Teraz jest 20 lis 2024, 19:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 11:44 

Sandokan napisał(a):
Po co w takim razie tracisz czas i to czytasz

Bo w robocie siedzę :P ;)

Sandokan napisał(a):
w tej samej chwili mógłbyś założyć temat "Na co naprawdę powinno się zwracać uwagę w grze" i tam rozwinąć swoje spostrzeżenia.

Ależ taki wątek już jest i właśnie w nim rozmawiamy. Ile własnych wątków bym nie założył o zachowaniu się na serwerach, to jestem pewien, że każdy by zszedł na unlocki. Widocznie mało kogo cokolwiek innego w tej grze obchodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 12:14 

Sandokan napisał(a):
Zdecydowanie powinno się podzielić forum na "pro klanowe" i reszta, bo to co napisał Jason Paury o taktyce to wszystko prawda w każdym calu, ale nijak się ma do gry na otwartych serwerach, gdzie np. biegałem za kolesiem przez pół mapy i wołałem o ammo, a w końcu odwrócił się i mnie zabił

Jakbyście zaczęli się trochę do w/w uwag stosować, to by to miało sens...

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 12:20 

jason.paury napisał(a):
Sandokan napisał(a):
Zdecydowanie powinno się podzielić forum na "pro klanowe" i reszta, bo to co napisał Jason Paury o taktyce to wszystko prawda w każdym calu, ale nijak się ma do gry na otwartych serwerach, gdzie np. biegałem za kolesiem przez pół mapy i wołałem o ammo, a w końcu odwrócił się i mnie zabił

Jakbyście zaczęli się trochę do w/w uwag stosować, to by to miało sens...

Jason, Twoich uwag nikt nie kwestionuje (chętnie poczytałbym ich więcej :)). I chyba nie o to poszło, lecz o unlocki.
Swoją drogą, to mi wielokrotnie zdarzały się sytuacje takie jak Sandokanowi. I dotyczyły graczy wszelkiej maści. Również tych z tagami. No i tutaj uwaga. Dobry gracz, to gracz z tagiem, czy grający w zespole? Bo zauważyłem, że wielu graczy wstawia sobie taga, ale bynajmniej zespołowo nie gra. Tag zaś ma zasugerować, że mamy do czynienia z graczem klanowym.
Obecnie każdy pajac może sobie dostawić taga i stroić się w klanowe piórka i wielkie na pr0 (pr zero).
Czy zatem podział na forum pro klanowe i reszta ma sens w takich warunkach?

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 12:43 

Za "pro" uważam tylko takich, którzy grają wyłącznie w "ustawkach" - meczach. Ja bym dokonał nawet glębszego podziału, jeżeli chodzi o podejście do gry.
1. Pro klanowcy - j/w
2. Klanowcy - grający gdzie popadnie w minimum 2 os.
3. Zwykli gracze - trochę teamowo, trochę solo.
4. Całkowity freestyle - czyli frag hunterzy, team killerzy itp.
Pewnie jeszcze można to dalej rozwijać, ale nie ma sensu. Ja tą grę traktuję w całkowicie luźny sposób więc zaliczam sam siebie do 3 kategorii. Lubie pograć w teamie, ale czasami lubię też wskoczyć do samolotu albo heli i strzelać do wszystkiego co na czerwono :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 13:55 

ZbiR napisał(a):
Jason, Twoich uwag nikt nie kwestionuje (chętnie poczytałbym ich więcej ). I chyba nie o to poszło, lecz o unlocki.
Swoją drogą, to mi wielokrotnie zdarzały się sytuacje takie jak Sandokanowi. I dotyczyły graczy wszelkiej maści. Również tych z tagami. No i tutaj uwaga. Dobry gracz, to gracz z tagiem, czy grający w zespole? Bo zauważyłem, że wielu graczy wstawia sobie taga, ale bynajmniej zespołowo nie gra. Tag zaś ma zasugerować, że mamy do czynienia z graczem klanowym.
Obecnie każdy pajac może sobie dostawić taga i stroić się w klanowe piórka i wielkie na pr0 (pr zero).
Czy zatem podział na forum pro klanowe i reszta ma sens w takich warunkach?

1. Nie każdy gracz z tagiem to "klanowiec".
2. Dobry gracz, to gracz który mysli i ogarnia.
3. Podział forum to pomysł stworzony w pustce w czaszce - tam gdzie zwykle znajduje się mózg, a w tym przypadku linka chroniąca uszy przed odpadnięciem. Nie dyskutujemy tu po to, żeby się dzielić, ale po to by zacząć wreszcie koegzystować a nie zwalczać się.

Poza tym, raz na zawsze wyjaśnijmy sobie znaczenie słowa pro. Pro to skrót od angielskiego professional, czyli profesjonalista. Słowo chodzi od profesji, czyli zawodu. Tak więc profesjonalista jest to człowiek wykonujący jakąś czynność jako jego zawód. A więc można powiedzieć, że zawód jest to czynność pozwalająca człowiekowi się utrzymać. Śmiem wątpić czy ktokolwiek w Polsce może się utrzymać (samodzielnie) z grania w gry, więc nie ma u nas zawodowców w tej dziedzinie, a więc nie ma też profesjonalistów, czyli nie ma PRO. Koniec i kropka.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 14:09 

Myślałem kilka postów temu, ze wreszcie dotarliśmy do mety, ale myliłem się. Mam wszakże nadzieję, że teraz naprawdę już na niej jesteśmy. Chyba, że jak bumerang powróci sprawa czytania ze zrozumieniem...

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 14:14 

jason.paury napisał(a):
3. Podział forum to pomysł stworzony w pustce w czaszce - tam gdzie zwykle znajduje się mózg, a w tym przypadku linka chroniąca uszy przed odpadnięciem. Nie dyskutujemy tu po to, żeby się dzielić, ale po to by zacząć wreszcie koegzystować a nie zwalczać się.

Poza tym, raz na zawsze wyjaśnijmy sobie znaczenie słowa pro. Pro to skrót od angielskiego professional, czyli profesjonalista. Słowo chodzi od profesji, czyli zawodu. Tak więc profesjonalista jest to człowiek wykonujący jakąś czynność jako jego zawód. A więc można powiedzieć, że zawód jest to czynność pozwalająca człowiekowi się utrzymać. Śmiem wątpić czy ktokolwiek w Polsce może się utrzymać (samodzielnie) z grania w gry, więc nie ma u nas zawodowców w tej dziedzinie, a więc nie ma też profesjonalistów, czyli nie ma PRO. Koniec i kropka.

Zgadzam sie z tym pierwszym stwierdzeniem takie segregowanie forum na pro i reszte spowodowaloby zaklocenie nie tylko prawa do wolnosci slowa ale stworzylo by sztuczne podzialy. Natomiast wlasnie po to jest forum aby wszyscy wyrazali swoje poglady a przez to lepiej sie rozumieli.

Natomiast co do slowa pro to tez podzielam ten poglad jednakze sadze ze mimo iz tacy ludzie jak ty nie zarabiaja na tym to jednak miano pro sie nalezy bo jednak macie takei podejscie do tego jakby to byl wasz prawdziwy zawod tylko narazie wykonywany non profit. Natomiast jednak uczestniczycie w lanach na ktorych zdobywacie nagrody macie wiekszych badz mniejszych sponsorow powoduje ze dostajecie, w odroznieniu od zwyklych gtracyz, jakies gratyfikacje wiec tu mozna by tez mowic juz o jakis zalazkach profesjonalizmu

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 18:31 

Mówiący językiem ludzi: niech sobie grają freeplayerowcy z unlockami, ale nie na servach klanowych tudzież sponsorowanych, gdyz wtedy niemalze pewne jest, ze otrzymaja kicka. Memento mori. I tyle... :wink:

PSPSPSPSPSPSPSPSPSPSPSPS. To mój punkt widzenia, kujona, najlepszego! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 19:38 

kary15 napisał(a):
Mówiący językiem ludzi: niech sobie grają freeplayerowcy z unlockami, ale nie na servach klanowych tudzież sponsorowanych, gdyz wtedy niemalze pewne jest, ze otrzymaja kicka. Memento mori. I tyle... :wink:

Masz jakąś manię prześladowczą? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2007, 20:23 

ZbiR napisał(a):
kary15 napisał(a):

Masz jakąś manię prześladowczą? :roll:

Możesz mówić jasniej? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2007, 00:33 

Pytałem, czy masz manię prześladowczą. Na pukcie unlocków.

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2007, 02:44 

Witam
Nie rozumiem tej akcji z unlockami o co wy sie prujecie ?
Ja rozumiem, ze na klanowych meczach nie gra sie z unlockami i szczerze mowiać jestem za, bo 100 razy wolałbym pograć sobie w jakimś fajnym teamie bez unlocków niż latać z G3 (chociaz z g3 staram sie nie grać bo ta broń jest przesadnie cziterska) Ale jaki to ma sens np. na takim KRAPie, gdzie na dzień dobry wita mnie napis "Losers with unlocks bla bla bla i tak dalej" no wiec biore np. M16 zgodnie z regułami a tu jeden, drugi, dziesiąty raz zabija mnie kolo z ERYXa, kóry sobie Q3 Arena robi?? I to nie jeden tylko kilku sobie biega. Bez sensu...

A poza tym niesprawiedliwe jest moim zdaniem w walce np. m16 vs kałach, ogolnie bf mógłby być bardzie wyważony.

Generalnie, nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem unlocków, nie korzystam tylko z założenia z g3, f2000, bo bez przesady.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2007, 03:40 

Tadek napisał(a):
dziesiąty raz zabija mnie kolo z ERYXa

Pozdrawiam

ERYX to wyrzutnia rakiet p. panc, używana przez PLA i MEC, a nie unlock

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2007, 11:01 

Tadek napisał(a):
Witam
Nie rozumiem tej akcji z unlockami o co wy sie prujecie ?
Ja rozumiem, ze na klanowych meczach nie gra sie z unlockami i szczerze mowiać jestem za, bo 100 razy wolałbym pograć sobie w jakimś fajnym teamie bez unlocków niż latać z G3 (chociaz z g3 staram sie nie grać bo ta broń jest przesadnie cziterska) Ale jaki to ma sens np. na takim KRAPie, gdzie na dzień dobry wita mnie napis "Losers with unlocks bla bla bla i tak dalej" no wiec biore np. M16 zgodnie z regułami a tu jeden, drugi, dziesiąty raz zabija mnie kolo z ERYXa, kóry sobie Q3 Arena robi?? I to nie jeden tylko kilku sobie biega. Bez sensu...

A poza tym niesprawiedliwe jest moim zdaniem w walce np. m16 vs kałach, ogolnie bf mógłby być bardzie wyważony.

Generalnie, nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem unlocków, nie korzystam tylko z założenia z g3, f2000, bo bez przesady.

Pozdrawiam
A dokładniej taki napis jest " LOOSERS WITH UNLOCKED WEAPONS ARE NOT WELCOME HERE !Czyli są nie mile widziani . A podrugie jak wyobrażasz sobie conquesta bez rurek, chyba że niszczysz czołgi apteczką.

Tytuł:
PostNapisane: 3 mar 2007, 11:51 

Wczoraj grajac na NSZ czulem sie jakby to nad czym sie tu pociliśmy podziałało :| Byłem SQ, mialem medyka + supportow i owniliśmy elegancko na serwie, nawet myslalem ze NSZ znormalniał. Niestety pochwalilem dzien przed zachodem slonca, po zmianie mapy (znow taki sam squad) dostalem w srodku rundy kicka za spawn killing :lol: Po raz pierwszy w zyciu nikogo nie zabilem na spawnie i dostalem kicka :lol: Wchodze na serw ponownie pytajac WTF? i co? i teraz mam bana :lol: Pozdro dla NSZ ;)

Jednak nadal mam wrazenie ze cos nasze biadolenie dalo, wczoraj na CQF sie calkiem przyjemnie gralo.

Co do zabijania eryxem - moja ulubiona metoda eliminacji przeciwnika, choc dosyc trudna :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2