Teraz jest 22 lis 2024, 21:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2007, 23:33 

Zwracam sie do Was tzn. do ludzi urodzonych do gry w FH z drobna propozycja i pytaniami. Otoz propozycja jest taka ze od pewnego czasu stoi polski server only FH. -> Team-Exavs @ Aster.pl [FH 0.7] 83.142.72.7 Jak narazie 20 slotow. I mam pytanie odnosnie tego jakie mapy chcielibyscie ujzec na nim. Na wszystkie propozycje jestem otwarty. I drugie pytanie czy jest szansa ze bedzie sie ten interes krecic? Ludzie sie na nim czasami zbieraja. Ostatnio byl pelny przez dobre 3 mapy. Dlatego tez kieruje sie do Was z propozycja abyscie pomogli rozkrecic ten server. Podziekowania dla [SBS] Czerpak za pomoc w ustaleniu podstawowej konfiguracji dla servera.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 15:36 

Bez wątpienia Bocage, osobiście uwielbiam tą mapkę w FH.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 16:09 

Pavlow House

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 16:11 

Jeśli chodzi o ruch na serwerze,póki nie mamy własnego będziemy wpadać na Wasz,a jak ludzie zobaczą że ktoś tam siedzi to i inni się zejdą.
Co do map,nie wiem dokładnie jakie tam są aktualnie i jaki jest ich limit na serwerze,ale ze względu na niewielką ilość slotów a co za tym idzie niewielką liczbą graczy,mapy powinny być nie za duże-chociażby wspomniane Bocage,Pegasus,Arnhem,itp itd.
Co do Pawlowa,za tą mapą osobiście nie przepadam,ale z tego co mi wiadomo to ona tam już jest. I też będzie dobra do tej ilości slotów.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 16:18 

właśnie Dez nie zwróciłem na to uwagi ilość slotów jest za mała. zawsze lepiej grać na serwie gdzie jest minimum 24 osoby a najlepiej jak jest 32 :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 20:10 

Może niekoniecznie same małe mapy, ale tam gdzie walka skupia się w jednym punkcie - czyli np. mapy, gdzie ciężko jest zająć jedną flagę nie zajmując drugiej lub gdzie to jest nawet odgórnie narzucone mechaniką (kolejność zajmowania flag). Nie pamiętam nazw map, gdzie kolejność zajmowania flag jest narzucona, ale je z czystym sumieniem możecie wrzucić, nie obawiając się, że gracze nie będą się mogli znaleźć na planszy.
Moje faworyty:
Ramelle Neuville - walczy się po kolei o każdą dzielnicę miasta
Rheinebung - walka na otwartej wodzie. Nie powinno być problemów ze znajdowaniem się graczy (wszak statek jest "nieco" lepiej widoczny niż postać ludzka). I może wreszcie spełniłoby się moje marzenie zasiedzenia za sterami łodzi podwodnej.
Most Remagen - także walka w kolejności flag (choć nie narzucona mechaniką)
Most Pegasus - jak wyżej
Karelia - okopowa wojna pozycyjna
Bitwa o Anglię (Battle of Britan) - dla lubiących "pobujać" w obłokach

I jeszcze jedna mapa, której nazwy zapomniałem. Walczą na niej Kanadyjczycy(mogłem pomylić z Australijczykami) z Niemcami. Kanadyjczycy zaczynają przed miastem, którego bronią Szwaby. Mają je szturmować, gdy szturm się powiedzie, walka przenosi się na most itd...
Ktoś kojarzy tę mapę? Ona także nadawałaby się na serwer z uwagi na wielkość i skupienie walki w jednym obszarze.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 20:32 

Musi Tobie chodzić o Liberation of Caen lub Pegasus bridge(ale to jest z brytyjczykami)

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 20:37 

Dajcie jakąś mapę z Polakami, bo rzadko jest okazja nimi grać.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 20:54 

Cheetah, nie. Teraz sobie przypomnialem, ze ta mapa zostala zrobiona nie przez ekipe FH, a przez The Damned Priests (ekipe z jednego z wiekszych serwerow FH).

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 21:37 

Co do slotow nie wiem jak to bedzie ale z czasem sadze ze uda sie zalatwic wiecej slotow. A tutaj macie map rotate:
Market Garden
Berlin - 1945
Pegasus Bridge
Iwo Jima
Arnhem - 1944
Stalingrad
Zielona Góra - 1944
Battle of Pavlov - 1942
Bocage
Mapy maja po 1 rundzie. Trwaja one po 40 minut. Jest ustawiony Auto kick za -4. Jest tez ustawione kickowanie za jezyk.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 21:50 

super..oczywiście fall waiss niepotrzebne?gdzie mapki z nowego mappacka?gdzie mapki pancerne aberdeen,bulge itd?

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 21:55 

Aaa już wiem Remagen :)
Tylko jedynym problem było by namówienie TDP aby ją użyczyli :roll:

Ps. Wiem co to TDP tylko u nich grałem w FH :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 23:11 

MK napisał(a):
super..oczywiście fall waiss niepotrzebne?gdzie mapki z nowego mappacka?gdzie mapki pancerne aberdeen,bulge itd?

Po to napisalem ten topic zeby sie dowiedziec jakie mapy WY chcielibyscie widziec a nie jakie ja bym widzial. Ten map rotate zostal przygotowany przez Czerpaka zgodnie do ilosci slotow. Jesli Wy chcecie np. Fall Weiss to no problem dam ja do map rotate jesli chcecie np. Bulge nie ma sprawy tez moze byc. To ma byc server dla Was a nie dla mnie. Polski server do FH. Dla graczy a nie jednego admina.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 23:32 

Fang Dezerter {PL} napisał(a):
Market Garden

Arnhem - 1944
Stalingrad

Battle of Pavlov - 1942
Bocage

To jest to :D No i Battle of Bulge 8)

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2007, 02:16 

Litości... Bulge nawet na 64 graczy jest za duża... podobnie z Aberdeen. Wyjątkiem z dużych map jest Bocage - tam walka toczy się zazwyczaj w jednym punkcie. Z Fall Weiss może być ten sam problem, lecz spróbujmy z sentymentu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2