Cytuj:
W newsie na eSports.pl i w rejestracji na lanparty.pl są wymienione BF2 i BF2142 wiec wnioskuje, że będą one obecne na LAN4FUN 8.
Hmm...wybacz za sformułowanie , ale to że jest do wyboru przy rejestracji nie znaczy w 100% ze bedzie na lanie. I już tłumacze o co chodzi, bo napewno nie o to żeby cie obrazic, bądź upokorzyć w jakikolwiek sposób.
Ogólnie sprawa gier na L4F wyglada tak iż staramy się zaspokajać potrzeby ludzi, ktorzy wyrażaja cheć zabawy w dany tytuł gry. Na chwilę obecną BF wybrało 4 spośród wstępnie zarejestrowanych 30 osób, więc cieżko mi powiedzieć czy będzie cokolwiek organizowanego na lanie w związku z BF`em. Poczekajmy...... może coś się zmieni.
Natomiast druga sprawa to nagrody. Z tego co już zdążyłem zauważyć społeczność BF`a nastawiona jest na PRO, czyli jadą, wygrywają, zgarniają nagrody i wracają do domów. Tymbardziej wydaje mi się ,po rozmowie na TS,że scena BF`a nie jest zainteresowana imprezami BYOC ( ale mogę się mylić oczywiście ). Inna kwestią są nagrody. Niestety jak narazie nie udało Nam się znaleźć sponsorów, którzy potrafiliby pokryć nagrodami turniej BF`a ( ok 3 miejsca x 8 - 10 nagród ) i szczerze mówiąc mieliśmy cichą nadzieję na wsparcie ze strony EA Polska, która się WYCOFAŁA z LAN4FUN 8 a wątpie żeby scena BF`a tak jak np AA chciała rozegrać turniej 4 FUN, z małymi upominkami.
Jeśli chcesz podyskutować na ten temat zapraszam na gg ( 4089164 ) po godzinie 14.