Teraz jest 28 lis 2024, 00:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lut 2007, 15:21 
Redaktor Battlefield.pl

W co i na czym graliście na waszym sprzęcie? Ja pamiętam pierwszy komputer, jeszcze przez windows 3.11, brat mi włączał na DOSie grę Lotus - jeździło się 3 lotusami do wyboru w rozmaitych badziewnych scenerii, było jeszcze Dogfight: 80 years of ware które nazywałem 'pilotowanko ;) ' czyli latało się rozmaitymi samolotami. Jak było u was?

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 15:27 

Pegasus + gry: Mario, Tank itd :wink: 8)

Ostatnio edytowano 13 lut 2007, 15:28 przez COLS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 15:28 

Ja też mialem Winde 3.11 tzn mialem wtedy mialem 5 lat :D i malo wiedzialem co mam :D ale pamietam Tata wlączał mi Transport Tycoon i sie bawilem budowałem drogi itp :D a taka poważniejsza gra później majac 6 lat zbieralem na C&C Red alert i kupilem za 150 złotych pamietam jak dziś ;-) to była gra wogole wszystkie C&C wtedy Roxiły :) a W Lotusa na Commodorze grałem z Tata majac 5 latek :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 15:33 

Hmm...moj własny komputer dostałem jesienią 1995r. Juz 12 lat od tego czasu mineło, a tamten dzien (i opierz od ojca, ze juz psuje komputer) pamietam doskonale :D

Sprzet - za bardzo sie nie orientuje, jak to wtedy te czesci sie nazywy ale był to 486, 4MB RAM, HDD 512MB. Wiecej danych nie jestem w stanie podac. Monitor mam do dzis (przy drugim kompie) - 14calowy GoldStar. Wszystko pod DOSem oczywiscie.

Pierwsza gra? Trudno powiedziec, bo wiele gier dostawałem w formie demo, ale jaka to dla mnie wtedy była róznica ;). Pierwsza gra w jaka grałem był Carnival (nie daje głowy ze taka jest prawdziwa nazwa, ale pod taka mialem ja wgrana). Eh, nie zapomne nigdy Lotusa, Stunts'a, Lemingów, BlackThorna Blzzarda, Hioctane, Jazz Jack Rabitta. Az sie łezka w oku kreci. W te gry mozna było grac godzinam, a teraz gre sie kupuje, i odklada zaraz na polke.

:(

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 16:14 
Oldboy Battlefield.pl

Jeśli nie liczyć Atari i Amigi, gdzie zawładnął mną kultowy Cannon Fodder, to pierwszy PC to był 486DX, 8MB RAM, HDD 250MB... gierka która mnie wtedy wciągnęła na dłuuugo, to Transport Tycoon, UFO 1 i 2 oraz kultowi Settlersi 2 :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 17:01 

Atari 800 XL cudowny kaseciak :P A pierwsze gry ktore na tamta maszynke mnie wciagnely na godziny to Montezumas Revange, River Raid, International Soccer do tej pory pamietam jak kopalem pilke zlozona z 3 pikseli :) Jeszcze byly dwie fajne tylko za bardzo nie pamietam tytulow wiem ze w jednej chodizlo sie Brucem Lee i nawalalo wszykot i wszystkich dookola, a druga polegala na tym ze plywalo sie lodzia podwodna chyba see wolf alvbo cos takiego. A bym jeszcze zapomnial oczywiscie nie moglo tu zabraknac Decathlonu ktory pochlonal mi kilka joystikow i Space Invaders

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 17:32 

ja to pogrywałem w Jill-kę i i Comander Keen-a

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 17:58 

bibol napisał(a):
Atari 800 XL cudowny kaseciak :P A pierwsze gry ktore na tamta maszynke mnie wciagnely na godziny to Montezumas Revange, River Raid, International Soccer do tej pory pamietam jak kopalem pilke zlozona z 3 pikseli :) Jeszcze byly dwie fajne tylko za bardzo nie pamietam tytulow wiem ze w jednej chodizlo sie Brucem Lee i nawalalo wszykot i wszystkich dookola, a druga polegala na tym ze plywalo sie lodzia podwodna chyba see wolf alvbo cos takiego. A bym jeszcze zapomnial oczywiscie nie moglo tu zabraknac Decathlonu ktory pochlonal mi kilka joystikow i Space Invaders

Moim pierwszym "komputerem" tez byla Atarynka 800 XL i tez jako moja pierwsza gre pamietam River Raida. Pamietam tez takie gierki jak World Karate Championship, Gunfight... Sea wolfa tez pamietam. Piekne czasy ;]

Zas co sie tyczy gry z Brucem, prosze bardzo ;)

Zreszta jezlie ktos chce sobie pograc w gierki z Atarynki to nic prostszego tylko sciagnac emulator Atari800win , a potme tylko gierki i juz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 18:38 

Tom@s napisał(a):
Jeśli nie liczyć Atari i Amigi, gdzie zawładnął mną kultowy Cannon Fodder, to pierwszy PC to był 486DX, 8MB RAM, HDD 250MB... gierka która mnie wtedy wciągnęła na dłuuugo, to Transport Tycoon, UFO 1 i 2 oraz kultowi Settlersi 2 :D

tak samo...

Co do peceta to było coś bardzo podobnego dokładnie nie podam bo nie chce skłamać a to był kawał czasu temu.

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 20:13 

ja swój pierwszy prawdziwy sprzęt dostałe na komunie (1998) wtedy to był całkiem niezły sprzęt:
procek: P2 266 Mhz
grafa: 32 MB
Dysk: 4GB
Ramu: 64MB

Monitor mam do dziś :P
Tytuł pierwszej gry którą ujrzałem nie pamiętam (RTS o I WŚ), ale doskonale pamiętam jak to się zagrywałem Domm`em 2, pierwszym i drugim GTA, Simasmi :P SimCity 3000 no i oczywiście Sudden Strike (chyba najlepszy RTS w jaki grałem chlip...), o zapominiałem jeszcze o Crocku, Driverze i NFS3 (ach ta grafa i auta) no a potem na kilka lat nastały ciemne czasy gdy na moim kompie nie chciała chodzić już żadna nowsza gra :P

Ostatnio edytowano 14 lut 2007, 01:35 przez $towarzysz$, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 20:39 
Moderator forum

Win 3.11 :) Ktorego skasowalem przez dosa zeby sprawdzic czy sie da :P Czarno - biały monitor i MARIO :lol: :wink: Beczna gra :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 21:43 

Amiga 600 - Super Frog + Worms

czuję jakiś sentyment sprzed tych 10 lat i chętnie bym se amige kupił 8) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 22:11 

jakiś laptopn od babci ze stanów z windą 3.11 :) co to był za sprzęt :D chodził jak szalony :). dizzy, doom itp gierki, czy nieśmiertelny dave :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 22:59 

najpierw pegazus, ale mialem wtedy moze 4 lata :) nie pamietam co bylo pierwsze, ale w pamiec zapadl mi mario kart i takie strzelanie do kaczek z plastikowej strzelby :) a na pc zaczynalem od croca, atlantis i half life'a.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 23:11 
Moderator forum

zx spectrum :D co to byl za sprzet na tamte czasy hehe a pozniej c64 z kasetami, pozniej amiga ulala... a pierwszy pc to 486 dx, 16 mb ram, ok 400 mb hdd i zamiast windy 3.11 przebadziewny OS/2 :o na szczescie tylko prze 3 miesiace... pozniej juz winda :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2