Teraz jest 27 lis 2024, 11:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 16:56 

Holman napisał(a):
ehh dlaczego nasi politycy to tacy imbecyle...

bo ida tam tylko i wylacznie po kase, przeciez w przeciagu tych paru lat to tak konta sobie wyladuja ze ich dzieci w ich wieku beda zyly w dostatku. Jeden ze starszych politykow, jak zapytano go co by zrobil w jakiejs tam sprawie, powiedzial kiedys takie slowa: "Ja jestem za stary na to, niech sie martwia mlodzi, to ich problemy ja za 2 lata koncze kadencje i nieczym nie sie przejmuje" , a ja myslalem ze oni tam sa zeby kraj polepszac a nie zeby poprostu siedziec.I taka wlasnie jest polska polityka a to ze idziemy do UE to tylko przypadek ze Millerowi sie to przytrafilo bo obojetnie jaki by nie byl premier to i tak bysmy do UE weszli!

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 19:44 

ale najgorasze jest to że oni okłamują ludzi mówią ze to Eu wymaga 22% to jest gówno prawda

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 21:01 
Moderator forum

BIEPIO napisał(a):
ale najgorasze jest to że oni okłamują ludzi mówią ze to Eu wymaga 22% to jest gówno prawda

dokladnie

@pinky: wiem o tym niestety :(

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 21:44 

BIEPIO napisał(a):

To chyba chodzi dokladnie o to ze musi byc jednolity podatek na uslugi telekomunikacyjne czyli telefon internet it jednakowy podatek maja miec. Przydaloby sie zeby ujednolicili do 7% a nie 22% ;/ a pozniej mowia jak to w UE wspaniale... a tu znalezli sobie doskonalego kozla ofiarnego na ktorego mozna wszstko zwalac... niech poslowie maja pensje na poziomie placy minimalnej, zeby bylo widac ze chca pracowac dla spoleczenstwa a nie dla pieniedzy...

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 22:10 
Moderator forum

Holman napisał(a):

Statystyki dowodzą, że największymi imbecylami są politycy koalicji rządzącej :shock:

Wczoraj słuchałem rozmów rolowanych i pomysłów Marka Pola. LOLowałem :lol:

Swoją drogą ... jeśli to przejdzie ... Holman podwieziesz mnie Huey'em na kamczatkę .. tam nie podatków :twisted:

BTW: info@mi.gov.pl już nie działa - deaktywują obecne adresy e-mailowe ... coż za Millerowska przebiegłość .. LOL

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 22:13 
Moderator forum

Szybko sobie "robocika" ustawili:

Wątek jak najbardziej do HP, ale cóż ... "już się burza rozpoczęła, a szklanka wodą napełniona:

Szanowny Panie,

W związku z Pana zapytaniem uprzejmie informuję, że w Ministerstwie Nauki i Informatyzacji od wielu tygodni trwają prace nad regulacjami, które pozwolą ograniczyć lub zminimalizować skutki potencjalnej podwyżki podatku VAT na usługi dostępu do Internetu. Podwyżka ta uwarunkowana jest regulacjami europejskimi, które nakazują stosowanie tzw. stawki podstawowej VAT m.in. dla usług dostępu do Internetu.

Niestety tzw."stawka podstawowa VAT" obowiązująca w Polsce wynosi 22%. W tej sprawie zarówno Minister Nauki, jak i Minister Infrastruktury zwracali się do Ministra Finansów z prośbą o znalezienie takich instrumentów finansowych (w tym fiskalnych), które umożliwią minimalizację lub likwidację negatywnych skutków społecznych przewidywanej podwyżki.

Minister Nauki wystąpił również do Prezesa Rady Ministrów z prośbą o
powołanie zespołu międzyresortowego, który zbadałby i opracował formalne założenia powstania i działania takich instrumentów. Problematyka ta jednak wymaga szerokich i wnikliwych analiz prawnych i finansowych, a także konsultacji z operatorami telekomunikacyjnymi.

Obecnie trwają dyskusje nad wprowadzeniem kilku rozwiązań, które mogą
całkowicie wyeliminować skutki podwyżki podatku VAT dla końcowego
użytkownika. Wprowadzenie jednak takich pomysłów jako obowiązujących
regulacji wymaga dalszych analiz.

Ponadto sprawa ta zarówno w mediach, jak i w dyskusjach politycznych
omawiana była już od wielu tygodni. Nic w stanowisku rządu, ani ministerstw odpowiedzialnych za informatyzację i telekomunikację nie wskazuje na brak chęci, woli czy też zaangażowania dla rozwiązania tak istotnego dla budowy społeczeństwa informacyjnego problemu.

Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienia są dla Pana zadowalające.

Pozdrawiam
Wojciech Szewko

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 22:19 

tak ja też to dostałem i wysłałem 600 e mail :] a niemcy mają 3% vat na internet :|

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 22:33 

Cytuj:
Co ty gadasz NIEMCY mają 3% podatku na Internet :] w unie internet jest tańszy :0 7% VAT to już jest prawie najwyższy w europie Ten podatek wcale nie jest na renke TPSA, bo wtedy neo podrożeje i ludzie zaczną rezygnować

Mylisz sie kolego. W Niemczech podatek od uslug telekomunikacyjnych wynosi 16%USt.(Umsatzsteuer)

Ps. Wiem bo sam place.

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2003, 22:48 
Moderator forum

Slyszalem ze unia nie ustala odgornej granicy Vatu ale ustala dolna...
chyba 13% jesli sie nie myle

PostNapisane: 25 wrz 2003, 23:06 

BIEPIO napisał(a):
Rząd milera wymyślił sobie, że podniesie VAT z 7% na 22% przyłączcie się do protestu

http://www.jarmuziewicz.platforma.org/protest.php

Wysyłajcie e maile, które znajdziecie na stronie, którą podałem wyżej

NIE dam się M :evil: ilerowi :0

e tam, trzeba bylo glosowac na NIE

o ile dobrze pamietam dolna granica dla drugiego progu VAT wynosil chyba 15% (?)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 00:06 

BIEPIO napisał(a):
europie Ten podatek wcale nie jest na renke TPSA, bo wtedy neo podrożeje i ludzie zaczną rezygnować

Niech sie wala, podpisalem umowe na rok na 149zl (roznice vatu niech sobie pokryje TPSA ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 00:21 

ale byś się zdziwił clone jak przychodzi pisemko z informacją.."niestety podwyżka podatku vat na usługi internetowe z 7% na 22% niekorzystnie wpłyneła na cene etc...w związku z tym płaci pan 169zł/miech abonament"LOL :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 00:42 

Cytuj:

Wcale nei imbecyle wiesz jak oni musza kombinowac zeby podpierdolci jak najwiecej kasy. Myslsiz ze tak latwo skolowac kase na 2 nowe samochodi i chalupe. Tu trzeba naprawde ostro pokombinowac a ze ludzie tam maja wyksztalcenie średnie lub nizsze to co tu wymagac.

I tak moim faworytem jest POL (nie mylic z [FS]POL) ktory chyba swoje super rozwiazania wymysla siedzac na klopie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 00:58 

Kaczy napisał(a):
Cytuj:

I tak moim faworytem jest POL (nie mylic z [FS]POL) ktory chyba swoje super rozwiazania wymysla siedzac na klopie.

klop master :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 01:00 

a ja przepraszam - w kwesti formalnej - kolega gonet to powinien albo natychmiast zmienic avatara albo dostac tu bana.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2