Teraz jest 20 lis 2024, 07:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 14:52 

Ja tam jechalem do warszawy pić, ale jako ze mam 15 lat to nawet po okazaniu dowodu n ie chcieli mi sprzedać alkoholu :P

ps. 10 strona moja xD

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 15:14 

HMM:D wiecie, jesli cfg nic nie daje:D a je stosuja to widocznie, wplywa to na psychike graczy :wink: :wink:, ktorzy je zmieniajac wierza bardzo mocno, w to, ze im to cos da i niektorzy wtedy zaczynaja wymiatac a niektorym to g***o daje :lol: :lol: w jakims filmie bylo, ze niby kolesiowi dali doping i zaczal w jakichs zawodach sportowych wymiatac :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 15:26 

Swirol napisał(a):
HMM:D wiecie, jesli cfg nic nie daje:D a je stosuja to widocznie, wplywa to na psychike graczy :wink: :wink:, ktorzy je zmieniajac wierza bardzo mocno, w to, ze im to cos da i niektorzy wtedy zaczynaja wymiatac a niektorym to g***o daje :lol: :lol: w jakims filmie bylo, ze niby kolesiowi dali doping i zaczal w jakichs zawodach sportowych wymiatac :wink:

hehe moze cos w tym jest, to sam samo jakby sie podało komuś sól fizjologiczną a powiedzialo ze jest to srodek uspokajający i od razu jest inaczej :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 15:34 

Potega podswiadomosci i autosugestii ? :)

headshot dal linka do filmu (ale to, co na nim jest to chyba wynik badziej zaawansowanego grzebania w plikach ), chyba go nie widzieliscie skoro mowicie, ze to nic nie daje

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 16:01 

Swirol napisał(a):

Ty to czituch jesteś :D
ale co prawda to prawda, to działa na psyche, no i jak się dostanie "heada z dupy" to zawsze ma sie jakieś wytłumaczenie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 16:46 

Wiedzialem, ze ktos wyskoczy z przykladami z CS i Quake :D

Co by nie bylo jesli jakas opcja nie znajduje sie w menu gry to najwidoczniej tworcy uznali, iz nie powinna byc ogolnodostepna. To, ze jakis program nie banuje za jej zmienianie recznie w cfg to zaden dowod na "legalnosc" tych zmian. Zupelnie kretynizmem jest rzucanie tekstow, ze osoba juz zbanowana za zmiany w cfg to niewiniatko i nic zlego nie zrobil "bo ot przeciez tylko cfg". Zawsze bylem przeciwko zmianom tego typu(na forum CSa tez mozna znalezc kilka moich cieplych slow na temat osob tak robiacych) i nie zamierzam zmienic stanowiska. Standardowe pytanie do grzebiacych w plikach. Jesli jest tak, jak to probujecie sie wybielic mowiac, ze to "nic" nie daje, to po co to robicie? Nie robcie i problem z glowy!

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 17:13 

Lailonn napisał(a):
Wiedzialem, ze ktos wyskoczy z przykladami z CS i Quake :D

Co by nie bylo jesli jakas opcja nie znajduje sie w menu gry to najwidoczniej tworcy uznali, iz nie powinna byc ogolnodostepna. To, ze jakis program nie banuje za jej zmienianie recznie w cfg to zaden dowod na "legalnosc" tych zmian. Zupelnie kretynizmem jest rzucanie tekstow, ze osoba juz zbanowana za zmiany w cfg to niewiniatko i nic zlego nie zrobil "bo ot przeciez tylko cfg". Zawsze bylem przeciwko zmianom tego typu(na forum CSa tez mozna znalezc kilka moich cieplych slow na temat osob tak robiacych) i nie zamierzam zmienic stanowiska. Standardowe pytanie do grzebiacych w plikach. Jesli jest tak, jak to probujecie sie wybielic mowiac, ze to "nic" nie daje, to po co to robicie? Nie robcie i problem z glowy!

Jak to?? Przeciez wszyscy "prO" jada na configach. Przynajmniej to zbiorowisko tak sadzi...

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 17:27 

Lailonn niektore komendy jak to nazwałeś ukryte przez twórcow raczej nie sa celowo ukrywane, gdyż wystarczy prosty zabieg i nie da ich się poprostu zmienić, a takie grzebanie w configu ejst dla mnie rownowazne ze zmianami z konsoli, w koncu ty tez kożystałeś z wyswietlana fpsów, a w końcu jest to "ukryta" komenda:/ troche twoje tłumaczenie jest naciagane. Ja jestem zwolennikiem zmian w configach gdyż często wiele przydatnych komend jest niepotrzebnie ukrywanych, lecz tyczy się to gier na enginie ID gdzie pochowane są rzeczy typu zegar/lagometr i inne tego typu bajerki.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 17:31 

Vesp3r napisał(a):
...wiele przydatnych komend jest niepotrzebnie ukrywanych, lecz tyczy się to gier na enginie ID gdzie pochowane są rzeczy typu zegar/lagometr i inne tego typu bajerki.

Wszystko pięknie, w grach na enginie ID parametry, zakresy tego typu mogą być kontrolowane przez pb. Dobrze ustawiony serwer Q3 nie pozwoli na przeginanie z parametrami. Tego nie uraczymy w BFach.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 20:25 

wiec widze ze za tydzien bedziemy miec turniej tweakerow z coraz to durniejszymi configami.

1. to co napisal jason gowno wam da na polskich laczach
2. ustawienie poprawnie tych komend zabija calkowicie skilla lanowego
3. znam moze z 6/7 topowych polskich graczy ktorzy uzywali zmienionych konfigow
4. zmienianie czegokolwiek dla statow to chyba najwiekszy idiotyzm jaki mozna zrobic

to tak kilka slow podsumowania z mojej strony

ps. jason strasznie mnie rozbawiles swoja postawa, jednym tematem wyrzadziles wiecej zlego tej scenie niz myslisz

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 20:33 

Vesp3r masz poniekad racje ale nie uwazasz, ze co innego wywolac sobie licznik fps/pingu(sam to robie w CSie, w America's Army jest zbindowane przez tworcow) a co innego grzebac w parametrach odpowiedzialnych za dzialanie gry jako takiej, prawda? Skoro wiec nie uda nam sie ustalic wyraznej granicy "legalne - nielegalne" jedynym "bezpiecznym" podejsciem bedzie uznanie tego za nielegalne. Chyba, ze jest gdzies oficjalne stanowisko EA/PB co wolno i w jakim stopniu zmieniac.

W CS bylo duzo o bindach itp cudactwach, za ktore VAC nie banowal a mimo to ligi zakazywaly takich modyfikacji. Fast-AWP chociazby(dobry gracz bez problemu recznie to robil ale to juz inna sprawa)

Ogolnie problem zmian w cfg to grzaski temat i tylko tworcy moga ustalic granice. Jak dotad chyba nigdzie i nigdy tego nie zrobili?

ps. W AA tez ustawienia serwera moga ograniczac pewne parametry - z czego wlasciwie kazdy serw korzysta.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 21:34 

Zbawca napisał(a):
jason strasznie mnie rozbawiles swoja postawa, jednym tematem wyrzadziles wiecej zlego tej scenie niz myslisz

No to przeczytaj jeszcze raz wszytkie moje posty w tym temacie i posty, do których się odnoszę. Wiem, że to posunięcie może wydawać się kontrowersyjne, ale miałem swoje powody żeby to zrobić - one tam są. Poza tym, nie będę palcem pokazywał, kto pierwszy na tym forum wspomniał o edycji tego pliku. Ja napisałem to (jak ktoś już sprytnie zauważył), co można przeczytać na 3-4 zagranicznych serwisach wpisując w google "bf2 tweak". Tyle ode mnie.

A co do wyraźnej granicy pomiędzy cheat'ami, a wygodą grania, to jest nią sama definicja cheaterstwa: "cheaterstwo, to próba zdobycia przewagi nad przeciwnikiem w sposób nie przewidziany przez twórców gry". W świetle tego co napisałem w pierwszym poście radzę zwrócić uwagę na słowo "przewaga".

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 23:07 

DICE śmierdzi a wy nie jesteście lepsi (cofingowcy). Jakby pozwalali używać w BF programów wspomagających (czytaj: cheatów) to też byście korzystali :roll: ??

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2007, 23:41 

jason.paury napisał(a):
"cheaterstwo, to próba zdobycia przewagi nad przeciwnikiem w sposób nie przewidziany przez twórców gry"

Dżizas, a niby to że ktoś bedzie grzebał w configach przewidzieli? Skoro tak, to dlaczego nie dali razem z bfem instrukcji jak to robic? dlaczego ktoś, kto nie zna się na programowaniu dowiaduje sie jak zmieniac configi z innych serwisów niż oficjalne źródła EA? moim zdaniem configi powinny byc łapane przez pb tak samo jak aimboty itp.
btw. Skoro tak rozpisujecie, że cfg "nic" nie dają, to po **** ich używacie?

PS. cfg - SUX

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2007, 00:21 

Adag10[PL] napisał(a):
Dżizas, a niby to że ktoś bedzie grzebał w configach przewidzieli? Skoro tak, to dlaczego nie dali razem z bfem instrukcji jak to robic? dlaczego ktoś, kto nie zna się na programowaniu dowiaduje sie jak zmieniac configi z innych serwisów niż oficjalne źródła EA? moim zdaniem configi powinny byc łapane przez pb tak samo jak aimboty itp.
btw. Skoro tak rozpisujecie, że cfg "nic" nie dają, to po **** ich używacie?

w cs i quake też większość opcji jest ukryta, to co jest w opcjach to dopiero początek góry lodowej. ludzi też sami to znalezli i nikt nie płacze. Jak tylko w BF znaleziono kilka komend które usprawniają grę od razu czity.... opanujcie się.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2