CloneTrooper napisał(a):
Wystarczy wszedzie haslo "pl".

Tak jak za starych, dobrych czasów :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2003, 00:02 

Ta ale nie każdy zna strone BF1942.PL więc wystarczy hasło: PLAPLA i już :D każdy polak wie o co chodzi :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2003, 00:21 

nie prosciej dac wskazowke do hasla w nazwie serwera ? :?:

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2003, 00:26 

Sorry miałem dodac by HASŁO: PLAPLAPLA było w nazwie serwera a prościej to: [PRGK-42]Clan Serwer haslo pla.
Jest tylko problem. Jak odróznić że na serwie jest klanówa a FFA?

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2003, 00:29 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Sorry miałem dodac by HASŁO: PLAPLAPLA było w nazwie serwera a prościej to: [PRGK-42]Clan Serwer haslo pla.
Jest tylko problem. Jak odróznić że na serwie jest klanówa a FFA?

1 hasło nie działa bo zmienili na inne
2 ludzie którzy tam są to 20 kolesi z 2 klanów :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2003, 06:40 
Moderator forum

A ja uważam, że nie powinniśmy hasłować serwrów. Powinniśmy być maksymalnie otwarci dla innych ludzi. Raczej powinno byc więcej ODPOWIEDZIALNYCH adminów, a nie jakieś hasła.

PostNapisane: 22 wrz 2003, 06:59 
Moderator forum

Praetorius napisał(a):
Do tej pory w temacie nękania bazy wroga z powietrza nie wytworzyła się klarowna zasada, w związku, z czym chciałbym dowiedzieć się, jak Wy postrzegacie powyższy problem.

1. Jeśli mój team ma wszystkie flagi, nie nękam samolotów i sprzętu w bazie - pozwalam samolotom wystartować, a pojazdom wyjechać.

Wtedy walka jest fair.

2. Jeśli nie mamy wszystkich flag - no mercy :twisted:

Zresztą; wszystko zależy na jakich graczy trafisz.
Ostatnio było wręcz rewelacyjnie na modzie DC.
Razem z Holmanem i kolegami z ]WA[ "łupaliśmy" do późnych godzin, po wcześniejszych ustaleniach - walimy wszędzie i we wszystko co się da 8)

BTW: Linda kiedyś powiedział: "to jest wojna ... musicie zabijać; inaczej zginiecie" 8)

Podczas wszystkich konfliktów zbrojnych nikt nie rozdawał banów i kopniaków ... Niemcy nie pytali się Aliantów czy mogą atakować ich bazy, tamci podobnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2