Teraz jest 22 lis 2024, 13:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 mar 2007, 14:30 

Dostaje w tej sprawie sprzeczne wiadomosci. Dlatego chcialbym spytac co wy uwazacie. Dzial Turnieje. Jedni prosza o eliminowanie nieaktualnych spraw, ktore "zawalaja" im forum. Osobiscie jestem za tym aby "przechowywac" te dane przez 2 lata. Wystarczajaco by kazdy mogl poznac historie sceny a takze by gracze, ktorych to interesowalo juz z niej znikneli(smutne ale prawdziwe)

Druga sprawa to fora klanowe. Jak czesc z was wie klany moga dostacwlasny dzial na forum(ukryty). Niestety fora aktualnie istniejace leza odlogiem od 1-2 lat. Kazdy klan ma wlasne www i forum i wydaje sie, ze w dzisiejszych czasach takie dzialy sa totalnie zbedne. Co wy na to? A moze macie jakis pomysl jak inaczej zagospodarowac ewentualne dodatkowe dzialy?

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 14:38 

Wydaje mi się, że fora nie są potrzebne - teraz już nie jest problemem załatwić sobie forum - przecież większość młodych klanów zakłada na darmowych, a starsze klany posiadają własne strony+forum.

Co do starych działów z wiadomościami z turniejów - może po prostu zamknąć te działy, aby nikt w nich nie pisał ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 15:03 

Dział Turnieje > pozostawić wyniki np. tabelę końcową jakieś tam info a resztę wykopać :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 15:31 

może lepiej nie usuwać a oddzielić nieaktualne sprawy trurnijowe z tymi najświerzszymi

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 18:08 
Redaktor Battlefield.pl

Dokładnie, każdy klan zakłada sobie forum albo na darmowym hoście, albo wykupuje serwer i sam stawiam forum. Więc ukryte fora są zbędne.

A co do działu Turnieje, to bym zamknął stare tematy. Każdy zawsze będzie mógł sobie przeczytać, co się działo.

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 18:33 

Hmm szczerze mowiac spodobal mi sie pomysl z "tablica" gdzie zapisane sa wyniki turniejow. Watpie by ktos czytal caly dzial poswiecony danemu turniejowi a latwo dostepne wyniki(czyli cel calego turnieju)moga byc bardziej przydatne.

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 19:08 

Przykład Turniej Weteranów po zakończeniu powinno zostać info typu kto co i jakie klany ,wyniki ,tabela krótkie podsumowanie i tyle .Pozostałe dyskusje ,wyzwania i regulamin i inne tematy usunąć .

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 20:24 

ja bym proponował by zrobić tak jak na bfcentral zrobić dział rekrutacje - czyli dzial gdzie klany mogą zrobić swój temat z reklamą klanu i info o rekrutacji.

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 20:38 

Takie ogloszeniowe topici juz sa w kazdym dziale BFa ;]

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 21:06 
Oldboy Battlefield.pl

Ja to widzę tak, żeby nie usuwać for... póki co nie mamy problemów z prędkością działania forum, więc nie widzę powodu, aby usprawniać to w taki sposób...

Turnieje zakończone można po prostu zamknąć i zostawić jako przyklejony temat końcowe wyniki itp itd.

Żadnych for klanowych nie usuwać, chyba że CL o to poprosi... jak są, to niech sobie są, ukryte więc nikomu nie przeszkadzają...

Poza tym nie widzę specjalnie powodu do tworzenia nowych specjalnych działów, np. rekrutacje...

ps. widzę, że i tak kilka działów już poleciało... szkoda, były tam wyniki, dyskusje itp. Teraz to już wątpię, aby ktokolwiek pamiętał o rozgrywkach typu Polska Liga BF'42 :|

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 21:18 

For klanowe nie zyja od dawna. Dzis kazdy klan ma wlasne www i forum dlatego imho te dzialy sa juz totalnie zbedne. A jak widac nie jestem w tym odczuciu odosobiony.

Co do turniejow to czy szczerze ktokolwiek wierzy w to, ze nowi gracze beda czytac archiwa o turnieju sprzed 2-3 lat, ba, dotyczacy innej czesci gry? Poza nielicznymi jednostkami, ktore sa od poczatku na forum nikt tam nie zaglada a i nie wiem czy te jednostki to robia bo znaja zawartosc wiec po co? Mysle, ze przeceniacie sentymentalizm.

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2007, 00:09 
Moderator forum

Tom@s napisał(a):
Żadnych for klanowych nie usuwać, chyba że CL o to poprosi...

Z tym troche za pozno bo moje forum poszlo sie yebac bez pytania. Da sie przywrocic?

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2007, 01:12 

Lailonn szczerze mówiąc powiem że usuwanie częsci tematów i postów z tego forum brzmi dla mnie conajmniej smutnie. Początek całej polskiej sceny leży na tym forum (pomijam pad forum jakoś na początku 2003). Często zdarza mi sie przeglądać stare teamty, lub wyszukiwać pierwsze posty i dyskucje ludzi których znam od lat i tych ktorych znam krócej. Wiem że jestem pewnie jakimś wyjątkiem, ale tak jak Thomas napisał jeżeli nie przeszkadza to w działaniu forum czy konieczne jest ich usuwanie?

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2007, 08:56 

Tylko, ze nikt tam nie zaglada nawet a jak widac wiekszosc jest za kasowaniem takich zabytkow. Sprawdzilem liste osob majaych tam dostep no i "az" 3 osoby jeszcze zyja na tym forum z ponad 30 w grupie. Sztuka dla sztuki?

Co do CLi to chyba zaden z CLi, ktorzy prosili o te dzialy juz nie interesuje sie BFem. Nie jest wiec fizycznie mozliwe by ktos poprosil o ich usuniecie. grupy zreszta sie nie rozwijaly. Dajmy na to PRGK czy Enclave. Aktualny skald tych klanow nie ma nic wspolnego ze skaldem grupy na forum. Dlaczego ktos ma uzywac wciaz statusu grupy, z ktora nie ma juz nic wspolnego? czy jak ktos opuszcza dany klan to wciaz biega z tagiem? Te dzialy nie sa "wasze" ja kto tu piszecie tylko klanow. Klanow do ktorych juz nie nalezycie wiec...

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2007, 09:38 

Nie pali się starych książek ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2