Teraz jest 21 cze 2025, 12:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 18:58 

Polska jednak jeszcze do tego nie dojrzala mentalnie i ekonomicznie :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 19:38 

Uczę się w liceum, i mimo że mnie to już nie dotyczy, jestem przeciw.

Czemu? Było by to cholernie niepraktyczne, gdzieś pójść, coś załatwić, od razu by na człowieka patrzyli przez pryzmat tego, do jakiej szkoły uczęszcza. Sam uczę się w jednej z najlepszych szkół w moim mieście, a paradoksalnie, nie chciał bym być rozpoznawany. A to z tego względu, że wielu wrzuca wszystkich uczniów z "topowych" szkół do jednego worka wraz z kujonami, przychlastami i innymi odmieńcami.

Co prawda szkół średnich to nie dotyczy, ale należało by do tegoż stwierdzenia dodać słowo "jeszcze". Technika małych kroczków, i wystarczy że jakiś uczeń szkoły średniej walnie komuś na ulicy w "papę", a już romek podchwyci temat i przeczytamy w gazetach: "Mundurki dla licealistów?"

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 19:43 

A mi to tam szczerze kolo 4 liter lata.chociaż i tak pewnie nie wprowadzą tych mundurków bo IMO Polska to biedny kraj,no i ci u góry to sieroty :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 19:47 
Moderator forum

death_name napisał(a):
A dla mnie to... wszystko mi jedno ;)

Jestem ostatni rok w gimnazjum a już od września liceum. Więc mundurki mnie nie spotkają. Już sobie wyobrażam lamenty 1-szo i 2-go klasistów :D

Romek ma dostęp także do liceów i tam też zamierza wprowadzić mundurki...
1. Mają być one od września a jak dobrze wiemy u nas wprowadzanie jest bardzo powolne więc ja bym się tym nie przejmował.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 21:04 

Jestem za, jeżeli będą miniówki, a do butów będzie można można przyczepić lusterko, tak aby nie spadało :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 21:20 

No tak... Niektórzy tylko o jednym :lol: :lol:

Ale swoją drogą.. Nie lamentujmy tak nad kosztami bo z pewnością nie będą one duża tak dla państwa jak i dla rodzin... Co nie zmienia faktu, że jestem nadal przeciw :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 21:28 

death_name napisał(a):
Jestem ostatni rok w gimnazjum a już od września liceum. Więc mundurki mnie nie spotkają. Już sobie wyobrażam lamenty 1-szo i 2-go klasistów

Jak to cie nie dotyczy? Mundurki mają być we WSZYSTKICH szkołach (liceum to szkoła?)
Kaser napisał(a):
Czemu? Było by to cholernie niepraktyczne, gdzieś pójść, coś załatwić, od razu by na człowieka patrzyli przez pryzmat tego, do jakiej szkoły uczęszcza. Sam uczę się w jednej z najlepszych szkół w moim mieście, a paradoksalnie, nie chciał bym być rozpoznawany. A to z tego względu, że wielu wrzuca wszystkich uczniów z "topowych" szkół do jednego worka wraz z kujonami, przychlastami i innymi odmieńcami.

i tu jest wreszcie jakis konkretny argument przeciw, generalnie sie z nim zgadzam, bo jestem w podobnej sytuacji

Gdzie przeczytaliście to, że mundurki tylko w podst. i gimnazjach? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 21:33 

kamillos napisał(a):
Gdzie przeczytaliście to, że mundurki tylko w podst. i gimnazjach?
w tvn24 tak gadali

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 21:41 

w liceach też :wink: tylko to będzie zależało już od dyrekcji

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 21:49 

Jestem za ale lepiej by kase i panstwo dawalo bo nie kazdego stac na to. Chociaz jak panstwo da to znaczy my damy z podatkow :p

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2007, 23:45 

Lailonn napisał(a):
Jestem za ale lepiej by kase i panstwo dawalo bo nie kazdego stac na to. Chociaz jak panstwo da to znaczy my damy z podatkow :p

no i co z tego wynika :?: :roll: ze ten pomysl jest do bani :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 00:26 

eee tam
przynajmniej by się człowiek na lekcjach skupiał na nauce a nie na lukaniu na swoje koleżanki, które miewają różne pomysły na ubranie się do szkoły :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 00:32 

KubAbuK jak rozumiem ty bys tez musial chodzic w mundurku ;] Pewna osoba ladnie odpowiedziala na argumenty "buntu". "Nie masz co sie buntowac, to brutalny swiat DOROSLYCH" :wink:

Giertycha nie lubie ale stanowczo popieram pomysl doprowadzenia mlodziezy do porzadku. Zeby 13 latki pil/palily/cpaly ? Zeby 14 latki puszczaly sie na lewo i prawo? Ilekroc widze gownazerie wracajaca np ze szkoly to mam ochote jednemu z drugim w ryj dac za teksty jakie puszczaja. 0 szaczunku do starszych, otoczenia a nawet rodziny. Nagle stylem amerykanskiej tv myslicie, ze jestescie super hiper wazni i wam wszystko mozna. Otoz nie i dorosli predzej czy pozniej to udowodnia(juz danwo ktos powinien to cale towarzystwo "krotko zlapac") :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 00:40 

Podobnie jest w Irlandii. Dzieciaki nie szaują nikogo, bo nikt nie może tknąć nieletniego, bo to kończy się w sądzie. W Dublinie każdy uczeń nosi mundurek w barwach szkoły (najczęsciej spotykane zielone, purpurowe z logiem szkoły bodajże). Tyle tylko, że już 17-sto latki kończą szkołę i idą od razu do pracy.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 01:09 

Lailonn napisał(a):
Zeby 14 latki puszczaly sie na lewo i prawo

ja sie nie puszczam :lol:

jak by mungurki mialy byc to trudno... jestem w 2-giej klasie gimnazjum wiec ten rok i kawalek moge przebolec :roll: co nie zmienia faktu ze pomysl gluptycha nie wypali bo ani panstwo ani rodzice ani szkoly mundorkow kupic chcialy nie beda :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2