$towarzysz$ napisał(a):
a jak dodawano brytoli czy milicje
Brytole mieli być od początku jako frakcja PR'owa. Milicja to przecież modele z BF2:SF.
Już tłumaczę o co mi chodzi.
Primo: pisanie petycji możecie sobie na starcie darować. Było już tysiąc różnych petycji o różne frakcje. Deweloperzy mają co robić, poza tym nie chce im się...

Trzeba by się tym samemu zająć, a potem podać na tacy [R-DEV]. Wtedy oni się ucieszą i dodadzą nową frakcję. Tak było właśnie z Kanadyjczykami. Po prostu na głównym forum PR'a napisał jeden gość: Zróbmy Kanadyjczyków. (Nie: dodajcie Kanadyjczykow, tylko: zróbmy). Miał takiego farta, że znalazło się paru napaleńców i zrobili. W końcowej fazie R-DEV im pomogli wszystko wykończyć i jest nowa frakcja (prawie jest - będzie w 0.7).
To byłby trudny projekt, ale wakacje to całe 2 miesiące, a potem jeszcze dla niektórych jest wolny wrzesień. Trzeba by poczytać tutoriale, zapisać się na forum modderów BF2, popytać innych co i jak i po prostu zrobić wszystko samemu. Można by zaangażować w projekt więcej osób, nie tylko ze sceny PR'a ale wogóle ze sceny BF2. Jakby się uprzeć to może to wypalić. Było już wiele pomysłów, żeby zrobić mod z Polakami (oczywiśćie nic nie wypaliło

). Zrobienie samej frakcji do popularnego, istniejącego juz moda to łatwiejsze, choć dalej wymagające zadanie.
Co musielibysmy zrobić:
*modele - modele broni, pojazdów (na model żołnierza można by wykorzystać chyba amerykanina... przynajmniej na początku...
)
*tekstury - to samo + tekstury żołnierzy
*dźwięki - dźwięki żołnierzy. Brońmi zajmą się R-DEV, trzeba by im tylko dostarczyć próbki
przydalby się też jakiś animator... z czym może być problem... coder też by nie zaszkodził, ale to można poomijac myślę. No mi wypadało byzrobić jedną mapkę. Najlepiej w A-stanie z talibami.
tak na marginesie:
liczę na jakieś deklaracje "mógłbym zajać się tym, albo owym" "nie umiem robić modeli ani tekstur, ale mogę ..."