Teraz jest 20 lis 2024, 17:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:31 

A ja na przykład nie rozumiem "polityki" EA względem unlocków. Każdy unlock odblokowujesz z czasem, z każdą godziną , czyli nabierasz doświadczenia, strzelasz coraz lepiej. Teraz patrząc na rozumowanie EA im wyższa ranga tym lepsze kopyta dla graczy. Teraz postawmy się w sytuacji gracza rozpoczynającego przygodę z BF2, nie mającego doświadczenia w żadnej innej grze sieciowej tkz. nooba. Co chłop ma począc jezeli na przeciw niemu wyskoczy mastah z wygranymi setkami godzin z G36E, G3, każdy wie jaka ta giwera ma power względem M16, to celuje i zabija za Ciebie taki aimbot w rekach pr0. Teraz taki "Noob" do pierwszego unlocka ma szkołe przetrwania na serwerze. Wiec proponuję od dzisiaj aby wszyscy pr0 Ci aroganci i nietolerancyjni ludzie zaczęli grać G36E, G3 w końcu jeżeli unlocki sa poto aby nimi grać trzeba zacząc nimi grać. Moim zdaniem nie grajać Aimbotem G36E jestem tolerancyjny wobec takiego przykładowego "Nooba". Z miejsca piszę że nie zaliczam sie do tych pr0. To tyle moich teorii

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:40 

No tak, ale zauważ że tak jak piszesz, grając długo, wyrabiasz sobie zdanie na temat danej broni, czy to unlocka czy podstwki. Ja np grajac już jakiś czas mogę powiedzieć że z tych podstawek to podoba mi sie Kałach i broń Supporta. Pozostałymi lubię grać unlockami. Chodzi o to że jest jakis wybór. To nie jest symulacja pola walki tylko gra i dlatego właśnie EA dało te inne bronie żeby nie było nudno. To tak jakbys w Q2 czy Q3 np miał tylko pistolecik. Życzę wtedy szczęścia zdrowia i słodyczy bo taka gra nie miałaby szans na przeżycie wśród innych i tylko garstka zapaleńców by w to grała, a niestety nie taka jest polityka wielkich koncernów growych.
Co do początkujących to czy trafią na pro z unlockiem czy lockiem to i tak szans wielkich nie mają. Bo tu już ogranie wchodzi w grę. Ktoś kto gra długo to i nooba nożem załatwi i tyle. Poza tym ta gra jest zespołowa i jesli ktoś nowy nie trafi akurat na serw gdzie sami pro graja to ma szanse przeżycia a nawet nauczenia się czegoś. Mi się przynajmniej udało choć wiele jeszcze przed mną, a zacząłem grac jakiś rok po premierze.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:47 

freyu napisał(a):
No tak, ale zauważ że tak jak piszesz, grając długo, wyrabiasz sobie zdanie na temat danej broni, czy to unlocka czy podstwki. Ja np grajac już jakiś czas mogę powiedzieć że z tych podstawek to podoba mi sie Kałach i broń Supporta. Pozostałymi lubię grać unlockami. Chodzi o to że jest jakis wybór. To nie jest symulacja pola walki tylko gra i dlatego właśnie EA dało te inne bronie żeby nie było nudno. To tak jakbys w Q2 czy Q3 np miał tylko pistolecik. Życzę wtedy szczęścia zdrowia i słodyczy bo taka gra nie miałaby szans na przeżycie wśród innych i tylko garstka zapaleńców by w to grała, a niestety nie taka jest polityka wielkich koncernów growych.
Co do początkujących to czy trafią na pro z unlockiem czy lockiem to i tak szans wielkich nie mają. Bo tu już ogranie wchodzi w grę. Ktoś kto gra długo to i nooba nożem załatwi i tyle. Poza tym ta gra jest zespołowa i jesli ktoś nowy nie trafi akurat na serw gdzie sami pro graja to ma szanse przeżycia a nawet nauczenia się czegoś. Mi się przynajmniej udało choć wiele jeszcze przed mną, a zacząłem grac jakiś rok po premierze.
Dobrze zgodzę sie z Tobą ale do cholery niech je zrównoważą. Weżmy teraz klona pr0 mastaha M16 vs G36E jak myślisz kto wygra :?:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:50 

freyu napisał(a):
To nie jest symulacja pola walki tylko gra i dlatego właśnie EA dało te inne bronie żeby nie było nudno
Dobrze zgodzę sie z Tobą tylko czemu ich nie zrównoważa. Weźmy teraz zklonowanego pr0 w pojedynku razem M16 przeciw G36E jak myślisz ktory wygra
:?:Coś żle kliknąłem proszę o usuniecie jednego lub drugiego :D

Ostatnio edytowano 21 lut 2007, 22:52 przez komar(poland), łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:51 

kami07 napisał(a):
Dobrze ze nie wszyscy myslo tak jak Adasi Confused

tylko ta cześć która dostaje baty od pr0 tak nie myśli ;)

komar(poland) napisał(a):
o chłop ma począc jezeli na przeciw niemu wyskoczy mastah z wygranymi setkami godzin z G36E, G3, każdy wie jaka ta giwera ma power względem M16, to celuje i zabija za Ciebie taki aimbot w rekach pr0.

grając ponad rok w 2 nie zauważyłem nigdy żeby jacyś gracze z ffa lali mnie za pomocą tych broni ;), prawie zawsze dostawałem od kałach, bo to najlepsza bron w tej grze :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:59 

Ja mam ubaw kiedy podirytowani hier Uber wymiatacze za szybko gina od kul z mojego pkm i wyzucaja mi jaki to ja noob :D Wszyscy Hiper Uber Biber pamietajcie dla kazdego prawdziwego pro, newbie z pkm nie powinien byc zadnym problemem :) I tak tez dzisiejszy zloty medal podirytowania przyznaje Lunecie :D

Jesli na servie jest zabronione granie z unlokami to ich nie uzywaj, jesli takiej wzmianki brak to nie ma przeszkod, nie zwracaj uwagi na komentarze "pro" , zwykle oznacza to ze poprostu "dales im w kosc" i ich biedne ego hiper uber ucierpialo w nastepstwie czego obwiniaja za to Twojego unloka - A kazdy kto juz zdazyl poznac bf2, zgodzi sie napewno ze mna ,ze podstawki sa czesto lepsze od unlokow, np. takie AK najlepsza bron w grze - Teraz nalezalo by sie zastanowic kto faktycznie jest noobem, ten z AK ktory ginie od unloka czy na odwrot... Ja obstaje za tym pierwszym :)

Ostatnio edytowano 21 lut 2007, 23:02 przez Jan_Twardowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 22:59 

freyu napisał(a):
freyu napisał:
Nie zostaniesz więc zbanowany za ich używanie.
Pewny jesteś?

Adasi napisał(a):
Grając unlockami możesz dostać bana na niektórych serwerach (i bardzo dobrze).

r3l0ad3d napisał(a):
@komar moze chlopak nie wie co to CQF ;P

death_name napisał(a):
Frytek, na NSZ i CQF nie pokazuj się z unlockami. Wszędzie indziej raczej możesz, ale że nie dostaniesz bananem nie gwarantuje .

No i nadal stoje przy swoim i tym co powiada Bibol. Mówimy o normalnej rozgrywce na większości serwerów. Z tego co zrozumiałem to kolega pytajacy chce pograć a nie rzucać się od razu w wir pro rozgrywek. Tym samym nie wciskajcie mu że od razu bana dostanie jak zacznie unlockami grać. Poza tym ja osobiście gram w BFa dla przyjemności i jeśli mi się nie podoba lub nie lubię grać jednym typem broni podstawowej to używam innych stworzonych do tego celu w tej grze. Nie uważam się za profesjonalnego gracza i nie jest dla mnie obciachem używanie unlocków. Zrozumće pro gracze że na świecie istnieją także gracze którzy grają 4FUN. Nie rozumiem oburzenia niektórych.
Ja osobiście od ponad roku gram w BF2 i jeszcze ani razu nie dostałem bana czy nawet kika za używanie unlocków.

piszesz tak, jakby na cqf czy nsz byly jakies pro rozgrywki - a tak nie jest..

@Frytek - unlocki zabijaja praktycznie same, nie wymagaja od gracza zadnych umiejetnosci (sa celniejsze, maja wieksza sile ognia, mniejszy rozrzut)
na nsz nie ma zakazu ich uzywania i zawsze znajdzie sie jakas lamka z g36, g3 etc.. , ale wiekszosc gra na podstawkach, na cqf widzialem tyko kicki za unlocki , takze nie wiem czy banuja za to...
Graj tak, jak Ci wygodniej, tylko mozesz sie zdziwic jak ktos Ci posle wiazanke typu: ' nofu***skill unlock noob :/ ' (szczegolnie na infantry), jak ubijesz tego kogos z unlocka..

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 23:26 

Jan_Twardowski napisał(a):
Ja mam ubaw kiedy podirytowani hier Uber wymiatacze za szybko gina od kul z mojego pkm

A ja mam ubaw jak pociągnę Cię z shock'ów, bo leżąc na ziemi ze swoim PKM'em nie możesz mnie trafić. Zacząłem dziś uprawiać nowy rodzaj upierdliwego zachowania - shock-padding :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2007, 23:57 

Ja mam ubaw kiedy podirytowani hier Uber wymiatacze za szybko gina od kul z mojego pkm i wyzucaja mi jaki to ja noob
Gram rzadko na NSZ i CQF ale co wejdę i widzę tam Twoją osobę to kampisz z tym swoim PKM na spawnach w mało widocznych miejscach itd. Taka ciekawostka

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2007, 00:28 

Ja mam ubaw kiedy podirytowani hier Uber wymiatacze za szybko gina od kul z mojego pkm i wyzucaja mi jaki to ja noob
spawnach w mało widocznych miejscach itd. Taka ciekawostka

Na spawnach nigdy nie siedze, nieraz nawet jesli ludzie z mojej druzyny pchali sie np. "gorke" (karkand) czerwona flag, to otwieralem do nich ogien, tak wiec nie pisz ,ze pcham sie na czyjes spawny . Co do malo widocznych miejsc to jest element taktyki, jak Ty wolisz siedziec tak zeby Cie z daleka bylo widac... to nie ma sprawy:)

@Janso ja naprawde nie czuje potrzeby nikomu cokolwiek udowadniac :D

Ostatnio edytowano 22 lut 2007, 00:39 przez Jan_Twardowski, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2007, 00:31 

Mnie się gites gra granatnikiem, a Adasi to Adasi (jak można swoje UAV na meczu rozwalić, jak?). I jak wejdziesz na serwer infantry to nie używaj claymorów - proszę. Może chociaż ciebie uda się przekonać.
...

edit: twardy jak coś powie to narody klękajcie 8)

Ostatnio edytowano 22 lut 2007, 01:04 przez CzlowiekDemolka2, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2007, 00:38 

...

@Demolka hehe, poprostu wczesniej zamiast kliknac w edit kliklem cytuj :) Nie kamieniujcie :D

Ostatnio edytowano 22 lut 2007, 08:59 przez Jan_Twardowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2007, 08:07 

c0lon3l napisał(a):
piszesz tak, jakby na cqf czy nsz byly jakies pro rozgrywki - a tak nie jest..

Nie chodziło mi o to że są tam pro rozgrywki. Tak jak pisałem wcześniej ja gram ponad rok i nie miałem okazji grać na serwie na którym jest zakaz grania unlockami więc nimi gram.
A tak nawiązując jeszcze do wypowiedzi Komara to z kolei ja nie rozumiem ciebie jesli o politykę unlocków chodzi. Mam rozumieć że jak ktoś staje się lepszy w grze to ma zamiast lepszej broni dostawać gorszą? Lepi mają rzucać w noobies kamieniami? Bo granatami i tak wymiatają. z mojego doświadczenia wiem że zwykle jak ktoś coś długo robi to dostaje nagrodę w postaci czegoś dobrego co pozwala stać się jeszcze lepszym. Pozostając w świecie BF choćby to jak ktoś wygra jakiś turniej, to dostanie dobrą grafę, dobrego kompa czy cokolwiek a nie zabiorą mu monitora bo lepiej od innych gra.
Podsumowując nasz dywagacje trzeba przyznać że ilu grających tyle opinii, a podejrzewam że kolega który pytanie zadał to już ma mętlik mały :) Chyba jednak większość się zgadza z tym że można grać tak jak się komu podoba. Ja sam nie twierdzę że podstawki są złe i kto wie, może sam kiedyś będę orendownikiem grania tylko nimi. Oczywiście w tej chwili grając unlockami mam pełen respect dla grających podstawkami bo wiem że łatwo nie jest i trzeba naprawdę duzo czasu żeby z nich wymiatać.
A za granie tym czy tym nie mam zamiaru nikogo wyzywać od lam, noobów czy kogo tam jeszcze. To jest dla mnie zabawa i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2007, 08:58 

r3l0ad3d napisał(a):
Podam wam moja definicje unlocka xD : Jest on dla ludzi zaczynajacych gre , ktorzy nie majac doswiadczenia wykorzystuja w/w bronie to starcia z ludzmi pro . Inaczej nie mieli by z nimi szans . A tak jak wyskoczysz z mp5 , a tu na Ciebie mg36 no to troche zalosne :/

W takim razie sugerujesz wstecznictwo? Zaczynamy grę z wypasionymi gunami po czym w miarę awansu dostajemy coraz gorsze aby na końcu rzucać w kolesi kamieniami? Hmmmm.....No to albo twórcy gry aplikuja nam jeden rodzaj broni (tym samym skazując grę na szybką śmierć) albo jest jak jest.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2007, 09:02 

freyu napisał(a):
W takim razie sugerujesz wstecznictwo? Zaczynamy grę z wypasionymi gunami po czym w miarę awansu dostajemy coraz gorsze aby na końcu rzucać w kolesi kamieniami? Hmmmm.....No to albo twórcy gry aplikuja nam jeden rodzaj broni (tym samym skazując grę na szybką śmierć) albo jest jak jest.

Swoja droga to by bylo ciekawe, za rogu zucasz kamieniem w amerykanca czy araba :) Oczywiscie konieczny byly by caly wachlarz kamieni od malych do rzucania na dalekie dystanse po wielkie do staczania z gorki :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2