Prawie w każdym z tych plików które posiadasz masz plik readme i tam jest wszystko opisane. Przewaznie nalezy rozpakowac plik texture.rfa z gry za pomoca programu rfa extractor i wtedy podmieniasz co zechcesz. Polecam stronkę
http://www.bf1942files.com tam znajdziesz wszystko, ja korzystam zniej cały czas a moja wersja BF jest nieźle ztuningowana, autentyczne kamuflarze pojazdow, mundury itp.
Prostrzą sprawą jest też sciągnięcie z tamtej www dodatku do BF Merciless Creations Historic addon v3.7 (FINAL) (1.2) , który wprowadza nam do gry zaawansowaną obsługe skinów itp. Tworzy katalogi dla każdej z map i kopiując cos do odpowiedniego katalogu mapy uzyskujesz np inne mundury na jednej mapie a zupelnie inne na kolejnej. W ten sposob możesz sobie dostosowac wygląd sprzętu itp do róznych teatrów działań wojennych. Np. mundury spadochroniarzy brytyjskich na Market Garden zamiast standardowych Amerykańskiej piechoty lub przykłądowo na Battle OF Bulge zimowe umundorowanie zarówno Alies jak i Axis.... Ja tak mam i zapewniam, że nie mam zamiaru wracać do standardowego BF bo wygląda ubogo bez tego dodatku....