Teraz jest 23 lut 2025, 20:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 mar 2007, 20:24 

Witam wszystkich !!!
Na wstępie wiem że były już takie tematy (ZA CO PRZEPRASZAM)

No więc tak , gdy wchodzę na byle jaki serwer czy na Polski czy Niemiecki po kilku minutach grania wyskakuje mi żółty napis "Są problemy z twoim połączeniem" po czym puszcza na chwile , naciskam taba mam ping 500 a pochwili znów 50 - 40 po czym wywala mnie do menu głównego i pisze "Utraciłeś połączenie z serwerem"

Dodam że mam ruter i grałem na nim przez całe 5 miesięcy i nie miałem takich problemów jak teraz . Ten problem zaczął się 2 dni temu i mam go do teraz !
PS. Moje złącze to 512kb/s połączony przez kabel (LAN)
Komputer taki że śmiga na fulla wszystko bez porblemu tak wiec nie wiem o co chodzi :(
Może to wina że zamówłem niedawno złącze o szybkości 800 kb/s i teraz mi z tym robią .
PROSZĘ O POMOC BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2007, 20:41 

to dlatego ze masz właśnie router sprawdź czy nie ma na nim firewalla on może blokować twoje połączenie sam czasem tak mam lecz ja posiadam apeka jeśli dzielisz z kimś neta to też może być przyczyna , a ogólnie teraz wszystkie nety ośedlowe i neo spadają na psy a to przez takich co przeciążają łącza wpinając sie na lewo , na jedno połączenie przypada 3 ziomów średnio i później sie dziwić ze jest jak jest a ceny za neta są 3 razy większe niż za granicą

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2007, 20:59 

Niewiem może mam wirusa jakiegoś na kompie jaki program polecace żeby sprawdził czy mam czy nie ?

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2007, 21:03 

TuRbO4Fun napisał(a):
to dlatego ze masz właśnie router sprawdź czy nie ma na nim firewalla on może blokować twoje połączenie sam czasem tak mam lecz ja posiadam apeka jeśli dzielisz z kimś neta to też może być przyczyna , a ogólnie teraz wszystkie nety ośedlowe i neo spadają na psy a to przez takich co przeciążają łącza wpinając sie na lewo , na jedno połączenie przypada 3 ziomów średnio i później sie dziwić ze jest jak jest a ceny za neta są 3 razy większe niż za granicą

Jak do neo na lewo się podpiąć?? Chyba jakiegos magika znalazłem. Takiej mozliwosci nie ma. Chyba że łącze podzielić, ale i tak transfer sie nie zmienia.

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2007, 21:10 

Cytuj:
TuRbO4Fun napisał:

Jak do neo na lewo się podpiąć?? Chyba jakiegos magika znalazłem. Takiej mozliwosci nie ma. Chyba że łącze podzielić, ale i tak transfer sie nie zmienia.

Dokładnie Sroczka :)
To ma ktoś więcej pomyslów ???

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2007, 21:47 

4d3x napisał(a):
Niewiem może mam wirusa jakiegoś na kompie jaki program polecace żeby sprawdził czy mam czy nie ?

Hmm to Ty nie masz żadnego antysyfa? Odważny :D jesteś.

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2007, 21:55 

Cytuj:
Hmm to Ty nie masz żadnego antysyfa? Odważny Very Happy jesteś.

Znaczy mam MKS vir 2007 orginala i znalazł taki oto wirus :
Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\SpywareQuaked.exe
wykryto: Trace.Registry.SpywareQuake

Ale ten MKS niemoże sobie z nim poradzic ;/
macie może jakis sposób na tego wirusa ?

Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2007, 11:43 

Mks musi sobie z tym syfem poradzić nie ma mocnych. Antyvir który posiadasz ma funkcję chroniącą twój komputer przed oprogramowaniem typu spyware, także może coś żle robisz? Jakoś nie chce mi się wierzyć ,że
4d3x napisał(a):
MKS niemoże sobie z nim poradzic ;/
.
jeszcze raz zrób skana i spróbuj to badziewie wywalić, to moim zdaniem jest przyczyną twoich "pingowych" problemów dlatego ,że a zresztą przeczytaj http://www.viruslist.pl/glossary.html?glossid=26

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2007, 03:12 

Rozwiazanie jest proste niestety nie pisza na tym forum o tym.
Reinstalacja gry i po krzyku. Musisz wykasowac doslownie wszystko co dotyczy BFa lacznie z wpisami rejestru i zainstalowac na nowo. Powinno dzialac . jesli nie to napisze co dalej trzeba zrobic.

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2007, 21:57 

ramzes707 napisał(a):
Reinstalacja gry i po krzyku.

Niestety nie pomogło. Mam ten sam problem. Piękny ping kilkanaście - dwadzieścia-kilka ms i za chwilę 500-700 przez 3-4 sekundy i znowu powrót. Bardzo denerwujące w kluczowych momentach. Co gorsza zdarza się dość często 1-2 razy na minutę.
ramzes707 napisał(a):
jesli nie to napisze co dalej trzeba zrobic.

:?: :roll:

Łaczę się przez neostradę 1Mb.

Mam coraz większe wątpliwości czy to jest związane z grą. Coraz bardziej skłaniam się do tego czy to czasem tepsa nie zawodzi. Już sam nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwi 2007, 22:52 

No i udało się!
Wystarczyła zmiana firewalla z ZoneAlarm na Sygate Personal Firewall i problem zniknął jak ręką odjął.
Przynajmniej na razie. Bo specjalnych lagów ani skoków pinga nie zauważyłem. Gra się świetnie! Awanse idą jak z karabinu maszynowego :)

Jak kamień z serca :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2007, 00:27 
Moderator forum

No to kurde pięknie. A teraz zamykamy...

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2