No w sumie nie wiem po co to pisze, serialnie mi sie nieco nudzi a sporo osob niby sie tym przejmuje, to pisze tutaj male porady na temat walki smiglowcami, samolotami etc.
1: Inne samoloty vs. F4 Phantom
-Trzymaj sie za nim! Unikaj przebywania przed nim, bo moze cie wtedy sciagnac 1 strzalem z rakiety
-Uwazaj podczas przelatywania nad nim jak jest na ziemi, wtedy tez moze ktos jest w srodku i ta sama sztuczka z rakieta
-Jezeli mamy do czynienia z n00bami ktozy lataja nad twoim londowiskiem i nie daja ci wystartowac, to po prostu nie startuj
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
. Zkombinuj se ZSU albo jezeli jestes w NVA, to se wez kolesia z seekerem (rakieta naprowadzana) i sie na niego zakamp obok skrzynki z ammo
2: Manewrowanie podczas "Dogfightow"
-Jezeli ktos kogo scigasz skreci albo polici wyzej etc. to nie rob tego od razu
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Postaraj sie dojsc do punktu w ktorym on wykonal manewr i dopiero go wykonaj. Stracisz go z oczu na moment, ale jak wszystko dobze zrobisz, to bedziesz mial go odrazu na celowniku
3: Spawn-Killers
To zazwyczaj robi sie z uzyciem smiglowcow, najczesciej Mi-8...
-Tu sie czesto liczy cos co mozna nazwac team-work (lol). Po prostu powiedz na team chacie aby wszyscy se zalatwili seekera jezeli jestescie w NVA albo nawet LAWa, chociarz to juz wymaga nieco skilla (niekierowany).
-Skorzystaj z kogos z druzyny aby odwiedli smiglowiec od ciebie, a ty sie gdzies zchowaj, skombinuj dzialko AA albo jak masz ostatnia flage, to postaraj sie po cichu przejac inna, najlepiej daleko od tego co juz masz. Zdezorientuje to wroga i bedzie latwiejszym celem
-Staraj sie odradzac w roznysh spawn pointach, jak masz juz ostatni, to kiepsko jest
4: Dogfighty smiglowcami
Jest sporo serwow typu "Huey Land" gdzie kazdy pojazd jest zastapiony hueyem, i czesto 1 Mi-8.
-Pamietaj, nie celuj prosto w smiglowiec. Rakiety sa niekierowane, wiec musisz zawsze brac odpowiednia poprawke przed strzalem, np: koles leci w lewo, to celujesz jakies 2 dlugosci takowego helikoptera przed niego. Oczywiscie zalezy jak daleko od ciebie sie znajduje
-Unikaj latania tylem. Staraj sie byc zawsze wyzej od przeciwnika, aby sprowokowac go do celowania do gory = lotu tylem. Nie widzi wtedy co jest za nim, wiec moze sie wpakuje w jakies krzaki albo cos, a najwazniejsze jest to, ze bysmy to widzieli z dobrej perspektywi i mieli beke ze zpwnowania wroga
-Nikt nie przepada za bycie rozwalonym przez gunnera, wiec sam go lepiej nie bierz, chyba ze jest 2 vs 1
-Jezeli lecisz Mi-8, skorzystaj z mozliwosci wystrzelenia 4 rakiet na raz, albo wystrzeliwuj po 2 w rownych odstepach czasu (lpm, 2 sekundy, ppm, 2 sekundy, lpm itd.)
5: Cobry
-Lataj ze strzelcem. Moze on wystrzeliwac rakiety naprowadzane cieplem, dobre na samoloty. No i strzelac z dzialka
-Strzelec ma bardzo zanirzone pole manewru dzialkiem, wiec staraj sie ulatwiac mu celowanie jako pilot.
-Najlepiej rozwalac je z AA albo F4...
To tyle narazie, sorry za bledy ale jestem nieco zaspany...