Witam.
Od lekko ponad tygodnia szwankuje mi internet w grach. Mianowicie chodzi oczywiście o BF'a 2142 i o PESa 6 jak i CSS. Przedtem mój ping w BFie sięgał od 30 do 50. Teraz mam ponad 100 bardzo często i nie spada poniżej 80. A wiadomo przy takim pingdu w BFa grać się już nie da (slajdy). W CSS również mam ping ponad 100, a w PESie gdy gra jest hostowana przeze mnie przeciwnicy narzekają na lagi i to spore. Internet mam z kablówki i niby 1,8 mb. Niektóre strony pomiarowe pokazują mi podobne wyniki. Jedna tylko strona pokazała chyba prawdę dodając, że moje opóźnienie to 124 ms. Sprawdziłem również szybkość łącza za pomocą start -> uruchom -> cmd i wpisałem ping -t 193.33.34.11 . Nie wiem czy to coś prawidłowego daje, ale pokazało mi, że moje opóźnienie średnie to zaledwie 14 ms -_- Natomiast np. dla
http://www.onet.pl wyniósł 22 ms. Co jest dobrym wynikiem. I o co tu chodzi? Grać się nie da, strony też często mulą, xfire nieraz wyłącza się bez powodu, na szczęście hstv dziła jak należy (pozdro Sawik ;p).
Proszę o pomoc
Pozdrawiam.