Teraz jest 17 sty 2025, 15:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2007, 20:12 

Ouch nie grałem w BF2 przez jakieś pół roku i tyle się już pozmieniało? ;p

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2007, 20:14 

jason.paury napisał(a):
c0lon3l napisał(a):
4(cztery) komendy dajace praktycznie cos "ala wallhack" byly wporzadku

Nie wiem czy śmiać się, czy płakać... Konfigi w tzw. pliku Usersettings.con dają nie więcej niż zmienienie miejsca w które trzeba strzelać. Po odpowiednim ustawieniu, zamiast strzelać za postać, strzelasz prosto w nią - ot cała filozofia. Zmiany te umożliwiają dostosowanie gry do swojego sprzętu - jak masz jeszcze zapas mocy, to możesz troszkę dokładniej określać aktualne położenie przeciwnika. A zlałbyś się ze śmiechu, jakbym powiedział, że większość graczy do niedawna usprawniała strzelanie siłą swojego umysłu...

Inaczej ma się sprawa z innymi plikami - chcesz słyszeć na Hotelu jak kolo rzuca apteczkę na Targo? No problem...

A tak w ogóle, to najwięcej dają modyfikacje plików serwerowych, które można wprowadzać w serwerach nierankingowych i pb się nie czepia - to jest dopiero żal, jak klan ustawia sobie serwer tak jak chce. :roll:

widze, ze wiesz o czym pisze :roll:

plakac mozesz jak zobaczysz tego screena
http://img214.imageshack.us/img214/2027 ... 022ew7.png

... a teraz mozesz sie smiac (tylko pomysl czy nie z siebie)

Pb to zaczal banowac dopiero po ostatniej aktualizacji, a ludzie X czasu grali z tym , wiec nie pisz mi o usersettings czy sound.con, bo o nich to sie moge z google'a dowiedziec i te dwa malutkie cfg to nie wszystko

@Roba_PL -> dziwny jestes :roll:

ps. czepiam sie , bo mnie nikt nie lubi :wink:

ps. czy jakis mod moglby stworzyc nowy temat i te posty odnosnie cfg przeniesc, bo robimy burdel w temacie metz'a

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2007, 20:18 

To jest małe piwo - na prawdę... Grałem przeciwko cheat'erom, którzy złapani za rękę śmiali się w twarz. Nametag to jest nic w porównaniu z MSX'em.

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2007, 20:31 

jason.paury napisał(a):
To jest małe piwo - na prawdę... Grałem przeciwko cheat'erom, którzy złapani za rękę śmiali się w twarz. Nametag to jest nic w porównaniu z MSX'em.

Niestety tez mialem takie sytuacje, podczas gry nawet sprawdzalem pbbusted i byl tam nick kolesia, ktory byl ze mna na serwerze :|

Jednak za nametag'a nie musisz placic...

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 10:26 

Hmm dyskusja o cfg.Ja powiem tyle że po ostatnim formacie kompa straciłem mój plik usersettings.con więc ktoś przesłał mi swój a ja tylko pozmieniałem wartości na the best for me.Zacząłem grać i lekko się ździwiłem że po formacie jakby więcej fps i packetloss mniejszy czyli lepiej mi się grało.Po kilku dniach zauważyłem że zapomniałem zmienić pole player name na mój nick czyli przez cały ten czas grałem na defaulcie.Czyżby cfg to w dużej części efekt placebo?

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 10:29 

FragMaster napisał(a):
Czyżby cfg to w dużej części efekt placebo?

Wiesz, że odnosze to samo wrażenie?

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 14:33 
Oldboy Battlefield.pl

konfigi to byly dobre tylko w QW... szczegolnie skrypt na permanentna siekiere :P

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 14:34 

FragMaster napisał(a):
Hmm dyskusja o cfg.Ja powiem tyle że po ostatnim formacie kompa straciłem mój plik usersettings.con więc ktoś przesłał mi swój a ja tylko pozmieniałem wartości na the best for me.Zacząłem grać i lekko się ździwiłem że po formacie jakby więcej fps i packetloss mniejszy czyli lepiej mi się grało.Po kilku dniach zauważyłem że zapomniałem zmienić pole player name na mój nick czyli przez cały ten czas grałem na defaulcie.Czyżby cfg to w dużej części efekt placebo?

Zmiana nicka nic nie daje lamko :P To jest tylko informacja dla gry podczas inicjalizacji silnika jaki profil był ostatnio używany i jakie ustawienia audio/video wgrać :P A że ustawiłeś na read-only plik, to bf nic tam nie mógł zapisać :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 15:06 

jason, powiedz mi czemu masz w nicku "paury" i jeszcze jedno - jak bardzo lubisz jessice?

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 17:41 

Co do pierwszego - za długa historia - nie chce mi się pisać :P Co do drugiego - fajna jest :P

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 19:22 

Czyli skoro jednak cały czas grałem na moim cfg a nie na defaulcie no to dziwne ze normalnie(na moim uber cfg) trafiam ludzi biegnących prostopadle do mnie a wtedy to było niemożliwe nawet strzelając za postać.I do tego kiedy zmieniłem player name na mój nick to zaczęły mi znowu wchodzić moje ulubione heady z dupy.Aha i mój plik usersettings.con nie jest read-only:)Co do efektu placebo to znam gościa który uważa że mając w cfg shownetgraph na 1 to mu sie lepiej gra.IMO zmiana tej opcji nic nie daje a on widzi różnice tylko dlatego że tak sobie wmówił.Jeśli się myle co do netgrapha to niech ktoś mnie poprawi.BTW wie ktoś może czy jeśli zmienie wartości w cfg nie przez komende w konsoli tylko przez edycje pliku to czy nowy cfg będzie działać?

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 19:53 

:O

Czy ja dobrze rozumiem? Ty wpisałeś komendy z KONSOLI tylko raz? :lol: OMG! No to się nie dziwię...

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2007, 22:21 

Nie.Ja mam jeden dobry cfg na serwer deathlessu i jak gram na innym to zmieniam wartości albo w pliku albo w konsoli.I właśnie nie wiem czy jak zmieniam w pliku to czy to działa.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2007, 02:37 

Cytuj:
Po kilku dniach zauważyłem że zapomniałem zmienić pole player name na mój nick czyli przez cały ten czas grałem na defaulcie.Czyżby cfg to w dużej części efekt placebo?

Swietnie powiedziane!

Gdy trafily do mnie pierwsze configi, bylem zachwycony, bodajze z kayohim latalismy po publicu i krzyczelismy na TS'ie - o jak super sie fraguje...

Potem jednak entuzjazm opadal i zaczely sie pytania, tutaj 0,6 czy 0,7... 120 czy 160? :) Gra byla bardzo randomowa, denerwujaca i nie zrozumiala.

Po pewnym czasie, z kmxem, ktory mial podobne odczucia, stwierdzilismy ze nasze configi, stworzone przy minimalnej wiedzy na ich temat sa nie przydatne. Sprawiaja jedynie, ze czlowiek zamaist grac, mysli jaka wpisac liczbe w pliku .txt. Configi, jak najbardziej - po odpowiednim ustawieniu - zabojcza bron, ale dla tych ktorzy nie chca zglebiac tajnikow tej sztuki, frustrujacy dodatek. Dzis gram/y na defaulcie:) Jest ok!

A na poczatku bylo tak fajnie, zdecydowanie placebo:)

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwi 2007, 19:41 

Nice fm.9/10.

Ostatnio edytowano 25 lip 2008, 14:56 przez MATiASSek, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2