Teraz jest 19 kwi 2025, 14:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 wrz 2003, 16:34 

Czesc i czolem,

Prosze mistrzow wszelkich pojazdow toczacych sie po ziemi, like czolgi i inne tego typu badziewia o pare tipsow na temat ich uzywania. Chodzi mi o to np: na jakim widoku jezdzicie, czy strzelacie w ruchu i takie tam - bo jak widze jak niektorzy te maszyny obsluguja to wydaje mi sie, ze sie w czolgu urodzili, albo matka ich byla kochanka janka z 4Pancernych :] Pls, skrobnijcie cos

Pozdr

Ninja powerS

PS: Nie mam nic do waszych mam jak by co :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 16:51 

ja tam moge tylko udzielic porad co do jeepka....a zwłaszcza kubełwagoniarza :roll: bo sie bardziej slizga i trzeba odrobinki wyczucia :) jeśli zaś chodzi o czołgasy to muszisz opanowac strzelanie w ruchu bo pocisk nie trafi w cel :)..jeśli jesteś w tygrysie to czasami dla pozbycia sie wrednych ziemniaków spod czołgu trzeba rozbujac czołg...i pruc do tych nędznych kartofli :D :D :D

Ostatnio edytowano 24 wrz 2003, 17:54 przez HeLmUt, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 17:24 

A jeździ sie różnie ja wole Shermana i Panzer IV. Szybsze i zwrotniejsze a czy stoje czy jeźdże i strzelam to zależy. Czy przeciwnik jest daleko czy blisko. I w czym siedzi. Udaje mi sie nawet z Shermana rozwalić Tigera chociaż jestem troche rozwalony. Więcej szczegułów nie zdradze tajemnica czołgisty.

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 18:07 

Ja zadko uzywam te jezdzace, wole latajace, a jesli chodzi o ich niszczenie to wal w dupe albo gosienice, bo tam najwiecej HP im ubywa!

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 19:39 

racja wal czołgo w dupe (wystarczy jeden strzał) koordynacja klawiszy i myszki oto klucz (wg. mnie) jedziesz w bok przesuwając myszke w ten sposob zeby wciarz celowac w jedno miejsce [/b]

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 19:40 
Oldboy Battlefield.pl

bzdura...
niezawsze...
a jak masz wiccej pytan to dam ci stronke wsam raz dla ciebie:
no tak i nie znalazlem;/ strona jest jakas podstrona na http://www.planetbattlefield.com

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 20:17 

FaTaLWoLf napisał(a):
A jeździ sie różnie ja wole Shermana i Panzer IV. Szybsze i zwrotniejsze a czy stoje czy jeźdże i strzelam to zależy. Czy przeciwnik jest daleko czy blisko. I w czym siedzi. Udaje mi sie nawet z Shermana rozwalić Tigera chociaż jestem troche rozwalony. Więcej szczegułów nie zdradze tajemnica czołgisty.

tia z manekinem zamiast kierowcy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 20:35 
Moderator forum

Widoki ogólnie warto często zmieniać. Dobry czołgista nawet w trakcie walki co chwilke looka na kamerę sprzed "dzioba" aby być pewnym, czy nie podchodzim go od tyłu jakaś parówa.

Jeżeli chodzi o czołgi to mój ranking wygląda następująco:
#1 T34-85 (rosyjski cięzki)
#2 M10
#3 Panzer
#4 Tiger
#5 Sherman
#6 T34-76
#7 General Grant (M3 bodajrze)
#8 Chi-Ha
#9 Włoski odpowiednik Granta

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 20:42 

Wykorzystaj wszelkie przeszkody, ktore moga zaslonic cie przed przeciwnikiem do zastawiania pulapek - strzal z dziala w tyl lekkiego czolgu = rozwalony czolg. (jezdzij dolinami, chowaj sie za budynkami - przede wszystkim musisz przewidziec skad nadjedzie czolg przeciwnika).Z bliskiej odleglosci ruch podczas walki nie ma wiekszego sensu. Na dalszych dystansach ruch typu troche do przodu troche do tylu umozliwia czasem unikniecie strzalow wroga jesli ten bierze poprawke. Podczas wymiany strzalow z bliska zawsze miej przedni pancerz skierowany w strone wroga. Przy wymiany ognia staraj sie znalezc pozycje chroniace twoj pancerz- worki z piaskiem, kamienie, drzewo.
Jesli chcesz jezdzic czolgiem zawsze bierz inz - inni czolgisci raczej nie beda cie naprawiac podczas walki bo niepotrzebnie ryzykuja strate zycia.
Czolg jest bardzo wrazliwy na miny - naucz sie rozrozniac inz od innej piechoty. Czolg jadacy na wstecznym jest wolniejszy od biegnacego piechora -wez to pod uwage. Podczas zajmowania flagi staraj sie trzymac na pewna odleglosc od miejsca respawnu - inaczej zalatwi cie inz badz bazuka. I co najwazniejsze - wspolpracuj z piechota i w szczegolnosci z innymi czolgami - dwa shermany potrafia bez wiekszego trudu rozwalic tigera. TO wszystko na poczatek ;D

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 20:47 

I nie wierz Xenie. Tiger ponad wszystko ;D - choc ma wade ze caly sie kolysze przy strzale wiec strzelaj z neigo stojac na rownym terenie ;)
A ja uzywam widoku tylko z wewnatrz czolgu, za to rozgladajac sie wokol (obracajac czolg lub wiezyczke)

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2003, 20:54 

Kal-El napisał(a):
FaTaLWoLf napisał(a):

tia z manekinem zamiast kierowcy :lol:

Uachacha ale sie uśmiałem dobrze pamiętam mapa Aberden. To było na 100 % tylko później przypieprzył sie jakiś Panzer IV.
Jak chcesz możemy sie gdzieś umówić na mapie ja będe w Shermanie a ty w Tigerze to Ci pokaże.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 11:43 

Shermanem bardzo latwo jest rozwalic Tigera ale najwazniejsze to zachowac ziman krew. Gdy zobaczysz Tigera niewal do niego odrazu (chyba ze juz dymi) tylko spruboj zajachac go od tylu, (czasami majac pasazera ten mnie niechcaco zdradza strzelajac z dzialka do tego tiger)bedac w pozycji dajacej ci 100% celnosci oddajesz pierwszy strzal w te zbiorniki, tiger pruboje nawrocic 2 strzal w gasienice teraz powinnien juz dymic,teraz ja osobiscie czekam kiedy czolgista wyskoczy z Tigera oczywiscie bedac przygotowany do rozwalenia go gdyby jednak niechcial opuscic czolgu. W przypadku gdy jednak wyskoczy eliminuje czolgiste i zabieram tigera. Reperuje go i pruboje jak najdluzej go niestracic bedac troche za naszymi shermanami. Na mapie Battle of the Bulge majac ich tigera bardzo oslabiasz przeciwnika.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 21:01 

Ja tam sie zgadzam z Xenia W 99% mianowicie daje panzerkowi 2 a tigerowi 3 a 1(of corz)T34 8)

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2003, 23:28 

No to zapraszam do spotkania jak bede w Tigerze ;D

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2003, 01:57 

wszyscy cwaniacy bo graja z botami :twisted: i w wersji 1.0 :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2