Teraz jest 28 lis 2024, 00:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: xbox360 czy PS3
PostNapisane: 28 kwi 2007, 14:36 

Mam zamiar zakupic jeden z powyzszych wynalazkow ale pytanie brzmi ktory? Nie znalazlem tu na formu takiego tematu a na necie poza opisami nie znalazlem odp na moje pytanie.
Dlatego prosze osoby, ktory maja xbox360 albo PS3 niech napisza czy zakup ich zadowala, czy sa spelnione nadzieje no i co z grami?
Poza cena xbox360 Premium kosztuje okolo 1700zl a PS3 z HDD 60 chyba 2600zl to czy jest roznica w grafice np w tych samych grach?

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 15:27 

Jak mi wiadomo PS3 ma lepsze podzespoły, jest cichsze i jest także napędem blu ray. Narazie jak mi wiadomo jest jedna gra warta zakupu (MotorStorm) a na XBoxa jest o wiele więcej gier. Do tego Xbox 360 jest podobno baaardzo awaryjny (3 dead lights) i bardzo łatwo się przegżewa, a bez telewizora HD podobno wygląda fatalnie. Co do ergonomi podobno pad wielkiego Xa est bardzo poręczny i wygodny, tak samo jak dashboard, na ten temat z PS3 nic mi nie wiadomo. Co jak co ale możesz poczekać do gwiazdki i zobaczeć czy z PS3 nie jest podobnie awaryjny co XBox, bo to doskonały powód by kupić PS3 zamiast Xa. (sry za chaotycznego posta :D)

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 15:36 

Lunder napisał(a):
a bez telewizora HD podobno wygląda fatalnie

A myslisz, ze na normalnym tv to grafa ps3 wyglada ladnie?

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 15:38 

http://www.gamespot.com/features/6162742/p-8.html
tu jest porownanie ps3 i x360 w kilku grach-z tego textu wynika ze NA CHWILE OBECNA x360 jest lepszy graficznie ale trzeba tez zaznaczyc ze X jest dluzej na rynku i developerzy musza wykminic jeszcze jak polepszyc performance na PS3. ja bym jednak wzial PS3 - takze z sentymentu 8)

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 16:08 

wcale ps3 nie ma o wiele mocniejszych podzespołów...
developerzy twierdzą ,że proc w ps3 jest mocniejszy ale jest bardzo trudny do programowania... (skomplikowana budowa, 7 rdzeni itp...) lecz grafika w xboxsie jest podobno lepsza i przyjazna dla AA. Budowa x'a jest prostsza dzięki temu łatwiej robić na niego gry i konwertować je z PC. X ma już sporo zajebistych gier a ps3 ma raptem w sumie 13-16?. Maiłem przez kilka dni ps3 i mogę powiedzieć ,że xbox jest bardziej przyjazny w obsłudze (wiadomo MS lubi robić systemy :) ) i xbox live bije na głowe ps network :wink:
Też na początku chciałem poczekać i kupić ps3 z sentymentu bo miałem kedyś ps1 i ps2 ale po co przepłacać? Moim zdaniem ps3 ma na razie dwa plusy blu-ray i kiedyś MGS4 :D . A co do awaryjności xbox'a... ja mam konsolę z pierwszej serii (koniec 2005) i wszystko działa i nic się nie zawiesza ani nie miałem 3 lampek. Poza tym nowsze modele w zasadzie już się nie psują.
cena xbox'a premium 1200-1300.... ps3 2400zł

ja sam porównywałem nba 2k7 na x'a i na ps3 i na ps3 brakuje ładnego odbijania się światła od parkietu, kropel potu itp. Na razie graficznie ps3 daleko do x'a ale może to się zmienić.

http://www.gamespot.com/xbox360/action/ ... abs;images
:lol:

ps. tak pad od xbox'a jest o wiele bardziej wygodny i jest dla "białych ludzi" a nie jak sixaxis mały tak jakby skośnoocy robi go dla siebie (małe rączki :P )

poza tym tak jak mówiłem na x'a jest już dużo zajebistych gier i dużo jest w produkcji z czego sporo to ekskluzywne tytuły (tylko dla xbox'a :P )

jak będziesz chciał to mogę ci napisać :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 16:36 

Pawko, te serie konsol (z 2005 roku) mają folię na rdzeniu procesora, napewno ci sie przegrzewa a jesli nie to potem cos ci pudzie bo folia sie zmarszczy i sie scisnie z procem czy coś :D.

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 17:11 

Ja nie znam się na konsolach, ale dzięki temu, że żywo interesuję się produkcją next-genowej gry Brothers in Arms: Hell's Highway to dowiedziałem się jednej rzeczy.

Prezes firmy Gearbox Software (ona to właśnie robi BiA:HH, Ubisoft jest tylko dystrybutorem), a więc prezes Gearboxu Randy Pitchford (swoją drogą fajny gość) w jednym z wywiadów mówił o grafice BiA:HH. I powiedział tak: Gra najlepiej będzie wyglądała na PCcie (ode mnie: a raczej będzie mogła wyglądać, bo takiego potwora, żeby wszystko na high poszło to mało kto będzie miał). Drugi w kolejce jest PS3. Na XBoxie 360 BiA:HH będzie wyglądało najgorzej...

To jest wiadomość od BARDZO kompetentnej osoby i na temat BARDZO zaawansowanej graficznie, next-genowej gry. Więc może ona ci jakoś pomóc w podjęciu decyzji.

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 18:21 

Lunder napisał(a):
Pawko, te serie konsol (z 2005 roku) mają folię na rdzeniu procesora, napewno ci sie przegrzewa a jesli nie to potem cos ci pudzie bo folia sie zmarszczy i sie scisnie z procem czy coś :D.

akurat jej nie miałem ale rozbierałem konsolę żeby sflashować napęd i przy okazji przesmarowałem GPU lepszą pastą termo przewodzącą ale była taka seria lecz był to bardzo mała liczba (media nagłośniły ,że wszystkie konsolę tak miały :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 18:58 

znajomy mój ma x360 i jakoś nie jest tym zachwycony, ja też jak pograłem sobie troszkę to nie byłem jakoś zafascynowany, może dla tego, że nigdy mnie nie ciągnęło do konsol

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 19:31 
Oldboy Battlefield.pl

na BFCONie w Niemczech były Xboxy360... całkiem fajne, ale szybko się przegrzewały xD

tylko, że z drugiej strony kto normalny gra na konsoli przez cały dzień :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 22:57 

kup se Wii :P :omg:

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 23:46 

$towarzysz$ napisał(a):

grafika jak na pegazusie

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 01:16 

Pawciu napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

grafika jak na pegazusie

ale zabawa przednia. tak wogóle to ja jestem komputerowym snoobem i powiem że konsole są dla dzieci, staruchów i do integracji rodziny, bez urazy :P

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 07:40 

@ pawko,
oj tak, bardzo Cie prosze napisz co bys polecal na xbox'a:wink:

@ Lunder,
co to sa te 3 swiatla?

@ Uncle Blues,
ja tez jestem milosnikiem PCeta ale badzmy szczerzy, coraz wiecej ciekawych tytulow pojawia sie wlasnie na konsolach a na PCetach nie. Pozatym grafa juz wyglada tak samo (jak nie lepiej) na konsoli przy cenie np. 2400zl za PS3 a zeby Ci sie milo i bezproblemowo gralo w nowosci na PC to podobna kwote musisz wybulic na sama grafe! Przyczym ta grafa za rok bedzie juz sredniej wydajnosci a cena spadnie do 700zl.

Ale z tym Wii to przegieliscie.:lol:

PS3 ma bezprzewodowego pada na blutooth, ktory moze i malo poreczny ale dziala jak zyroskop no i BluRay na przyszlosc. Z drugiej strony Xbox prawie polowe tanszy, sprawdzony i masa girek..... ciezki wybor. Nie ma nic gorszego jak wybulic 2400 na PS3 albo nawet 1300 na Xboxa i byc nie do konca zadowolym.
Co do podlaczenia konsoli to mam soniego projektora 43" z HD READY i podlaczeniem na kable komposytowe (czy moze komponentowe :?: ) a z tego co pamietam to to wlasnie podlaczenie ma Xbox. Teraz tylko pytanie do was jak to bedzie wygladalo bo HD READY o nie to samo co FULL HD a nie wywale 10 kawalkow na nowy TV do konsoli.
No i jeszcze jadna sprawa: MoH: Airborne, ktore wychodzi na Xboxa i PS3. Tu mam pytanie, jak sie bedzie gralo w sieci przez neta? Czy tak samo jak na PCecie?
I czy konsole (xboxa i PS3) mozna uzywac do surfowania po necie czy nie?

Z gory dziekuje wszystkim za wziecie udzialu w dyskusji. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwi 2007, 08:44 

a więc 3 Dead Lights jest to śmierć konsoli (czasem można ją jakoś wyratować w różne poje^%*%$ sposoby) która przychodzi z nienacka i bez powodu, najczęściej jest to przepalenie się akiś tam przewodów w płycie głównej iwtedy można ją jedynie wymienić w odpowiednim serwisie (lub oddać do gwarancji a konsolka ma ją tylko na 1 rok) co kosztuje tyle co pół nowego Xboxa 360.
Apropo multiplayera na konsoli XBox masz 2 pakiety sieci;
Silver - czyliprzeglądasz internet, ściągasz dema i dodatki, wysyłsz wiadomości, wszystko prócz grania, ten pakiet jest darmowy
Gold - ten pakiet odaje możliwość grania w sieci, nie jest darmowy ale kosztuje cos około 100zł za rok gry więc nie jest to aż takie drogie, chodź na PCtach masz to samo a nawet wiecej po oplacie jedynie abonamentu internetu
Jak się ma sprawa z PS3 i graniem w sieci nie mam pojecia, wiem jedynie ze tam zamiast dashboarda masz gierke (cos w stylu simsow) i to moze byc cholernie niewygodne

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2