Teraz jest 22 lis 2024, 12:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sty 2007, 12:49 

Project Reality jest drugim najlepszym modem 2006 roku - wogóle, nie tylko modem BF2! Ustąpił miejsca tylko modowi Point of Existance 2, który miał wielu fanów z pierwszej części i oferował bardzie jarcadowy gameplay. Z Project Reality 0.5 nie miał by szans! Pokonał takie mody jak na przykład słynny Garry's Mod do Half Life'a 2 czy Forgoten Hope do Battlefielda 1942. :twisted:

W każdym razie

SREBRO DLA PROJECT REALITY! no jeszcze prestiż i 1000 zielonych :D

Obrazek

:arrow: http://features.moddb.com/287/mods-of-2 ... e/?fpage=0
(strony można zmieniać na dole)

PR FTW! :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 17:45 

GRATKI! : D

PROJECT REALITY FTW !

( hmm... znowu caps ;F )

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 18:02 

swoją drogą uważam, że wynik jest niesprawiedliwy.
Przed chwilą jak padło forum bf.pl to z ciekawości odpaliłem i PR'a i PoE2.

W PR grało 131 graczy na 5 serwerach.
Kiedy w tym samym czasie w PoE2 grało 8, słownie osiem, osób (sic!).

Być może, żę złoto dla PoE2 przegłosowali piraci, którzy grają w SP (PR nie oferuje wszystkich możliwosci w trybie dla jednego gracza). Nic by mnie to nie ruszało gdyby chodziło "TYLKO" o tytuł najlepszego moda, ale chodzi też o 1000 zielonych i komputer który sprzedadzą pewnie za drugie tyle! :evil: (główna nagroda $2000 + super maszyna od Alienware, drugie miejsce $1000).

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 19:54 

:\ zal

btw. ciekaw jestem jak odpowie na to scena

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 21:30 

Po pierwsze to przeceniasz fanow PoE 1. Nie ma ich az tylu a jesli ktorys glosowal na PoE2 to tylko dlatego, ze w niego gra.

Wlasnie sprawdzilem ilosc graczy w modach:

PR - 250
PoE2 - 170

Przewaga jest jednak nie tak straszna jak to napisales ;] Dodajmy, ze POE to dopiero 2 wersja a PR co najmniej 5. Jesli chlopak iz PoE wciaz beda tak pracowac jak teraz to za 3 wydania mod bedzie genialny.

Co do piratow to rozczaruje cie. Nie ich zasluga jest wygrana PoE ;] Zreszta niedorzeczny pomysl.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 22:03 

a propos wersji, myślę, że PoE2 już lepszy być nie może. Jedyne co mogą zrobić to dodać więcej map, pojazdów, broni - bo na tym skupia sie PoE2.

PR - to GÓŁWNIE modyfikacja gameplaya, więc z każdą wersją jest inny.

Lailonn napisał(a):
Co do piratow to rozczaruje cie. Nie ich zasluga jest wygrana PoE ;] Zreszta niedorzeczny pomysl.

Nie byłbym taki pewny. "Postaw sie w ich położeniu". Od roku grasz na kilku 16stkach, aż nagle pojawia się PoE2 - kilknanaście wielkich, nowych map z nowymi pojazdami i bońmi! Wo! kolejny rok mogę strzelać do botów! :wink: niby śmieszne ale prawdziwe. Nie kazdy pirat jest na tyle madry (albo głupi, jak kto woli), żeby grać zcrackowanych serwerach z cheaterami.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 22:21 

Ale od dawna sa modyfikacje do gry z botami nawet na mapach 64. Nie pamietam czy POE oferuje gre z botami ale chyba nie? Fani POE stworzyli wersje SP(jesli dobrze pamietam to byla ich zasluga) ale nie tak dawno temu...

Co do nowosci to bronie,pojazdy,mapy nowa mechanika jak np strefy zniszczen w pojazdach(ide o zaklad, ze poza PR jeszcze pare modow tego sprobuje) itd itp. PR to jak sam zauwazyles zmiana glownie gameplaya a skoro Bf2 jest wciaz tak mocno popularny to smiem twierdzic, ze ludzie lubia jego gameplay. Byc moze predzej skusi ich cos zupelnie nowego niz tlyko stare na nowy sposob? tego nie wiemy ale cos czuje, ze jesli dalbys mi staystyki online PR w wersji dajmy na to 0.3 to POE by wygralo ;] Pamietam jak pisalem recenzje jednej z pierwszych "powaznych" wersji. Musialem TYDZIEN codziennie biegac po serwach by jako tako pograc i ocenic moda. Minelo pare miesiecy i mod sie rozrasta. fani sciagaja znajomych itd. Podobnie bedzie z POE ;]

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 22:39 

Lailonn napisał(a):
Podobnie bedzie z POE ;]

było chyba... mam wrażenie, że PoE2 przeżyło już swoją "Golden Age".
Nawet wydnia map-packa nie przyciągneło graczy... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 22:44 

Wydanie map packa nie przyciagnelo bo to tylko nowe mapy w dodatku imho debilnie zrobione. Zamiast normalnie dac przerobki map z BF2 do sciagniecia to oni dali tylko pliki serwerowe(nie informujac o tym) a biedny gracz musi zgadnac, ze ma sobie recznie skopiowac pozostale pliki z folderu BF2 - imho debilizm. Co do map konkursowych to zagralem i nie powalaja mnie. Zlwascza zwycieska mnie rozczarowala. Nie jest to kwestia samych map tylko ich dopracowania. Licze, ze teraz caly zespol pracuje nad dopracowaniem tych elementow. Przyznasz chyba, ze mimo wszystko PR mialo latwiej. Od poczatku bazujac na podstawce nie musieli tworzyc tylu modeli, map i tekstur. Gdy inni robia np pojazd w tydzien ekipa PR w tym czasie modyfikuje 2-3 oryginalne. Teraz przejeli pojazdy z USI(sadzac po fotkach) a to znowu duzy kop do przodu i ulatwienie. POE,FH tak latwo nie maja...

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 22:54 

dyskusja nie tyczy sie tego który mod miał "łatwiej", tylko czy rzeczywiście PoE3 jest lepszy od PR'a? IMO odpowiedź jest prosta, nie ważna czy 151/8 czy 250/170 czy 1000/999 w PRa gra więcej osób (mowa o MP!) więc jest lepszym modem. Dlaczego wygrał PoE2?
- lepsza nagonka na forach do głosowania :wink: :lol:
- głosy graczy SP
- głosy vanilla graczy, którzykiedyś dawno temu grali w PoE2, a do Project Reality z jakiegoś powodu nie podchodzili nawet (a jest ich o wiele więcej niż tych którzy grali w PR'a a nie grali w PoE).

zagadka rozwiązana.

BTW:
Lailonn - RETORYCZNIE: czy ty nawet na najkrótszy post zawsze odpowiadasz połową strony... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sty 2007, 22:57 

Ma wiecej bo jest dluzej na scenie :P

ps. Nie 1 to zauwazyles, taki juz jestem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 sty 2007, 00:17 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
dyskusja nie tyczy sie tego który mod miał "łatwiej", tylko czy rzeczywiście PoE3 jest lepszy od PR'a? IMO odpowiedź jest prosta, nie ważna czy 151/8 czy 250/170 czy 1000/999 w PRa gra więcej osób (mowa o MP!) więc jest lepszym modem. Dlaczego wygrał PoE2?
- lepsza nagonka na forach do głosowania :wink: :lol:
- głosy graczy SP
- głosy vanilla graczy, którzykiedyś dawno temu grali w PoE2, a do Project Reality z jakiegoś powodu nie podchodzili nawet (a jest ich o wiele więcej niż tych którzy grali w PR'a a nie grali w PoE).

zagadka rozwiązana.

BTW:
Lailonn - RETORYCZNIE: czy ty nawet na najkrótszy post zawsze odpowiadasz połową strony... :roll:

Liczby mówią za siebie, pamietaj że sam nie mówisz bezstronnie bo jesteś fanem PR, ja grałem w obie gry i moge powiedzieć tak:
ze znajomymi to PR wymiata, ale jak sie gra samemu to to jest dla mnei jak ciut realistyczniejszy BF2, natomiast POE2 dla mnie jest bardzo rozbudowanym modem, który pokazuje jak mozna wykorzystać też ten silnik.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sty 2007, 01:13 

Uncle mowiles o kasie. Zalozmy, ze ten komp wart drugie 2000$. jakby chcieli podzielic sie uzyskana kasa to wypada jakies 140$ na lebka(i to przy optymistycznym podziale) co jest kwota 3x wieksza niz kosztowal nowy bf...Mysle, ze za te kase moga co najwyzej pojsc raz czy dwa na piwo i pizze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 sty 2007, 01:15 

Vesp3r napisał(a):
ze znajomymi to PR wymiata, ale jak sie gra samemu to to jest dla mnei jak ciut realistyczniejszy BF2

bzdura. wystarczy się raz przełamać i rozmawiać po angielsku na voipie. Raz grałem pół godziny cały czas w jednym składzie - nikt się słowem nie odezwał. W końcu SQL się rozłączył i ja przejąłem dowodzenie - nakrzyczałem tylko na jednego gościa przez voip, żeby tak sam nie rwał do przodu, wszystkim się języki rozwiązały. Okazało się, że nikt na codzień nie mówił po angielsku i się wstydzili. Tak jak ja. :lol: Kolejne dwie godziny przegraliśmy cały czas jako najlepszy skład. :twisted:

EDIT - o kasie:
albo kupic modele nowych budynków. :wink: Twórcy PoE2 już od dawna nic nowego nie pokazali, a w modelowaniu są dobrzy - może by i poszli na piwo. A tymczasem na forum deweloperów PR'a trwa zażarta dyskusja co zrobić z tym $1000 - i wierz mi, jest na co wydać. I to nie jest pizza ani piwo...

Tytuł:
PostNapisane: 26 sty 2007, 01:51 

Kupic modele? No bez przesady. Ja widze tylko 2 sensowne wydatki. www/forum oraz serwer testowy. Wszystkie wieksze mody maja hosting sponsorowany wiec pozostaje serwer ale ten jak mniemam juz posiadaja wiec...Zatrudnianie grafika czy kogo tam do pomocy to chyba debilizm? Na ile czasu starczy taka kasa? DObry grafik pewnie zarabia wiecej tygodniowo niz ta nagroda wynosi...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2