Teraz jest 19 lis 2024, 05:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 120  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, 15:30 

rossoneri tym razem w kolorze bianco ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, 16:21 

uff Górnik Zabrze 2:0 Wisła Płock ;) Górnik zostaje w ekstraklasie i pozostaje czekać na derby Górnik - Ruch 8)

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, 16:23 

a Zagłebie pokonało widzew i jest liderem, co to był za szał kiedy ktos krzyknął że wisła wygrywa z BOTem, ostatnia kolejka z Legią i msle że będziemy mieli mistrzostwo, pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, 17:11 

NaVy napisał(a):
uff Górnik Zabrze 2:0 Wisła Płock ;) Górnik zostaje w ekstraklasie i pozostaje czekać na derby Górnik - Ruch 8)

Już się bałem, że wpadną do Gliwic grać z Piastem :D To by była boruta ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, 18:45 
Oldboy Battlefield.pl

za portalem legialive.pl:
Z nieoficjalnych informacji jakie uzyskała nasza redakcja wynika, że od jutra KP Legia Warszawa będzie miał nowy herb. Nie będzie to jednak żaden "wynalazek" - Klub powróci do pierwszego historycznego znaku: czarna tarcza, a na niej biała "eLka". Prawdopodobnie dziś na Łazienkowskiej herb zostanie zaprezentowany oficjalnie. W 2006 roku legioniści występowali w koszulkach z tym znakiem, ale na górze był dodatkowo napis "90 lat".
Obrazek

Jak dla mnie po tym całym sporze nie jest źle. Wolę powrót do historycznego logo niż robienie jakiegoś dziwadła. Chociaż i tak przez długi czas nie będę mógł się przyzwyczaić :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, 21:05 

Tom@s nie do końca jest fajnie tak jak się wydaje. Fakt iti rozwiązało problem całkiem sprytnie, ale biała eLka na tarczy była używana chyba tylko przez chwile , a Legia nie osiągneła wtedy jakichś sukcesówcałepokolenia wychowały się na jedynym prawdziwym herbie z kolorami. iti nie może lub nie chce dogadać się z CWKS odnośnie praw.(podobno nikt nie wie z iloma sekcjami z osobna trzebaby było rozmawiać). Logo jest jedno : ...Czarna eLka w kółeczku się mieni...
Herb i logo to w sumie dwie osobne sprawy.
BTW dziwna kolejka (cudów).Lechowi wystarczyło wygrać z Legią i zapomnieli o intertoto. Dobrze,że jeszcze nie znamy mistrza a w ostatniej kolejce będzie BARDZO ciekawie w Warszawie (podłożymy się czy nie??)
Witamy Ruch w ekstraklasie naprawdę zasłużyli.

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, 22:42 

Milan!!!
Naprawdę emocjonujący mecz, a zwłaszcza końcówka.
------------------
A wracając do ligi polskiej.
Dla Poznaniaków pokonanie Legii jest niesamowicie cenne, do tego stopnia, że jesteśmy w stanie wybaczyć brak europejskich pucharów.
Niestety Areczka nie zagrała z nami meczu przyjaźni a dobił nas Wachowicz. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, 22:51 

Też się ciesze. Na 3 z 4 angielskich drużyn w półfinałach wygrała włoska. Liga Mistrzów to liga mistrzów poszczególnych krajów, a nie runda przedwstępna dla mniej zamożnych. Pieprzona komercha.

Tylko Polska Liga :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2007, 09:01 

Byłem pewien, że Milan wygra ten finał. I stało się.

Swoją drogą...

Cytuj:
Andrzej Juskowiak, król strzelców turnieju olimpijskiego podczas igrzysk 1992 roku w Barcelonie, zakończył karierę. Po raz ostatni były reprezentant Polski pojawił się na boisku w zremisowanym przez Erzgebirge Aue 2:2 meczu 2. Bundesligi z TSV 1860 Monachium.

Juskowiak pożegnał się z kibicami w wielkim stylu. Rozegrał bardzo dobre spotkanie, w 59. minucie zdobywając bramkę na 2:2. Było to 33. trafienie polskiego napastnika dla drugoligowca z Saksonii. Na cztery minuty przed końcem meczu Polak przy owacji na stojąco opuścił boisko.

Andrzej Juskowiak urodził się 3 listopada 1970 roku. W blisko 20-letniej karierze wychowanek Kani Gostyń rozegrał 383 spotkania na szczeblu ekstraklasy, zdobywając 137 bramek. W reprezentacji Polski zaliczył 39 występów i 13 goli.

W pierwszej lidze zadebiutował wiosną 1988 roku w barwach Lecha Poznań. W sezonie 1989/1990 sięgnął z "Kolejorzem" po mistrzostwo Polski, a sam został królem strzelców. Rok 1992 przyniósł największe sukcesy w karierze - srebrny medal olimpijski okraszony koroną najlepszego strzelca oraz debiut w reprezentacji Polski.

Po igrzyskach Juskowiak przeniósł się do Sportingu Lizbona, skąd - po trzech sezonach - trafił do Olympiakosu Pireus. Począwszy od rozgrywek 1996/1997, z półroczną przerwą na występy w New York/New Jersey MetroStars, polski napastnik reprezentował barwy klubów niemieckich: Borussii Moenchengladbach, VfL Wolfsburg, Energie Cottbus oraz drugoligowego Erzgebirge Aue.

Oficjalne pożegnanie Andrzeja Juskowiaka odbędzie się 22 lipca. Erzgebirge zagra z Borussią Dortmund.

- Na dokładniejsze podsumowanie kariery przyjdzie jeszcze czas, ale na pewno w przypadku gry w reprezentacji trudno mówić o całkowitym spełnieniu - mówił Juskowiak. - Choćby dlatego, że nie dane mi było zagrać w mistrzostwach świata. Najbliżej wyjazdu byłem w 2002 roku, ale przed mundialem w Azji długo byłem kontuzjowany i moja dyspozycja pozostawiała sporo do życzenia, a jechać na wycieczkę mijałoby się z celem. W liczbie strzelonych bramek zatrzymałem się na "13" i to też świadczy o tym, że szczęścia do kadry za bardzo nie miałem.

Bilans Andrzeja Juskowiaka:

I liga - 383 mecze - 137 goli, w tym:
polska - 95 - 43
portugalska - 74 - 25
niemiecka - 184 - 56
grecka - 25 - 12
amerykańska - 5 - 1
II liga niemiecka - 110 - 33
reprezentacja Polski - 39 - 13.
Razem: 532 mecze - 183 gole.
Onet.pl

Obrazek

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 19:59 
Oldboy Battlefield.pl

po tym co stało się w Warszawie, kilka minut przed końcem meczu stwierdzam jednoznacznie:

ZAGŁĘBIE LUBIN KUPIŁO MISTRZA !!!

@$@#$&*^@#$&*^ sk%@&#6y ZŁODZIEJE !!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 19:59 

Mistrza przy stole, Zagłębie [cenzura] /est
ZŁODZIEJE!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 20:08 

a co się stało że kupili ten mecz
sory nie ogladałem

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 20:13 
Oldboy Battlefield.pl

5 minut przed końcem
Legia przegrywa 1:2 i Roger pakuje piłkę do siatki... 2:2 w tym momencie Bełchatów ma mistrza...
i co?
Roger zdjął już koszulkę wszyscy się cieszą, a gracze Bełchatowa rzucili się od sędziego Siejewicza (tfu!!)... I NIE MA GOLA!!!!!!!! faul na zawodniku Bełchatowa!
nie minęło 60sekund i z boiska wyleciał Choto (legia), za faul max na żółtą kartkę...

po prostu cyrk - podobny do tego z '93 i ze słynnego 2:3 z Widzewem...

ZAGŁĘBIE ZŁODZIEJE!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 20:16 

Czerwo dla Choto jak najbardziej zasluzone, a po obejrzeniu kolejnych powtórek wydaje się,ze faul jednak byl, ale nie takie bramki uzwali.... :|

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 21:34 

ja tu byłem bezstronny i moim zdaniem sędzia się nie pomylił w żadnej z tych sytuacji.
faul w polu karnym na prawdę był - przynajmniej tak pokazywała późniejsza dokładniejsza powtórka

a Choto zdecydowanie faulował na czerwoną... no sorry ale to nie wrestling żeby wjeżdżać drugiemu zawodnikowi korkami w plecy- to mogło się skończyć bardzo ciężkim urazem kręgosłupa.

Zagłębie w drugiej połowie grało lepiej i zasłużenie zdobyło mistrzostwo. (Fakt że Legia w pierwszej pokazała więcej ale tu się gra 90 minut a nie 45)/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 120  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2