Teraz jest 12 sty 2025, 16:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2007, 21:26 

Musze was zmartwić BF2 nie chodzi na Windows Vista. Przynajmniej u mnie nie chodził:/. Gra włączała sie normalnie ale po wejsciu na serwer odrazu punkbuster kopał.
Tu jest artykuł o tym
http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/316 ... i_gry.aspx

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2007, 21:37 

Przedchwilą skończyłem grać w BF2142 (1.10) na Viście, pytacie czemu skończyłem tak szybko? Kick od PB...

Pograłem jakieś... 10 min, prześledziłem klatki (renderer.drawfps 1) i na oko jest jakieś ~10 fpsów mniej. Co prawda grałem tylko na titan mode (serwer ~30/32) ale różnica jest widoczna. Wcześniej gdy rozpoczynałem gre na tytanie miałem ~70 fpsów, teraz mam ~60

BF2 również mam więc będe musiał później odkurzyć pudełko, zainstaluje i zdam relacje, na drugiej partycji mam XP więc mam jak porównywać...

Sprzęt:

Płyta główna: Gigabyte GA-K8NE nVidia nForce4
Procesor: AMD Athlon 64 3000+ (2000MHz) Venice
Ilość pamięci RAM: Kingston DDR 1024MB PC-400 CL2.5
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 7600 GS Galaxy 256MB (500/1400 1.2ns) - sterowniki: nVidia Forceware 97.46 dla Windows Vista RTM
Dysk twardy: Maxtor DiamondMax 9 120 GB (ATA/133, 8MB cache)
Karta dźwiękowa: Creative Sound Blaster Audigy SE
System operacyjny: Windows Vista Home Premium

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2007, 21:45 

To jednym słowem trzeba się wstrzymać i nie ma co się napalać na wodotryski :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2007, 22:44 

Tak szczerze to niewiem czy Viste bedzie sie opłacało narazie kupowac :?
,no moze jesli wszystkie nowe gry beda wymagały DX10 .Martwi tylko jeden fakt- jak teraz gry z przed premiery Visty nie działają na viscie to boje sie ze nowe beda tylko działały na viscie a na xp juz nie - :( to by zmusiłoby graczy do kupowanie Visty ;/
(mysle ze microsoft jest w stanie zdecydowac sie na taki krok :evil: ).

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2007, 23:16 

jason.paury napisał(a):
Ja tam mam legelne XP Pro i Vista Bussiness na gratisie, więc... A co do BF2, to nic nie jest pewne do momentu kiedy ktoś sprawdzi :wink:

jason skończą Ci się studia to i licencja hrhrhr ;]

Przy Xp też każdy wpierw narzekał i wyzywał, a po roku każdy w kompie miał już wersję Pro :lol: Z Vistą będzie tak samo :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2007, 23:23 

Apos napisał(a):
Przy Xp też każdy wpierw narzekał i wyzywał, a po roku każdy w kompie miał już wersję Pro :lol: Z Vistą będzie tak samo :)

No i kazdy ma oryginaly nie? ;D

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2007, 23:41 

Apos napisał(a):
jason.paury napisał(a):
Ja tam mam legelne XP Pro i Vista Bussiness na gratisie, więc... A co do BF2, to nic nie jest pewne do momentu kiedy ktoś sprawdzi :wink:

jason skończą Ci się studia to i licencja hrhrhr ;]

Ta licencja jest dożywotnia a co do wersji OEM to ja tam juz z 30 razy dzwoniłęm do microsoftu do aktywacji windows i zawsze mowilem ze mam windowsa z msdn e-academy i bez zadnych pytan mi aktywowali go zawsze a mam te sama kopie juz chyba na 3 czy 4 płycie głównej pod rząd :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2007, 23:52 

No właśnie... Jak to stwierdził człowiek zajmujący się tym na UŚ: tak na prawdę, to nie wiadomo ile ta licencja obowiązuje :wink:

Tytuł: Re: Vista
PostNapisane: 25 sty 2007, 00:55 

darekw napisał(a):
Cześć mam zamiar kupić Vistę i mam pytanie czy ktoś gra w BF2 albo BF2142 na tym systemie :?: http://ssl.allegro.pl/item160079268_now ... ocja_.html

ta aukcja coś w ogóle jakaś lewa jest ... przynajmniej mnie wydaje się podejrzana:
- gostek pisze o tym by zaznaczyć jaką się chce wersje 32 czy 64bit !! (też o chwilowym braku wersji 64bit i o ponownej jej dostępności) !!
---> przecież to bzdura - każda Vista jest i 32bit i 64bit (tylko xp był w dwóch wersjach)

- po drugie sam MS podawał ceny po wejsciu ok 320zł dla OEM Basic - więc żadnej rewelacji nie ma ;)

- zdjęcia też wszystkie z interfejsem AERO którego Basic nie ma - trochę nie ładnie ...
-----------
Co do wyboru wersji to fakt - lepiej już brać Premium (mam nadzieje że w razie czego będzie można AERO wyłączyć i nie będzie nam spowalniał w grach)

A co do licencjonowania OEM - to nie narzekajcie, przecież właśnie na tym polega OEM - licencja na komputer - 1szt. - ten i tylko ten --- dzięki temu jest tańsza. Więc argument że nie będzie można na innym zainstalować jest niedorzeczny. Ktoś chce mieć wsparcie i instalować co chwilka gdzie indziej może kupić BOX-a. Kto chce mieć tanio legalny system - kupi OEM.
P.S. też z różnych źródeł słyszałem, że ost. MS dość pobłażliwy jest w sprawie ponownej aktywacji OEM na innym sprzęcie - ale można tylko liczyć na szczęście - żadna licencja na to nie zezwala i nie będzie (ani raz ani dwa razy!!) ..... instalujesz pierwszy raz i już jest przywiązany do tej maszyny)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 01:26 

Jako użytkownik Visty od ponad 3 tygodni może wyprowadzę z błędu kilka osób i po pierwsze: poprawię IDKrzycha - Vista będzie/jest w dwóch wersjach, 32-bitowa i 64-bitowa i nie ma czegoś takiego - 2 w 1. Takie rzeczy to tylko w Erze.

Po drugie: Tak na prawdę nie ma co spekulować o wydajności systemu, gdyż żaden producent, z tych, którzy się liczą (czyt. nVidia, AMD ATI, inne koncerny od sprzętu typu - mainbordy, grafiki, dzwiekowki itp itd), nie wydali dedykowanych sterowników pod Vistę i wszystko pracuje na sterownikach zawartych w systemie, co nie znaczy, że źle....

Po trzecie: na mojej konfiguracji - Athlon64 3000+@3800+, X1900XT, 2GB DDR, Gigabyte K8NF9-Ultra... system chodzi bajecznie, nie ma z nim "prawię" żadnych problemów poza odkrywaniem nowych okienek błędu i takich tam...

wydajność gier na sterownikach od MS jest, w moim przypadku, identyczna jak na WinXP Pro, przynajmniej jeśli chodzi o Battlefield 2, Red Orchestra, Pro Evolution Soccer 6, Oblivion, Armed Assault...

a do kolegi od BF2142 - uruchom grę jako administrator - problem z PB zniknie i będziesz mógł sobie spokojnie wojować...

Pozdrawiam wszystkie uczelnie biorące udział w MSDNAA :D:D:D a przede wszystkim Politechnikę Wrocławską :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 03:03 

Booli napisał(a):
Jako użytkownik Visty od ponad 3 tygodni może wyprowadzę z błędu kilka osób i po pierwsze: poprawię IDKrzycha - Vista będzie/jest w dwóch wersjach, 32-bitowa i 64-bitowa i nie ma czegoś takiego - 2 w 1. Takie rzeczy to tylko w Erze.
....

Jeżeli tak, to zwracam honor...
ze wszystkich tekstów na stronach MS wynikało, że z dwiema wersjami koniec i Vista ma mieć 2w1 .. no ale cóż nie po raz pierwszy wprowadzili mnie w błąd :)

EDIT: pogrzebałem i już wiem ... owszem jest 2w1 (x32 oraz x64) ale niestety tylko w wersjach BOX ... OEM-y mają albo, albo ;(

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 09:41 
Redaktor Battlefield.pl

bo OEMy są 'dla ubogich' ;)

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 09:44 

Booli napisał(a):
Jako użytkownik Visty od ponad 3 tygodni ....

No wreszcie ktoś napisał coś konkretnie rzeczowo i na temat a nie jakies domysły w dodatku to co chciałem usłyszeć

Powiedz jeszcze jaką masz zainstalowaną wersję (32/64) ultimate?

A i jeszcze moze ktoś by coś opartego na doświadczeniach powiedział o różnicach 32 vs 64

Ostatnio edytowano 25 sty 2007, 11:42 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 sty 2007, 10:08 

Drodzy koledzy , nie martwcie sie , pewnie EA wypusci jakiegos patche , i BF bedzie działać pod vista , z nowymi błędami , ale co tam , przywyklismy juz do tego .. :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 12:06 

Predzej mi kaktus wyrosnie niz kupie oryginalnego "pirata" oema. Albo box albo xp...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2