Teraz jest 22 lis 2024, 16:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2007, 02:51 

Ale mnie maksymalnie wku.rwia, że oni się uczą takiej historii w szkołach. Niemiecka lekcja historii mówi, że Polske wermacht zmiótł, że Polacy z szablami na czołgi, że nikt nie walczył tylko spiepszał do Warszawy. Dla Niemców nikt poza amerykanami i rosjanami na historii się nie liczy. A te piepszone stereotypy o Polakach są tylko powielane. Ja wiem, że Polacy tam kradną, że odwalają takie czy inne chamskie zachowania, ale spójrzmy prawdzie w oczy. Jak ktoś ma wykształcenie i jest mu w Polsce dobrze, to po co jechac do Niemiec u kogoś sprzątac. Do typowych prac dla Polaków ( opieka nad dziecmi, sprzatanie, zmywanie, ogrodnik, myjnia, zbiór owoców ) jedzie polska chołota. Ja wiem, że nie wszyscy i nie zawsze, ale tak jest w większosci przypadków. To tak jak by oceniac Rumumunów jak śmieci, bo u nas kradną, dupczą itd itd, a to też przecież normalny naród jak każdy. Z tą jedną różnicą, że u nas w Polsce kładzie się niesamowity nacisk na zapobieganie rasizmowi. Wiadomo, że głównie mówi się o Zydach, ale żeby byc sprawiedliwym murzyni i tacy tam, aż tak źle w Polsce nie mają, bo jak ktoś napadnie murzyna to od razu cała batalia w mediach na temat rasizmu w Polsce.

Mam znajomego w Niemczech, który właśnie skończył tam szkołę i dokładnie mi opowiedział, że choc nauczyciele oficjalnie nie używają jakiś zwrotów pogardliwych, to podtekst jest zawsze jeden - Polaki brudasy i złodzieje. Tam nie ma siły. Ja nie wiem, czy to przez historię, czy przez granicę, czy politykę, ale tam jeśli chodzi o stosunek do Polaków to nic, albo prawie nic się nie zmieniło. Szanują bardziej Turków niż nas, mimo że z Turcji prócz kebabów większego pożytku nie mają.

Maksymalnie doprowadza mnie do szału, gdy raz po raz coś mi udowadnia, że cały świat ma głęboko w dupie Polskę. Ameryka oddaje nam w wielkim darze swe graty, Anglicy mówią, ze Market Garden przez nas nie wyszło, Niemcy piepszą o kawalerii na czołgi, Rosjanie co chwile pouczają co mamy robic a czego nie, odwalając niespodzianki z gazem czy mięsem, Francja wyśmiewa każdą naszą inicjatywę w jakiejkolwiek wojnie lub misji stabilizacyjnej, Litwini wciąż nas niecierpią zaWilno i Piłsudskiego, Włosi potrafią tylko przyjechac i nam lewe aparaty lub telewizory sprzedac, a niektórzy Hiszpanie nie potrafią nawet wskazac Polski na mapie, mówiąc że to republika Rosji.

Na litośc boską, co my musimy zrobic, zeby ktoś nas zauwazył ? Znowu trzeba pół Europy zaorac od morza do morza, by to ktoś docenił ? A mówiąc o tych co coś dokonali coraz częściej się słyszy, ze Chopin i Skłodowska to byli Francuzi na emigracji, że Mickiewicz to Litwin a Słowacki Białorusin. Ludziee.....jak tak dalej pójdzie to się okaże, ze Polacy tylko obozy koncentracyjne budowali.

eehh....smutne to takie...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2007, 05:02 

Jeszcze mi się przypomniało, że jeśli ktoś ma konto na stronie TDP, to mógł bym tym gnojom pokazac kilka filmów:

http://www.youtube.com/watch?v=AMgjcsSAh28

http://www.youtube.com/watch?v=WxO0Hnmf ... ed&search=

Tutaj mam na przykład pięknie zrobioną i pomontowaną kronikę wojenną o Monte Cassino. 25 min piepszenia o tym ile amerykanie się wycierpieli, a kończy się słowami " Ale Niemcy na chwile przed atakie wycofują się 6 mil za linię frontu. Wzgórze zdobywa polski korpus napotykając jedynie rannych żołnierzy nie zdolny do walki". Więc niech ktoś mi powie, czy to nas uczą źle o tym zwycięstwie czy cały świat ostro leci w ****....bo skoro napotkali tylko rannych to jakim cudem zginęło ponad 1000 naszych !! Zadziabali się widelcami od garkuchni #$#% jego mac!

http://www.youtube.com/watch?v=Kl3k8CtVOnA
http://www.youtube.com/watch?v=hivYPVSX ... ed&search=

Na koniec jeszcze taki sympatyczny smaczek. Co prawda nie ma nawet słowa o Polakach, ale rozumiem, ze tu chodzi o walki w miasteczku Cassino :) Bardzo podoba mi się pomysł i kawał pracy w to włożonej.

http://www.youtube.com/watch?v=QQ668dv_V_o

http://www.youtube.com/watch?v=r6M1RmAX ... ed&search=

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2007, 12:49 

pamietam swego czasu na forum FH tym oficjalnym jakis gość z Polski pisał o Monte Cassino i o naszych dywizjach tam oraz całej walce oczywiście nikt nie miał pojęcia o tych wydarzeniach,natomiast rozbawił mnie tekst na tym forum jak to Polacy w 1920 roku zdradziecko zaatakowali ruskich i była o tym dyskusja :lol: nie wiem skąd takie bzdury ci zagraniczniacy biorą bo chyba mają dostęp do książek historycznych,chyba że takie bzdury tam wypisują lub uczą w szkołach,myślisz że ktokolwiek z nich wie coś o bitwie o Anglię?wątpie tak samo o polakach biorących udział operacji dday i potem we Francji

faktycznie głównodowodzący wojskami broniących Włoch feldmarszałek Kesselring nakazał odwrót na pozycje lepsze do obrony gdzyż ciągłe ataki aliantów osłabiły wojska osi jednak trudno powiedzieć czy było to przed atakiem polaków czy w trakcie się wycofywali i dlatego łatwiej było zdobyć klasztor

btw mój wujek zginął w walkach pod MC był niestety w WH

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2007, 13:28 

O polityce nie ma co rozmawiać bo to temat rzeka, skoro taka osoba jak Erika Steinbach jest wstanie normalnie funkcjonwać i do tego mieć znaczne poparcie w niemczech, świadczy to jedynie w dużej mierze że prędzej czy później zaczną uczyć niemców że tak naprwadę to Polacy zsatakowali radiostajcę w gliwicach a Hitler tylko zbyt gwałtownie zareagował.

Co do serverów to rozmowa z debilami naprawdę nie ma sensu, jeżeli ktoś naprawdę interesuje się historią to nie ważne czy jest z niemiec czy z USA , jest dobra literatura więc tutaj nie trzeba prostować historii. A reszta ?? Z resztą jest to co teraz z naszymi Robotami (gimnazjalistami). Niecheć do Polaków w niemczech jest taka jak niecheć Polaków do Rosjan w Polsce :D. Po prostu jest jak jest.

A co do MC , fakt faktem niemcy wycofali się na nową linnie obrony, a spadochroniaże bronili się troszeczkę dłużej , nie zmienia to jednak w najmniejszym stopniu zaangażowania Polaków i ich wklądu w największą bitwe tej kampanni.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2007, 01:48 

Historia od zawsze poddawana była najróżniejszym manipulacjom, nic się na to nie poradzi. Im więcej czasu mija tym trudniej udowodnić i uświadomić sobie, które fakty są prawdziwe, a które to fikcja, toteż nie dziwcie się, jakich bzdur będą niedługo w szkołach uczyć.

Jeśli chodzi o ten incydent na TDP to byłem przy tym, a po tym co zobaczyłem więcej na ten server nie wejde.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2007, 02:39 

Gambit napisał(a):
Tutaj mam na przykład pięknie zrobioną i pomontowaną kronikę wojenną o Monte Cassino. 25 min piepszenia o tym ile amerykanie się wycierpieli, a kończy się słowami " Ale Niemcy na chwile przed atakie wycofują się 6 mil za linię frontu. Wzgórze zdobywa polski korpus napotykając jedynie rannych żołnierzy nie zdolny do walki". Więc niech ktoś mi powie, czy to nas uczą źle o tym zwycięstwie czy cały świat ostro leci w ****....bo skoro napotkali tylko rannych to jakim cudem zginęło ponad 1000 naszych !! Zadziabali się widelcami od garkuchni #$#% jego mac!

witamy w zyciu :P, co prawda zdobywanie wzgorza pochlonelo sporo ofiar, ale final byl taki jak powiedzieli.

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Monte_Cassino

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2007, 09:19 

Bo "TDP" to zawsze gówniany server był z ich Server Side Moddingiem :D .
Gram tam tylko i wyłącznie kiedy ktoś znajomy gra (czołem Gambit :)),lub kiedy niema innych serverów(tak więc co się tyczy grania tam-mnie to rypka).A Monte Cassino to niestety było zwycięstwo propagandowe w większości(polacy potrzebowali czegos wtedy,co mogło by poświadczyc,że się nie "opierdalają" na wschodzie-i to dostali....z tym swoim zarąbistym proporczykiem na ruinach).Jednak trzeba to dodać,że walki na stokach monte Cassino,jak i sam klasztor były zacięte(klasztor nie został nigdy "zdobyty w walce"-był tylko symbolem).

Gambit napisał(a):
....bo skoro napotkali tylko rannych to jakim cudem zginęło ponad 1000 naszych !! Zadziabali się widelcami od garkuchni #$#% jego mac!

Nasi ginęli w nieudanych atakach na wzgórze i klasztor...tak jak i od ognia Niemieckiej artylerji/snajperów(podobnież w miasteczku było dość ciekawie)-a najsmutniejsze w tym całym burdelu jest to:Oni wiedzieli,iż zostali zaprzedani w Jałcie(jako Polacy) i dalej walczyli.Wieczna chwała im za to.

P.S.
Historię piszą zwycięzcy......i ci których jeszcze wtedy na świecie nie było :D (Zresztą Polacy jako jedyny naród rozliczają się ze swoimi "zbrodniami wojennymi"-żałosne[offtopik])

Co sie tyczy tego co napisał Gambit(to o tym,że Mickiewicz i ekipa to nie polacy),to Polska kiedyś była dziwnym tworem-dlatego to sie nazywało "Rzeczpospolitą".Ludzie pier#$@& smuty o Polskości i Polakach-zwłaszcza ci co polakami nie są."Czystych" polaków prawdopodobnie wtedy można było ze świecą szukać- a dzisiaj pewnie tacy nie istnieją.Zresztą....czym jest Polskoćś-bo napewno nie tym samym co "Aryjskość".Polakiem się człowiek czuje-nie rodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2007, 17:07 

No chyba uderzyłeś w sedno. Ja sobie tak tłumacze tych wszystkich żydów w rządzie. Nie ważne już pochodzenie, ważne co dla Polski robią. Ja też mam gdzieś pochodzenie rosyjskie a się czuje Polakiem. Moze z nimi jest podobnie. Brawo za twe mądre słowa :)

Ale tak na marginesie to i tak $%bac TDP!

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2007, 18:32 

Gambit napisał(a):
Ja sobie tak tłumacze tych wszystkich żydów w rządzie

Nie no Panowie, koncze czytac topic, wszystko ladnie pieknie, wszyscy sie zgadzaja, a tu taka niespodzianka :wink: A mialo byc tak pieknie. Polecam piosenke Leszka Czajkowskiego "Przyspiewka o antysemitach". Do refleksji... Pozdrawiam,
M.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2007, 20:08 

Pora to zakonczyc bo z kazdego widze tematu Gambit zrobi antysemicka przepychanke z wyzwiskami.

Nie chcialem moderowac tych wszystkich bluzgow skoro inni nie reagowali ale takiego posta nie przepuszcze. - skasowany

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2