Teraz jest 15 sty 2025, 08:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 09:41 

Dobra, sam myslalem o wrzuceniu tego na youtube, ale ok.
Dzieki Randall, ze sie zajales tym wszystkim :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 12:02 

ściągnołem, oglądnołęm i myślę tak...do momentu strzelania wszystko jest dobrze, potem klapa...niewiem czemu poprostu nudne....i troche zadużo slowmotionu było :D ale ogólnie myślę że film jest na ocenę 4/5

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 18:08 

Zdecydowanie za dluga scena na moscie. Wyglada na kluczowa w tym filmie ale to 1 akcja wiec...Motyw z konwojem zniszczonym przez garstke piechoty troche naciagany. przydaloby sie wiecej walki i dynamizmu. Ciekawy montaz i ogolnie pasujaca muzyka(choc ja muzyki w filmach/grach nie lubie ;p) tak czy siak gj i oby do nastepnego ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 18:43 

Film miał być na poważnie czy jako swego rodzaju "komedia"?
Bo ja odbierałem że na poważnie i jak przeczytałem:

"Cesarz chiński Akihito"
Cesacrz chiński?
Akihito? Japońskie nazwisko.

Amerykanom nie podoba się że Chińczycy mają broń nuklearną? Toż to przecież trzecia potęga nuklearna na świecie.

Dywizja (max 20000 ludzi) amerykańska rusza zniszczyć całą armię chińską? Milion żołnierzy w służbie czynnej plus parę milionów w rezerwie?

Takich bzdur nie wymyślają nawet w amerykańskich filmach klasy D albo i Z. Co najwyżej w filmach XXX :mrgreen:

Trzeba było się zdecydować albo na chiny i znaleźć jakiś prawdopodobny pretekst konfliktu albo na jakieś fikcyjne państwo w Azji. Bo takie bzdury nie są wcale zabawne, jeśli takie było założenie, a sprawiają wrażeni że film robił 10 latek.

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 19:17 

K**** 300 mega zciagania i pisze że niema je**** kodków???!! w czym mam te k******* otworzyc?!

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 19:18 

pasqdnick napisał(a):
Film miał być na poważnie czy jako swego rodzaju "komedia"?
Bo ja odbierałem że na poważnie i jak przeczytałem:

"Cesarz chiński Akihito"
Cesacrz chiński?
Akihito? Japońskie nazwisko.

Amerykanom nie podoba się że Chińczycy mają broń nuklearną? Toż to przecież trzecia potęga nuklearna na świecie.

Dywizja (max 20000 ludzi) amerykańska rusza zniszczyć całą armię chińską? Milion żołnierzy w służbie czynnej plus parę milionów w rezerwie?

Takich bzdur nie wymyślają nawet w amerykańskich filmach klasy D albo i Z. Co najwyżej w filmach XXX :mrgreen:

Trzeba było się zdecydować albo na chiny i znaleźć jakiś prawdopodobny pretekst konfliktu albo na jakieś fikcyjne państwo w Azji. Bo takie bzdury nie są wcale zabawne, jeśli takie było założenie, a sprawiają wrażeni że film robił 10 latek.

dobra znajdź milion chętnych i wrzuć ich wszystkich na sever :P a tak serio, rzeczywiście niektóre napisy nie zostały przemyślane i trochę głupio wyszły :? :?

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 19:49 

wkoncu sie zkusilem zeby to obejrzec.. nie stety ale:

*nudne
*brak efektów
*słaba jakość grafiki i dzwięku
*nie dopracowany
*akcje nie mają większego sensu ( nie rusza mnie 2 leżących pod kołem auta i strzelajacych z rpk do APC ludków )
*koncówka filmu gdzie uwaga rozwscieczeni marins mszczą się na chincach mnie dobila

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 19:55 

Przed chwilą obejrzałem tego szakalka i to samo co fth
Niema tam prawie żadnej akcji itp ;p
Na końcu atakuje ta grupa "szakala" ale i tak wystarczyło by zbombardowali ich mysliwce (A moze raczej altyleria)
Ale jak na pierwszy film to spoko
mam nadzieje że szakal 2 bedzie lepszy ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 21:04 

Raczej nie będzie szakala 2 a co do filmu to pasqdnick wyłuszczył smutną prawdę. Każdy kto znał dokładnie historią powstania "szakala" nie powinien być zaskoczony tym filmem. Tak naprawdę w szakalu zabrakło mi samego szakala ale ten pewnie gdy zrozumiał ilu ma ojców i że na matkę mówią że jest komercyjna palną sobie w głowe.
Podobała mi się natomiast sama akcja no i oczywiście, że film jednak powstał co bardzo dobrze świadczy o pewnych ludziach.

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 21:37 

Mi sie dosyc podobała tylko akcja gdy było zwolnione tempo ;p
I jeszcze jedno, od kiedy marines zostawia blackhawki i idzie do boju??
I przy wysadzeniu mostu to dostałem ataku :lol:
te mysliwce miały niezły rozrzut bomb na boki i te bumpki (albo raczej c4) miały małe opóźnienie bo myśliwce były niezły kawałek dalej jak most detonowal ^^
Mysliwce mogły leciec w zdłuz mostu bo wtedy by wyhlądało to realistycznie

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2007, 21:56 

Jeszcze jedno. Jedyna dobra rzecz w tym filmie to montaż. Widać OLBRZYMI potencjał i umiejętności. Może w paru miejscach za dużo zwolnionego tempa. Na moście ja bym zrobił wszystko właśnie w normalnym tempie, z szybkim, migawkowym przerzucaniem kamery na poszczególne ujęcia ale taka dygresja bo wiadomo że każdemu nie dogodzisz :wink:

No i widać że Randal miał taki materiał jaki miał i musiał coś z nim zrobić.

Jak powstał pomysł Szakala byłem sceptyczny. Jak przeczytałem że jeden dzień zdjęciowy to nawet gdzieś tam pisałem że czarno to widzę, że tak się nie da. Potem widząc wpisy że mamy materiał, idzie montaż, w ogóle wszystko świetnie to mi głupio było że taki pesymista ze mnie wyszedł. Niestety wyszło na moje. Tak w każdym razie uważam. Zrobił się z tego ładnie zmontowany gniot z bezsensowną fabułą i w dużym stopniu kiepskimi, nierealistycznymi scenami. A Szakal miał być przecież "prawdziwym" filmem.

Żeby nie było że same czepianie się. Szakal pokazuje że naprawdę można zrobić prawdziwy film na silniku BFa. Potencjał ekipy jest ogromny. Ale jednocześnie pokazuje że nie jest to robota na pół gwizdka. I że nie bez powodu przy produkcji filmów pracuje tyle osób. Musi być porządny scenariusz rozpisany na sceny. Poszczególne sceny muszą mieć wiele dubli żeby montażysta miał 20x tyle materiału ile będzie trwał film. I ekipa montująco-reżyserka musi się zaangażować na wieeeeele tygodni żeby coś z tego wyszło.

Na koniec. Nie zrozumcie mnie źle. Szakal to świetny film jak na BFowe produkcje. Ale z zapowiedzi wynikało co innego. Za dużo szumu wokół niego było. Więc reakcje są takie jakie są.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2007, 00:22 

Co do fabuły filmu ja się nie wypowiem bo nawet nie wiedziałem że coś takiego powstaje do momentu kiedy dostałem gotowe materiały.

Sprawy techniczne, historyczne i wojskowe dotyczące realizmu fabuły zupełnie są mi obce bo się nie znam na polityce, wojsku czy historii i tego zupełnie nie ukrywam. Taktyki i tego rodzaju możliwości pojazdów itp to nie moja działka. Ta część fabuły i wszelkie teksty zostały przepisane ze scenariusza który dostałem, i tak naprawdę nie skupiałem sie na samej fabule. Mi zależało żeby to było zrobione jak najbardziej filmowo. To że mogę sobie w każdej sekundzie zrobić ujęcie kamery jakie mi się podoba to dla montażysty jest raj... Mogłem próbować niezliczoną ilość sekwencji aż będę zadowolony z efektu. Za to chwała BFowi.
Myślę ze sprawę szakala można powoli pozostawić za nami, i można zacząć myśleć nad kolejnym filmem.

Ja jako specjalista, w miarę doświadczony filmowiec, mam masę pomysłów na świetne sekwencje akcji, ujęcia i generalnie efektowny film. Część rzeczy pewnie się nie da zrobić ale od tego będą ludzie z bfa którzy to ogarną co się da a co nie. No i potrzeba jeszcze kogoś kto taki scenariusz bądź pomysł sprawdzi pod kontekstem merytorycznym, taktycznym itp.
( Ja w swoich scenariuszach jak chcę zamieścić jakąś sytuację, której wynik wymyśliłem to zawsze konsultuje się z kimś kompetentnym w danej dziedzinie który mi powie czy tak się da i jak to musi być żeby było wiarygodnie. )
Czyli w skrócie to że 10 APC nie strzela (ja na to nie zwróciłem uwagi) faktycznie jest bardzo nierealistyczne ale to trzeba o tym wiedzieć i się na tym znać... Liczę na pomoc przy próbie produkcji kolejnego filmu...
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2007, 01:03 

To ja wtrące swoje 5 groszy ale nie na temat samego szakala, cieszy że masz pomysły i chęci na stworzenie kolejnego filmu, jeśli chodzi o pomoc to w kwestiach taktycznych z chęcią pomoge bo o tym to mam pojęcie i to nie tylko teoretyczne (12 miesięcy się odsłużyło ;]) Przypuszczam że o pomoc to się martwić nie musisz, powiedz tylko kiedy a na pewno sporo osób chętnych się znajdzie z naszej BFowej społeczności :wink:

Tytuł: Moja ocena
PostNapisane: 24 kwi 2007, 11:24 

Obejrzałem "Szakala". Wcześniej ktoś porównywał tą produkcję do tego co robił Snoken. Takie porównywanie nie ma sensu, w "Szakalu" o co innego chodzi. To ma być film z fabuła na bazie BF2, a nie zbiór skeczy. No właśnie, apropos fabuły. Ponieważ ktoś może nie obejrzał tego filmu i chce być zaskoczony jego treścią, dam więc taki

S

P

O

I

L

E

R

Rozumiem, że teraz czytają tylko ci, którym nie zależy na tym, aby być zaskoczony przebiegiem wydarzeń.
Akcja filmu przedstawia się następująco:
Najpierw my dostaliśmy łupnia, o potem my im daliśmy łupnia. I to by było na tyla jeśli chodzi o treść.

Oglądając ten film wyglądało na to, jakby brali w nim udział tylko statyści, a zabrakło aktorów. Widz bardziej zaangażował by się, gdyby w przegranej walce nie widział tylko polegnięcie iluś tam ludków, ale gdyby został położony nacisk na pokazanie, jak pojedynczy żołnierz stara się jeszcze cokolwiek powalczyć, gdy przeciwnik ma miażdżącą przewagę. Z kolei w zwycięskiej bitwie przydałby się jakiś fragmovie. Paru chłopaków z forum by się w tym momencie trochę podjarało.
Przypomnę jeszcze, że z tego co pamiętam "Szakal" jest odpowiedzią na konkurs filmowy, który był jakiś czas temu. Pracom przysłanym na ten konkurs zarzucono brak pomysłu na fabułę, co sam też potwierdzam. "Szakal", gdyby wziął wtedy udział w konkursie zająłby pewnie 1-sze miejsce.
Na koniec wymienię błędy "Szakala", albo nie. Będę do tego uprawniony dopiero wtedy, gdy sam cokolwiek zrobię.

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2007, 10:10 

nie wiem dlaczego ale mimo ze wyslalem to na youtube a minelo juz pare dni ciagle nie ma tego w mojej liscie filmow :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2