Teraz jest 27 lis 2024, 22:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 maja 2007, 16:55 

Cóż panowie tak ostatnio obserwuję to co dzieje się w świecie PCtów i jestem lekko przerażony... ukazały się Next Geny (XBOX360 i PS3) działające zupełnie inaczej niż nasze poczciwe blaszaczki....nowy procesor w PS3 przeskakuje większość jeśli nie wszystko to co powstało dla PCta... do tego jest małe i się nie grzeje... dwurdzeń się schować może...
Niestety ale obecnie kupimy sprzęt wysokiej klasy za dajmy na to 3000zł...a po roku....lub mniej musimy zacząć w niego inwestować... co niestety ale powaznie nadwyręża budżet każdego użytkownika... szacując wydajemy na rok co najmniej 100zł na podzespoły-zaniżając tak jak tylko się da...
Współczesny NextGen kosztuje 1200-2800zł.... i po zakupiue mamy spokój... nic sie nie "przycina" żadnych pokazów Slajdów... O zgrozo ale produkty tej klasy przewyższają nasze maszynki pod wieloma względami...
producenci nie mają PCta najwyraźniej za sprzet do grania a jedynie do biura czy aby dac dziecku pograć chwilke... -popatrzmy na gry ukazujące się na PCta w ostatnim czasie... spada ich ilość coraz wiecej tytułów ukazuje sie tylko na KONSOLE... niektórzy producenci (Lucas arts np.) przestawili się na inny tor... nikt nie przejmuje sie tworzeniem czegoś 'nowego".. mała ilośc strategii... gry które ukończyć możemy po jednym dniu...(gdzież te czasy w których tygodniami siedzieliśmy nad misją w pożądnej strategii sącząc kawę za kawą...)
Światem PCtów zaczyna rządzić prawo kasy... im więcej wyciśniemy tym lepiej a to co sie nie podoba poprawimy w wersji konsolowej...
(polityka DOBRZE nam znanej firmy...)
Bo powiedzmy... jak to jest że z teorytycznie STARYCH bebechów PS2 da się wyciągnac coś takiego jak Medal of Honor Vanguard??
A z Pctowych nie da rady? od razu kupmy nowe....
Jednymi słowy era PCta jest zagrożona.. i jeżeli się to nie zmieni nasze pudełeczka służyć będą tylko do surfowania w necie...(O ILE I TO NIE ZOSTANIE CAŁKIEM PRZENIESIONE DO KONSOL NEXT GENOWYCH....)
i na sam koniec pytanie...
Jakim cudem konsola za max3000zł może wystarczyć na ładnych parę lat(jak PS3 według zamiarów SONY) a PCcik za 3000zł po roku może być przestarzały... :roll:
Niech każdy się wypowie co sądzi o polityce twórców gier.. o spadku ilości tytułów.. kto się zgadza a kto nie..
Tylko szczere odpowiedzi bez przekleństw czy ostrych najazdów na politykę firm oczywiście :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 17:13 

Zauważ że może PS2 ma tego swojego Medal of Honor ale jedzie na słabej rozdziałce (640 x 480) i nawet by go porównać z grą sprzed 2 lat to i tak grafa będzie przestarzała.
Komputery za 3000zł starczają na rok bo tu technika idzie wciąż naprzód, ale mozemy sie cieszyc bo podobno juz niedlugo ma się skończyć wyścig grafiki, a zacząć wyścig fizyki (kolejne karty do kompa...). Konsola zawsze stoi w miejscu i nic sie tam nie tnie bo nikt nie odwazy sie nawet wprowadzic nowych technologii bo bedzie jeszcze przycinac. Kiedyś czytałem że podobno z konsol można tyle wycisnąć bo one czytają grafikę kiedy komputer musi ja generować na własne potrzeby.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 17:22 

Być może zamiast wprowadzać "nowe" rzeczy poprzestali by na tej podstawie a pracowali nad poprawieniem tego co już mają... nie sztuka stworzyć grę wyglądającą jak najwspanialszy film z gigantycznymi wymaganiami... sztuka stworzyć coś co zaciekawi gracza,jest na topie a wymagania ma podobne do poprzednich tytułów... dajmy Crysis... owszem moze to i przepiękne... a wymagania?? kupować nowy komputer jezeli na Ps3 pójdzie bez problemów nie tylko to ale i więcej późniejszych tytułów... w PCcie dodadzą jedną nową rzecz i już wymaga to dodania pamięci...
Być może po prostu nie chce się wielkim producentom optymalizować kodu... bo po co... co najwyżej zarobią na udziałach w firmach produkujących podzespoły...

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 17:30 

ja czytałem co innego, konsole doczekają się jeszcze góra 1-2 generacji, potem przyjdzie czas na PC, popatrzcie na takiego CRYSISA, albo Conana jak dla mnie jest to pogromca next-genowych konsol, z roku na rok będą wychodzić coraz lepsze podzespoły i technologie, które powolutku wyprą konsole. Nie zmienia to jednak faktu że w branży rozrywki komputerowej coraz częściej liczy się tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 17:43 

I własnie ta kasa niszczy PCtową rozrywkę..... nie starają się,olewają niedopracowywują... i tak sie sprzeda a że sie tnie to napewno kupią nowy RAM karty itd... w ten sposób naprawde zmierzamy do nikąd podczas gdy gry typu nowy NFS czy Star Wars Force unleashed będą dopieszczone i wyglancowane na konsolach...a my znów dostaniemy coś co wymaga superkomputera

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 18:22 
Moderator forum

Oj tam, pieprzenie o dupie Maryny uskuteczniane od wypuszczenia pierwszej generacji z PSX, Saturnem i N64 na czele. Każdy gra na tym, co preferuje, a spieranie się o wyższości Pepsi nad Sprite'm jest kompletnie bez sensu. BTW - a kiedy nie chodziło o kasę? Się znaczy ktoś zgłasza się na ochotnika na próbę przeżycia na satysfakcji? Proszę bardzo.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 18:27 

a biadolicie biadolicie ja mam zmmieniane kompy jak rekawiczki co roku na dobre maszyny 8) a jakos i tak zadna nowa gra nie jest w stanie mnie zainteresowac np. CnC 3 pogralem 30 gier i tyle znudzilo mi sie, a na konsoli jest klimat i jesli gra jest dobra mozna ciupac az sie ja przejdzie !!!:D
np pamietam jak zamiast grac w sourca albo bf2 to non stop az gry nie skonczylem gralem w mgs3 snake eater i RE3

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 18:34 

niby konsola taka super fajna ale jeszcze dodajcie sobie cene tv ktory potencjal tych konsolek rozwinie do maximum :) przynajmniej 5krotnosc ceny konsoli. no a gadka ze pc sie konczy byla, jak yacub to napisal, w erze walki psx z saturnem

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 18:43 

Cytuj:
dajmy Crysis... owszem moze to i przepiękne... a wymagania?? kupować nowy komputer jezeli na Ps3 pójdzie bez problemów nie tylko to ale i więcej późniejszych tytułów... w PCcie dodadzą jedną nową rzecz i już wymaga to dodania pamięci...

xbox360 i ps3 maja za slaba moc obliczeniowa aby ta gre przeniescie na te pudelka :omg: :omg: :omg:

phii tez mi next gen :) taniej wychodzi zmieniac kompa co rok za 3000zl niz przez rok kupowac gry na konsole gdzie ich cena to minimum 250zl (jakies wyjatki sa gdzie mozna dostac fajny tytul za 140-180zl) nawet taniej wychodzi kupienie jakiegos wypasionego monitora do
PC niz podlaczenie do konsoli jakies plazmy 50calowej zawieszonej na scianie i delektowaniem sie wtedy gra na konsolach wtedy to rzeczywiscie ciekawe wrazenie (moge sie zalozyc,ze 80% uzytkownikow konsol gra na jakis 14 calowych telewizorkach w swoim pokoiku)

-cena konsoli 1200zl/2800zl
-cena telwizora minimum 4500zl>
-minimum dwie gry nowe w ciagu miesiaca ~~400-600zl
-i obonament abym mogl pograc sobie przez mulit np. w takiego gears of war (nie wiem ile on wynosi) ale chyba nie tak drogo jak ten w world of warcraft?

podumowujac: konsole to drogie zabawki dla rozkapryszonych bachorow

wiec po co przeplacac?

Cytuj:
niby konsola taka super fajna ale jeszcze dodajcie sobie cene tv ktory potencjal tych konsolek rozwinie do maximum Smile
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: w koncu ktos to dostrzegl

Creative-baned,Roocat-baned

Ostatnio edytowano 13 maja 2007, 18:48 przez maniu, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 18:47 

A ja wciąż czekam na MGS3 na PC, na MGS2 sie doczekałem... ;p

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 18:54 

PeCetowi fanboje są naprawde prześmieszni :lol:
maniu - ja natomiast założe się że 80% takich jak Ty w życiu nie grało na żadnym z next-genów,a o osławionym Crysisie mogą conajwyżej popierdzieć na forach internetowych bo w życiu nie złożą kompa który im to pociągnie na full. Wasze ceny telewizorów też można między bajki wsadzić - 4.500 minimum? :lol: Proponuje najpierw zrobić małe rozeznanie w temacie a dopiero potem zgrywać 'eksperta'.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 19:17 
Moderator forum

blachor napisał(a):
niby konsola taka super fajna ale jeszcze dodajcie sobie cene tv ktory potencjal tych konsolek rozwinie do maximum :) przynajmniej 5krotnosc ceny konsoli.

Ciekawe rzeczy piszesz:
X360 Premium z 4 grami: 299funtów
Samsung 32" 720p: 599funtów

Maniu - jak dorośniesz, przejdzie Ci nastoletni bunt i przestaniesz się miotać z powodu ceny, bo tatuś Ci tego nie chce sfinansować, to może skończysz z bazgraniem bdzur. I skąd niby wziąłeś te 80% grających na 14"? Ktoś w piaskownicy sprzedał Ci takiego news'a?

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 19:18 

Cytuj:
taniej wychodzi zmieniac kompa co rok za 3000zl niz przez rok kupowac gry na konsole
Nie wydaje mi sie ;)

Cytuj:
to minimum 250zl (jakies wyjatki sa gdzie mozna dostac fajny tytul za 140-180zl)
http://www.gram.pl/sk1_9Afr5_Project_Gotham_Racing_3.html albo jeszcze lepiej http://www.iksboks.aplus.pl/product_info.php?cPath=38&products_id=168 Troche sie tego znajdzie.

Cytuj:
-minimum dwie gry nowe w ciagu miesiaca

Kto kupuje minimum 2 gry miesiecznie? Zreszta skad tyle gier wziasc ;) Bez sensu. Kupuje sie raz, a dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 19:30 

Ja konsolami się nie interesuję. Mam jednak pewne zdanie o nich. Fakt - gry na konsole się nie przycinają i nie trzeba się bawić w grzebanie w opcjach grafiki, ale po prostu wyglądają gorzej! przykład? BiA: Hell's Highway. Prezes Gearboxu, który robi tego next-gen'a, zapytany o różnice w wersjach na różne konsole i PC'ta powiedział mniej więcej tak:
oczywiście będą drobne różnice. Najprościej będzie zobaczyć różnice w grafice. Najgorzej na X360, lepiej na PS3, ale pełne możliwości naszej gry będą mogli zobaczyć tylko właściciele PCtów.

Poza tym gry na konsole są po prostu prostsze, mniej rozbudowane. Wspomniany Brothers in Arms też na konsolach będzie ciut poobcinany i uproszczony w porównaniu do wersji na PC.

Wolę ciułać na nowego PCta, który przyda mi się NIE TYLKO do grania, niż nie martwić się tym, że będą mi się przycinały bublowate gry na konsole.

Ostatnio edytowano 13 maja 2007, 19:31 przez Uncle Blues, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2007, 19:31 

Dokładnie.... pytanie tylko dlaczego zapomina sie o tym że kupno dziesiątek cześci do komputera jest męczące dla gracza? przecież prościej było by pracować jak sie da na tym co jest-wyciągać maksimum... STARAĆ SIĘ drodzy producenci... w zamian za to iż płacimy te 100zł czy 99 produkt powinien działać tak jak my tego chcemy... a nie tak jak chce tego producent
tylko na jego sprzęcie (ahh te słynne sztuczki Nvidii)... brakuje jakoś szacunku do gracza ze strony wielkich korporacji...petycje-bezskuteczne oczekiwanie na niezbędne łatki-coraz dłuższe a i ilość tytułów CORAZ MNIEJSZA....cośik tu nie tak

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6430
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6269
http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=7204
Wszystko ślicznie.. screeny naprawde ładne... i nie miał bym NIC przeciwko jakby karta graficzna nie kosztowała 2000zł

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2