Teraz jest 28 lis 2024, 03:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 635 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2007, 23:03 

Macu napisał(a):
Jakkolwiek poruszanie się w kręgu nomenklatury jest niczym stąpanie po chmurah i raczej nie ma sensu - odpowiem. TAK, istnieje związek skillu z KDR, jednak nie decydujący. Dziękuję za uwagę.

Super, nastepnym razem nie naskakuj na ludzi jak nie przemyslales sprawy.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2007, 23:16 

Baker napisał(a):
Macu napisał(a):
Jakkolwiek poruszanie się w kręgu nomenklatury jest niczym stąpanie po chmurah i raczej nie ma sensu - odpowiem. TAK, istnieje związek skillu z KDR, jednak nie decydujący. Dziękuję za uwagę.

Super, nastepnym razem nie naskakuj na ludzi jak nie przemyslales sprawy.

Nadal uważam, że to ty naskoczyłeś na mnie, bo mimo wszystko takowy związek istnieje.

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2007, 23:44 

Macu napisał(a):
Nadal uważam, że to ty naskoczyłeś na mnie, bo mimo wszystko takowy związek istnieje.

Czlowieku, o czym ty mowisz ? Nie zmienia to faktu, ze napisalem sensownie i nie potrzebny mi test na czytanie ze zrozumieniem. Nie kombinuj, bo doskonale wiesz, ze zaczales z uwaga dotyczaca mojego pytania, ktora, jak udowodnilem, nie byla sluszna. Nie wiem czy zauwazyles, ale potem zaczela sie gatka o skillu i KDRze. Cos mi sie wydaje, ze nie nadarzasz, albo nie chcesz nadarzac.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 00:00 

Baker napisał(a):
Macu napisał(a):

Czlowieku, o czym ty mowisz ? Nie zmienia to faktu, ze napisalem sensownie i nie potrzebny mi test na czytanie ze zrozumieniem. Nie kombinuj, bo doskonale wiesz, ze zaczales z uwaga dotyczaca mojego pytania, ktora, jak udowodnilem, nie byla sluszna. Nie wiem czy zauwazyles, ale potem zaczela sie gatka o skillu i KDRze. Cos mi sie wydaje, ze nie nadarzasz, albo nie chcesz nadarzac.

Dobra, nie brnijmy dalej w g. Przyznaję, że trochę się zagalopowałem, jednak nadal uważam, że mam trochę racji.

p

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 01:30 

Macu kup se inne okulary. Obiektywny to nie jestes. CC to specyficzny serwer wiekszosc "miskow" gra max 18 misiecy ... nie mozna ich okreslac jako prawidziwa spolecznoc BF-a. My ktorzy znamy zasady i mielismy odwage kupic gre BF-a w swojej swietnosci za ponad 100 zl znamy wartosc gry. Uwazam ze serwer jest zle zarzadzany. Ostatnio zauwazylem ze server ENIGMA posiada potencjal (dobry serv procesor pamiec lacze) gdzie mozna by bylo celebrowac dobre zwyczaje i doswiadzczenie graczy spod znaku PL na serwerze ENIGMA . Mam nadzieje ze Admini na tym serwerze beda dobierani nie z klucza klanowego a z klucza wiedzy,kultury i wieku. Panowie admini na Enigmie .. zacznijcie dawac dobry przyklad bez wulgaryzmow, z pewna ogladada i wychowaniem. Bedzie to bardzo procentowac w przyszlosci. :D

P.S: Na CC gram by zabic "debili" z CC. :evil: Jest fajnie :)

Ostatnio edytowano 15 maja 2007, 12:50 przez Bonifacy, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 08:18 

Bonifacy napisał(a):
Mam nadzieje ze Admini na tym serwerze beda dobierani nie z klucza klanowego a z klucza wiedzy,kultury i wieku.

Na servie jest 11 adminow z czego 7 z klanu 3NIGM4 (mimo iz wiekszosc jest z klanu mam do nich zaufanie)

Bonifacy napisał(a):
Panowie admini na Enigmie .. zacznijcie dawac dobry przyklad bez wulgaryzmow, z pewna ogladada i wychowaniem. Bedzie to bardzo procentowac w przyszlosci. :D

Propo "rygorystyki" mam taka prosbe do wszystkich graczy na servie 3NIGM4 (i nie tylko) jesli ktorys z adminow obrazil was/przeklinał lub puscil kicka bez powodu nie musicie odgrazac sie danej osobie lub pisac takie rzeczy jak Baker na Warzonie do Phantery...
Niechce zeby na servie gracze byli traktowani inaczej niz admini dlatego jak macie jakis problem to napiszcie gdzies o tym na forum bf.pl lub do ktoregos z adminow (kontakt podany jest na servie).

PS. Nowy server zostal uruchomiony 3NIGM4 CQ 2 z mapkami hmmm tutaj juz wybor nalezy do was (max 4 mapki)

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 08:31 

jezeli mozna jeszcze do serwera Enigmy. troche mnie wczoraj zmieszala sytuacja gdy Mari na bocage zaliczyl 4tk i admin Phantera dal mu kicka wlasnie za te 4 (wg mnie nieumyslne) tk (Mari latal mustangiem). sadze ze nasz CL jest na tyle dorosly zeby wiedziec w co i jak strzelac a kick mu sie zwyczajnie nie nalezal.
moja sugestia jest taka ze powinniscie wprowadzic autokick za score np -4 lub -6 bo o ile pamietam Mari mimo tych 4 tk mial score na plusie.
oczywiscie do admina Phantery na razie nie mam zadnych wielkich zastrzezen, byc moze jest troche zbyt rygorystyczny, twardo trzymajacy sie zasad, ale widac przyklada sie do swojej roboty i mam nadzieje ze zaprocentuje na przyszlosc :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 09:06 

Grandi napisał(a):
PS. Nowy server zostal uruchomiony 3NIGM4 CQ 2 z mapkami hmmm tutaj juz wybor nalezy do was (max 4 mapki)

Tylko 4? Moim zdaniem, mapcykl powinien być bardziej obszerny. Granie w kółko tych samych 4 map naprawdę szybko zaczyna się nudzić...

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 09:23 
Moderator forum

Macu napisał(a):
Weźmy dla przykładu Kobrę, który kilka postów temu opowiedział o swojej akcji w m10. W zasadach serwera jest wyraźnie napisane, że NIE MOŻNA oddać strzału w bazie przeciwnika, nawet jeśli jest się atakowanym.

Wiem o tej zasadzie i dlatego w bazie nie strzelałem - strzał poszedł po wyjeździe z bazy - zza linii drzew i pewnie dlatego admin uznał akcje za dopuszczalną.
Najgorszą rzeczą jest generalizowanie. Kilka osób może bardzo popsuć opinie reszcie, 1 czy 2 adminów nadużywających władzy psuje opinie całego servera i jego społeczności. Niestety podejście - nie mogę go zabić - to go wywalę z servera jest ciągle przez niektórych stosowane.
------------
Server ENIGMA ma potencjał, ale reszta zależy od graczy , czy wolą na nim czy na innym zagranicznym pograć, przydało by sie poprawić map cykl - więcej mapek, żeby była różnorodność.
Grandi napisał(a):

Minimalna ilość map (moim zdaniem) to 10 a proponowana :
Battle of the Bulge
Berlin
Bocage
Gazala
Guadalcanal
Iwo Jima
Kharkov
Liberation of Caen
Omaha Beach
Operation Aberdeen
Battleaxe
Operation Market Garden
Stalingrad
Tobruk
Wake Island
dużo, ale każdy znajdzie coś dla siebie. I polot i czołgista i piechociarz.
Co do TK , ja z samolotu nieraz zrobiłem tk - jest czołg do zniszczenia a przy nim łazi piechociarz - trudno wojna wymaga ofiar , admin powiniem obserwować - jest tk ----> sorry ----> np i wiadomo że obie strony wiedzą o co chodzi i interwencja admina jest zbędna.
Reasumując więcej ENIGMA mniej innych serwerów !?

Ostatnio edytowano 15 maja 2007, 09:30 przez kobra, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 09:25 
Moderator forum

Co do klanowiczów z CC i KDR...Nie przypominam sobie zebym miał jakies problemy z któryms z nich w walce...Nie weszła mi nawet w pamiec ksywka nikogo z nich...(oprócz lamki zacharanczas )A moje KDR jest takie bo gram na serwerach niezbyt czesto, ale jak chcecie to moge w ciagu tygodnia poprawic swoj KDR do 4.0 :D ...wtedy chyba moja osoba bedzie bardziej wiarygodna...o to chyba chodzi w przedstawianiu argumentu typu KDR

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 10:20 
Moderator forum

Widzisz Macu, jak Ty mało wiesz, a piszesz bzdury?

Zulus napisał(a):
- można kraść sprzęt z bazy przeciwnika, ale trzeba jak najszybciej wyjechać z tej bazy. Nie można zabić wroga w głównej bazie przeciwnika przed kradzieżą. Można zabić wroga w głównej bazie tylko wtedy gdy się z niej wyjeżdża

ps. uwielbiam, jak dzieci w wieku buntu każą wszystkim dookoła dorosnąć ;) Słooodkie :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 11:06 

yacub ---> może zmień sobie stopień "Oldboy Battlefield.pl" na "pijawka", albo coś takiego?

1. Basecamping - entering enemy main base. It is allowed to enter enemy base to steal vehicles. While inside it, an enemy is not allowed to shoot anyone while stealing. If an enemy fires a shot trying to defend himself, while stealing, a warning must be issued. If there is no reaction, a kick has to be administered.

Być może Zulus coś źle przetłumaczył.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 12:40 
Moderator forum

kobra napisał(a):
Battle of the Bulge
Berlin
Bocage
Gazala
Guadalcanal
Iwo Jima
Kharkov
Liberation of Caen
Omaha Beach
Operation Aberdeen
Battleaxe
Operation Market Garden
Stalingrad
Tobruk
Wake Island

Mimo wszystko usunął bym mapki typu Berlin i Stalingrad - ja lubię na nich pograć ale na wielu serwerach widać, że w trakcie ładowania tych map wiele osób wychodzi z serwera.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 12:41 

Grandi napisał(a):
jesli ktorys z adminow obrazil was/przeklinał lub puscil kicka bez powodu nie musicie odgrazac sie danej osobie lub pisac takie rzeczy jak Baker na Warzonie do Phantery...

Baker nie ma adminki na WaRZonE - wlaczony jest autokick za slownicto :twisted:

Artih napisał(a):
Mimo wszystko usunął bym mapki typu Berlin i Stalingrad - ja lubię na nich pograć ale na wielu serwerach widać, że w trakcie ładowania tych map wiele osób wychodzi z serwera.

Na Serwerku jest fajny Berlin bez czolgów. Czasem inf jest dobrze pograc przy pingu 20 ms ... (mam taki). Na Stalinie wychodza ?? Szybciej na Bocage - Gazala. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2007, 13:14 
Moderator forum

Fakt berlin bez pojazdów jest fajny i dobrze się gra. Gazala - ja ją lubię, ale w końcu tam dużo samolotów - i tak jest lepsza niż el ala.
Stalingrad - czemu dobry zawsze mozna z rurka na Konewe popolować :)

Może na enigmie auto kick za słownictwo tez by się przygał bo na warzonie działa :) nawet ja staruszki się zapomna i cos bluzgna to nie ma litosci :), a jak ktoś się dam podpuścić to mam nauczkę i na przyszłość pilnuje języka (niestety dotyczy to głownie młodej grupy graczy, którzy brak umiejętności lub teamplaya nadrabiają bluzgami)

---------

Co to Panthety to byłem wtedy na servie , a Baker na naszym TS więc krótko Panthera dał sie podpuścić i za słownictwo wywalił go automat .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 635 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2