Teraz jest 27 lis 2024, 21:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 21:14 
Moderator forum

Kocham oszłomskie opinie oparte na "kolega powiedział", "przeczytałem gdzieś, kiedyś, że" i tym podobne słodkie pierdzenie mające tyle wspólnego z rzeczywistością co ja z fizyką nuklearną. X360 mam od ponad pół roku (z małą przerwą) i nie przypominam sobie, żeby konsola kiedykolwiek mi się przegrzała, a spędziłem masę godzin tłukąc z kumplami w PGR3, COD3, VT3 czy PES (ostatnio na tapecie Gears of War). Grafika jest świetna, animacja płynna, nic się nie tnie, a na X'owych padach gra się fantastycznie (oczywiście bezprzewodowe).

Jeśli zaś chodzi o TV - na początku grałem na 32" Philipsie 100Hz, następnie przesiadłem się na LCD 32" Samsunga (kocham ten design) HD Ready (tj. 720p, 1080p nadal kosztują fortunę - dawać tyle za TV co za samochód, to delikatna przesada jest - wolę poczekać i kupić rzutnik z FullHD ;) ) i różnica jest spora, aczkolwiek nie narzekałem na komfort gry na zwykłym telewizorze. Owszem, ostrość i rozdzielczość zupełnie inna, ale nie jest tak, że gry wyglądają na nim, jak ktoś sugerował (słysząc od kogoś, kto przeczytał podobną bzdurę na forum Onetu) beznadziejnie. Grafika nadal jest piękna, a przyjemność z gry przednia. Zatem i owszem, warto mieć sprzęt z HD Ready, trochę lepiej z FullHD, ale nie dajmy się zwariować, na zwykłym CRT też gra się nieźle.

Ponadto różnica cenowa pomiędzy X'em premium (opieram się na cenach w UK - czyli z 4 grami 299 funtów) a PS3 (okolice 430 funtów) oraz różnica w ilości i jakości gier zdecydowanie stoją po stronie X360. Takie tytuły jak: Gears of War (odpowiadając na jedno z pytań: pomimo mojego mocnego przywiązania do strzelanek na PC, bez problemu można opanować granie w nie na konsoli - kwestia wprawy i nagle wszystko staje się równie banalne jak na myszy), Ghost Recon Advanced Warfighter 2, Lost Planet: Extreme Condition, Tom Clancy's Rainbow Six Vegas, COD3, Crackdown i masa innych mówią same za siebie. Na PS3 jedyną grą wartą uwagi (aczkolwiek i tak średnich lotów) jest Motostorm i do czasu, aż nie pojawi się na tą platformę cała reszta zapowiadanych tytułów wywalanie kupy kasy na ten system jest IMHO bez sensu.

ps. debili wstawiających dostępność piratów jako argument świadczący za konsolą będę banował. Tak gwoli ścisłości.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 21:35 
Oldboy Battlefield.pl

yacub napisał(a):
X360 mam od ponad pół roku (z małą przerwą) i nie przypominam sobie, żeby konsola kiedykolwiek mi się przegrzała, a spędziłem masę godzin tłukąc z kumplami w PGR3, COD3, VT3 czy PES (ostatnio na tapecie Gears of War).

za słabo użytkujesz :D nam na BFCONie się przegrzała już pierwszego dnia... przecież byłeś tam z nami :D nie dało się w fifę pograć, bo konsolka się restartowała...

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 21:41 
Moderator forum

Tom@s napisał(a):
za słabo użytkujesz :D nam na BFCONie się przegrzała już pierwszego dnia... przecież byłeś tam z nami :D nie dało się w fifę pograć, bo konsolka się restartowała...

Fakt :) Ale tam były konsole z jednych z pierwszych partii X'a - pierwszą konsolę musiałem sprzedać z powodu zakupu auta, i ani tamta, ani moja nowa ani razu się nie przegrzała - a użytkuję ją całkiem ostro... przynajmniej w wolne dni, kiedy akurat nie mam się z kim postrzelać w ASG :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 23:24 

Ale jednak już producenci mają drobne problemy z Xem, np Rockstar ma dylemat gdyż przy wydawaniu GTA4 DVD im raczej nie starczy a do tego nie każda konsola ma dysk twardy. To dopiero się zaczyna, napewno potem firmy będą miały problemy w wydawaniu gier na kilka konsol.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 23:29 

kompresja, kompresja, kompresja :P

No problemem jest to ,że MS się uparł ,że ma działać na xbox'ach bez dysku.

Jak po usuwają gówna (dummy files itp.) to raczej im się uda. R* twierdzi ,że oby dwie gry będą takie same.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 23:35 
Moderator forum

Pomimo tych problemów wychodzą świetne gry, ponadto jest już czytnik BR do X'a. Co do braku dysków w niektórych konsolach... cóż, jeśli nie myśli się przy zakupie sprzętu, biorąc budżetową wersję i nie policzy się wcześniej ile $ trzeba będzie później wydać, żeby dołożyć wszystko to, co jest w wersji 'właściwiej', to później się cierpi. Proste. Poza tym znowu piszesz o przyszłości - bez sensu, skoro jest tyle fantastycznych produkcji teraz, a na nowe Sony nie ma żadnej. Kupować konsolę po to, żeby zbierała kurz, ewentualnie, żeby przyciągała uwagę gości w salonie? PS3 będzie sens kupić w przyszłym roku, a póki co zapewne każdy znajdzie miejsce, w które uda mu się włożyć zaoszczędzoną kasę na zakupie lepszej (aktualnie rzecz jasna, bo cholera wie jak się sytuacja rozwinie) konsoli na rynku. No i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wraz z następnymi świętami mieć oba systemy w domu.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 11:17 

Yacub da sie Ciebie na XBL jakoś znaleźć? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 11:26 

noo świetne gry wychodzą CoD3 - ja chce polską kampanie na PeCecie

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 00:51 
Moderator forum

Gorefest napisał(a):
Yacub da sie Ciebie na XBL jakoś znaleźć? ;)

O w mordeczkę, Ty żyjesz :D Jasne, że można - login: Liarfather. Założyłem to konto wraz z nową konsolą i osiągnięcia są na nim zerowe, ale wkrótce skończą mi się idiotyczne szkolenia w pracy i będę mógł wrócić do zarzynania sprzętu... jeśli czas i kobieta pozwolą :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 00:59 

w Polsce i na terenie całej Europy ma być niedługo uruchomiany system Marketpalace, gdybym miał kupować (w co wątpię bo jestem PCtowym snobem) to wybrałbym X360, porażki PS3 i jej cena mnie odstrasza

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 01:33 

$towarzysz$ napisał(a):
w Polsce i na terenie całej Europy ma być niedługo uruchomiany system Marketpalace, gdybym miał kupować (w co wątpię bo jestem PCtowym snobem) to wybrałbym X360, porażki PS3 i jej cena mnie odstrasza

a co jeszcze nie został uruchomiony? To z czego ja ściągałem filmy i dema :|

Market place działa od początku :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 04:08 

pawko napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

tak ale nie na terenie Europy :P takie bajki to sobie możesz Jankowi wciskać, no chyba że mieszkasz na słonecznej Florydzie albo Hawajach 8)

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 15:29 

$towarzysz$ napisał(a):
pawko napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

tak ale nie na terenie Europy :P takie bajki to sobie możesz Jankowi wciskać, no chyba że mieszkasz na słonecznej Florydzie albo Hawajach 8)

uwielbiam wypowiedzi mistrzów którzy czegoś nie mają a wiedzą lepiej...
poczytaj se w necie europa nie ma VIDEO marketplace. Normalny ma i mogę ściągać dema, filmiki, trailery i arcade...
EUROPA NA RAZIE TYLKO NIE MOŻE ŚCIĄGAĆ PEŁNOMETRAŻOWYCH FILMÓW.
do edukuj się a potem się kłuć...

edit: o proszę marketplace dla UK... bo to chyba europa tak?
http://www.xbox.com/en-GB/live/marketplace/

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 15:59 
Moderator forum

$towarzysz$ napisał(a):

Ty te bzdury piszesz na serio, czy sobie jaja robisz? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 17:47 

Ja bym kupił Xboxa :twisted: jak ktoś już wspominał playstation będzie dobre, ale za jakieś pół roku jak nie lepiej :D a komu w tych czasach chce sie czekać :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2