Teraz jest 20 lis 2024, 05:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 15:19 

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.p ... &start=150

Przeczytaj mój drugi post na tej stronie...

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 15:20 

Jezu czlowieku jak juz pisaleś jesteś tu nowy wiec sie moze az tak nie udzielaj (oczywiscie pissz se cos tam ale sie nie wymadrzaj jak bys byl jakims guru) bo twoje posty są dosć zabawne.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 15:28 

DiPlomata napisał(a):
Meewosh47 napisał(a):
Ci którzy mają źle ustawione wartości i twierdzą, że configi nic nie dają są w błędzie.

Config jasona nie dość, że prawie co standardowy to jeszcze dodatkowo ustawiony tak aby gorzej się grało. Czyżby celowe działanie jasonie paury?

Moze nowy jestem ale wszyscy mowia nawet na serweravch ze jason paury lami.

Ja tam przychyla sie do zdania Meewosha47

jason paury podal blednie zeby wszystkich zmylic to chyba samsona config jest dobry bal sie ze bedzie scena Polska go bila na serwerach
Fajna sciema jason paury czlowiek który gra w Wildzie ma racje nawet do piet mu nie dorastasz

Pozdro Meewosh47

Milosz znalazl nowego kolege :lol:

ps. nie spierajcie sie juz tylko o to, czy uzywanie configow to lamerstwo/cheaterstwo bo chyba w tym temacie mamy jasnosc. A to, ze ktos uwaza kogos za nooba bo ten uzywa configow to juz jego wlasne zdanie i niech zachowa je najlepiej dla siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 15:38 

Forum jest po to by wyrazic swoje zdanie i kazdy ma prawo do tego czy jest nowy czy nie

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 16:06 

DiPlomata napisał(a):
Forum jest po to by wyrazic swoje zdanie i kazdy ma prawo do tego czy jest nowy czy nie

Pozdro

'dobrze' gada, polac mu kwasu siarkowego :lol:

najpierw zorientuj sie ocb, a potem wyrazaj swoje opinie (tym bardziej na temat innych)

jason to dobry gracz, a to ze nie grzeszy skromnoscia to inna bajka..

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 16:13 

Tak samo jak Metz, bo wypuściłem swoje FM. Tak wiem, to jest objaw narcyzmu^n. Ale i tak uważam, że lepiej nie grzeszyć skromnością niż nie grzeszyć inteligencją.

Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, 16:26 przez jason.paury, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 16:15 

jason.paury napisał(a):
Ale i tak uważam, że lepiej nie grzeszyć skromnością niż nie grzeszyć inteligencją.
Dobrze gada Wódki mu dać !!!
8)

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 16:17 

...

Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, 16:58 przez c0lon3l, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 16:25 

To nie było w twoją stronę. A co do mojej osoby, to posiadanie poczucia własnej wartości w dzisiejszych czasach jest tępione jak zaraza. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - wiem to i dlatego wiem też od kogo jestem lepszy, a od kogo nie, na serwerach oczywiście. Jeżeli ktoś uważa, że moje wyniki w tej grze opierają się na konfigu, to udowadniam mu, że jest inaczej, grając identycznie bez konfiga. Oczywiście wtedy nikt mi nie uwierzy, że nie mam konfiga, ale to już mnie mało obchodzi. Ważne jest to, co ja i ludzie z najbliższego otoczenia o mnie myślą - reszta może mysleć co chce. I nie jest to objaw narcyzmu i egocentryzmu - to objaw zdrowego rozsądku - zasada, którą wbiła mi do głowy nauczycielka w gimnazjum: "skupiaj się na ludziach, na których Ci zależy i na tych, którzy Cię szanują - reszta niech się goni". Korzystam z niej i na tej płaszczyźnie życia jestem w miarę szczęśliwy. Tyle ode mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 16:49 

Diplomata- Cóż wilda jest bardzo dobrym klanem, nie przeczę, ale są klany trochę lepsze (a może trochę więcej) od wildy.

jason.paury napisał(a):
Zabił mnie parę(naście) razy/z defi/noża/kdr>5 ------> CHEATER !

A może confingowiec ? Bo teraz to takie popularne :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 19:44 

jason.paury napisał(a):
Na takim albo na standardowym - zależy od humoru.

Cytuj:
Config jasona nie dość, że prawie co standardowy to jeszcze dodatkowo ustawiony tak aby gorzej się grało.Czyżby celowe działanie jasonie paury?

Tak, tak Meewosh... Ale nie pij już więcej.

Tą jakże humorystyczną wypowiedzią próbujesz przekonać innych, że jednak nie mam racji?

Wrzućcie sobie cfg s@msona i zobaczcie jak to jest dostać boosta w bf2.

PS. Żeby nie było niedomówień - nie gram już klanowo ( ffa to co innego ) w żadnego battlefiela i jest to tylko moje i wyłącznie moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 19:59 

Meewosh47 zauważ, że napisałem wyraźnie, że to mój konfig. Z naciskiem na mój. I jest ustawiony tak, że mnie się gra... wygodniej. A konfig S@msona... nie wiem - nie grałem na nim. No chyba, że mówisz o name-tagu, to wtedy się zgodzę bez testów - boost zauważalny :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 20:24 

Nie do twarzy ci z sarkazmem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 20:25 

eyy HaxxoR translate this pls:
ettingsManager.boolSet GSUseLatencyCompensation 1

Tej zmiennej nie ma standardowo w Usersettings.con - trzeba j± dopisaæ rêcznie! Ca³y pic polega na tym, ¿e standardowo warto¶æ tej zmiennej jest ustawiona na "0". Ludzie kumaj±cy troszkê "englisz" wiedz± ju¿ zapewne do czego ona s³u¿y. Tak, tak... W³±cza ona u¿ywanie komendy opisanej wy¿ej! Dlatego ludzie, którzy jej nie u¿ywali doznawali efektu "placebo" - ustawiali poprzedni± zmienn± i jarali siê tym, jak to fajnie im siê gra, a wrzeczyisto¶ci grali "na standardzie". Wink

Po ustawieniu w/w komend strzela nam siê o wiele lepiej, je¶li jeste¶my zwolennikami strzelania w kolesia, a nie szukania jego hitbox'a! Ludzie, którzy nauczyli siê strzelaæ "za" bêd± musieli siê oduczyæ z³ych nawyków. Wink

SettingsManager.boolSet GSExtrapolateFrame 0

Ta zmienna oddzia³ywuje na kolejn± (o niej za chwilê) - tak jak w poprzednim przypadku (zmienna typu bool) w³±cza/wy³±cza (1/0) tzw. extrapolacjê ramki.

SettingsManager.U32Set GSExtrapolationTime 1200

Ta zmienna, prawdopodobnie, ustawia czas, po jakim nasz komputer wy¶wietli na ekranie dane z buffor'a (którego wielko¶æ (czas) jest determinowana przez nastêpn± zmienn±) kiedy nie otrzyma kolejnych danych o pozycji celu od serwera. Troszkê to zamieszane, ale zaraz powinno siê rozja¶niæ... Wink

SettingsManager.U32Set GSInterpolationTime 100

I tutaj tkwi diabe³ek. Interpolacja jest zwi±zana z przewidywaniem pozycji celu podczas przerwy w dostêpie danych, determinowanej przez ping (ping = 30 to 30 ms przerwy w otrzymywaniu danych). Bez tej techniki nie by³oby mo¿liwe osi±gniêcie p³ynno¶ci podczas gry przez internet. Ludziki porusza³y by siê punktowo zamiast liniowo. Natomiast sama zmienna definiuje wielko¶æ buffor'a. Im wiêksza jest, tym wiêkszy mo¿e byæ odstêp pomiêdzy kolejnymi pakietami z serwera. Ale nie ma ró¿y bez kolców... Nasz komputer przewiduje, a wiêc nie wie na pewno. Dlatego strzelaj±c w kolesia "na interpolacji" mo¿emy strzelaæ tak na prawdê w powietrze i serwer nam tego nie zaliczy...

Jak ustawiaæ te trzy zmienne? Na pocz±tek mo¿na w³±czyæ pierwsz± i zmniejszyæ dwie kolejne do warto¶ci ¶redniego pinga. Mo¿na tak¿e zmniejszaæ extrapolacjê i zwiêkszaæ interpolacjê. Osobi¶cie na ustawieniu kolejno 1,10,200 strzela³o mi siê ¶wietnie - headshot'y lecia³y jak z³oto i w ogóle... Niestety - manipulowanie tymi dwiema zmiennymi jest jak obusieczny miecz. Je¿eli chcecie strzelaæ celniej, to musicie siê przygotowaæ na to, ¿e w Was te¿ bêdzie wszystko wchodziæ jak w mas³o. Je¿eli wykombinujecie tak, ¿e bêdzie siê z Was strasznie "dymiæ", czyli trudno bêdzie Was trafiæ, to Wam te¿ bêdzie siê strzelaæ do kitu. Osobi¶cie mam te opcje zostawione na default - jak kto¶ chce, to mo¿e kombinowaæ. Powiem tylko, ¿e zmiana wp³ywa na czêsto¶æ wystêpowania "dymów", ale hitbox'a nie przesuwa nawet o milimetr. Wink

THX in before hand!

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 20:30 
Oldboy Battlefield.pl

Philizer, try to use this site if you want to translate some polish -> http://www.translate.pl
little guide.. enter polish text and then click "na angielski" :wink:
upper tool is for single words :wink:
sometimes it works good, but sometimes translate... is funny :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2