Teraz jest 27 lip 2025, 09:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 paź 2003, 13:28 

W tym topicu będę informował szanowne grono o tym co dzieje się aktualnie w temacie BFowej Reprezentacji Polski . Proszę o nie dopisywanie głupich uwag, narzekań itd (będę wycinał takie posty). Apeluję raczej o jak najlepszą atmosferę wokół kadry, gdyż kłótnie i "dąsy" tu nam na pewno nie pomogą. mam nadzieję, że będziecie wspierać to niełatwe przedsięwzięcia a występy samej reprezentacji dostarczy Wam wiele emocji i będziecie z niej dumni...

Pierwszą rzecz, którą chciałem ogłosić jest fakt powołania do życia Rady Reprezentacji Polski, która powstała to długiej i burzliwej, aczkolwiek konstruktywnej i kulturalnej dyskusji na IRCu. W skład Rady wchodzą: Coug (Arcy), Praetorius (SPQR), Ethan (WA), Pepsee (PRGK) i Kriz (PRGK). Rada ma już oddzielne swoje forum, gdzie spokojnie przygotowywuje plan działania. Rozpisany został również wstępny podział obowiązków.
Pierwszym i najważniejszym celem Rady jest powołanie graczy do Reprezentacji Polski. Zadanie nie jest łatwe, gdyż na scenie jest mnóstwo dobrych graczy. Plan powołania kadry jest taki - w ten weekend we wszystkich klanach, które występowały w CB (Arcy, PRGK, SPQR, nL, FS, A69) odbywają się ankiety mające wyłonić kandydatów do gry w reprezentacji (jest w nich podział na specjalizacje tzn pilot, czolgista, assault, inzynier, antitank, artylerzysta, snajper i marynarz). W sumie 30 miejsc do obsadzenia. W poniedzialek wieczorem zakonczy sie glosowanie i wszystkie głosy splyna do nas, gdzie zostaną podliczone. Rada dostanie świetny materiał na fundament reprezentacji, gdyż jak wiadomo gracze najlepiej wiedzą, kto najlepiej gra, kogo ciężko trafić itd. W mniej przekonujących sytuacjach lub gdy np będzie równa ilość głosów lub osoba zainteresowana zrezygnuje z miejsca w kadrze, Rada będzie szukała kandydata na własną rękę albo przez dyskusje we własnym gronie albo też konsultując się z odpowiednimi CLami. Sa porces tworzenia składu potrwa maksymalnie do piątku. wydaje się długo ale mamy zamiar porozmawiać z każdym potencjalnym reprezentantem, upewnić się czy chce grać itd. Od chwili powołania składu zaczynamy przygotowania taktyczno-treningowe, czyli praktycznie przygotowujemy się do gry. Kadra będzie miała dwa podteamy - kadra A i kadra B, które to będą sparowały ze sobą i to głównie będzie decydować do oceny przydatności poszczególnych graczy i wskazane na pewno będą poprawki, przesunięcia z A do B i na odwrót. osobiście uważam, że dobrych personalnie kombinacji składów możemy zrobić np 10, ale co z tego, jeśli nie będziemy nimi grać. Kadra to rozumiejąca się drużyna a nie nazwiska. Na pewno nie będzie tam ludzi przypadkowych, tylko solidni, twardzi i sumienni gracze. zapewniam, że nie będzie żadnych układzików, żadnych "kolesiów". w Radzie są przedstawiciele 4 klanów (niewykluczamy powołanie jeszcze kogoś do pomocy), więc jest w miarę sprawiedliwie. Członkowie Rady mają znikome szanse dostania się do składu, więc nie panikujcie ;).
Postaramy się przygotować reprezentację najlepiej jak się da, mamy doświadczenie, którym się wymieniamy. zaczęliśmy już pracę i mam nadzieję, że przyniesie ona efekty i nie damy plamy w NC. czego życzę sobie i Wam.

ciąg dalszy nastąpi...

Tytuł:
PostNapisane: 14 paź 2003, 23:11 

Zakończył się pierwszy etap selekcji roprezentantów Polski w BFie jakim była ankieta przeprowadzona wśród wszystkich klanów grających w lidze CB (nie dostałem głosów od klanu FS niestety, szkoda). Wyniki będą miały znaczący wpływ na wygląd reprezentacji. Teraz czeka nas (Radę Reprezentacji) okres rozmów i propozycji z każdym kandydatem i z CLami zainteresowanych klanów celem uzupełnienia składu i dokonaniu kilku korekt. jednak fundament niniejszym został postawiony, a ostateczny kształt kadry chcemy podać najpóźniej do piątku tego tygodnia. bardzo dziękuję klanom, które wzięły udział w głosowaniu. Klanowi Anarchy 69 natomiast zadroszczę dobrego samopoczucia, nie zazdroszę natomiast "trzeźwego" oka.

Oto wyniki podzielone na specjalizcje.

Piloci:

Vegeta(51)
Coralgol(45)
Titus(37)
Kaczy(43)
DartPrivate (32)

Jerry (12)
Zhar (6)
Pinky(5)
Hunterkiller (4)
Tin (2)
massca (2)
Maniac (2)
Railman (2)
Dowodca_Pawel (2)
Maletz (1)
Mati (1)

Czołgiści:
Piasecznik (43)
Colar (38)
Milosz (33)
FunnyJoe (25)
Zimny Herbert (20)
Kleszcz (17)

Wojt_PL (14)
Gustlik (12)
SirPandora (9)
Art (8)
Najemnik (5)
Dowodca_Pawel (5)
Dario (5)
Blade (4)
Adon (4)
Ethan (3)
Raklez (3)
Maniac (3)
Bulldog (3)
Wypoor (2)
Kix (2)
Moojl (2)
Bloody (1)
Cattani (1)
Irek (1)
Madey (2)
Zhar (1)
Torak (1)
CloneTrooper (1)
Shaggy (1)

Assault/Medyk

Pepsee(40)
Nazin(38)
RakleZ(34)
Warsaw Kam.(33)
MohammedZaharSzach (14)
Shaggy(11)
Michal(9)
Aqua-Men(7)

Najemnik (6)
Kriz (5)
Coen (5)
Madey (5)
Wojtas(4)
Bloody (4)
Claviert (3)
Kaczy (2)
Kleszcz (2)
CloneTrooper (2)
Xena (2)
Kix (2)
Servo (2)
Carlos (1)
Dobrawek (1)
Colar (1)
Drprzem (1)
Coug (1)
Dario (1)
x-Daro (1)
art (1)
Dowodca_Pawel (1)
Zhar (1)
Lesio (1)
Torak (1)
vonRoberto (1)
Moolj (1)

Artylerzyści:

look(31)
PanSzmata(8)

Kix (7)
Rydwan(5)
Kaserek (4)
Cattani (3)
GaretJax(2)
Kriz(2)
Dobrawek (2)
Piasecznik (2)
Pawel SS (2)
Zhar (2)
Art (2)
Bulldog(1)
Wo...Jo (1)
Rydwan (1)
Mjool (1)
Dowodca_Pawel (1)

Inżynierowie:

Wolverine (30)
Kleszcz (16)

Maniac (12)
Michal (7)
Art (6)
Blade (5)
Piasecznik (3)
Tin (3)
Colar (3)
Najemnik (2)
Zhar (2)
NightMax (1)
Gustlik (1)
Pepsee (1)
Torak (1)
Kix (1)
Vegeta (1)

AntiTank:

Pawel SS (43)
Kangur (39)

Michal (23)
Desperado (5)
Kix (5)
Madej (5)
zhar (2)
Mjool (2)
Dowodca_Pawel (1)
Kibol (1)
Homer (1)
Kangur (1)
Najemnik (1)
Coug (1)

Marynarz:

CloneTrooper (18)
GaretJax (10)
massca (10)

Rydwan (4)
Gustlik (4)
PanSzmata (3)
look (3)
Madey (2)
Kix (2)
Shaggy (1)
Najemnik (1)
Adamos (1)

Snajper:

PanSzmata (23)
GaretJax (10)

Cattani (8)
Desperado (5)
Kaserek (3)
Rydwan (1)
Bulldog (1)
Talgot (1)
Mjool (1)
Zhar (1)
Najemnik (1)

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 10:44 

co do reprezentacj: to jak sie ustali juz sklad to przecierz on moze podlegac rotacja i zmiana, no nie :?: chyba ze sie myle

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2003, 11:00 

Kal-El napisał(a):
co do reprezentacj: to jak sie ustali juz sklad to przecierz on moze podlegac rotacja i zmiana, no nie :?: chyba ze sie myle

Wlasnie tak bedzie, gdybys uwaznie mnie czytal ;).
Powtarzam jeszcze raz - wybor graczy to wstepna faza selekcji. Najpierw ankety, potem drobne korekty. pozniej zaczynamy treningi, podzial na Tam A i Team B, ktory gra ze soba z asysta "trenera", ktory obserwuje, robi notatki, zestawienia, obserwuej kto sie najbardziej sprawdza, dokonywane sa zmiany, przesuniecia z Teamu A do teamu B, byc moze nowe powolania (moze ktos sie wykruszy, zniecheci itd). dojda sparingi z klanami z najwyzszej półki (mamy chrapkę na NBrigade). po tym najcięższym okresie treningowym zdecydujemy finalnie, kto bedzie gral w NC, zamkniemy liste reprezentatnow i ruszymy do boju. Zatem cala selekcje zweryfikuje juz pole bitwy. jak juz mowilem, dobrych skladow mozna wybrac co najmniej kilka, jednak chcemy stworzyc team dobrze zgrany, oczywiscie mozliwie zlozony z jak najlepszych, doswiadczonych graczy. nie ma tu miejsca na taryfe ulgowa, znajomosci itd. albo traktujemy to powaznie albo w ogole nic nie robimy, takie jest moje zdanie i tak bede staral sie postepowac.
Rada zaczela teraz prace nad profilem graczy, na ktorych glosowaliscie. kazdy pzredtsawiciel klanu ma za zadanie opisac swoich kandydatow, ich plusy i minusy, w czym sa najlepsi i w czym sie specjalizuja. Skonczylem juz profil kandydatow z PRGK, czekam na reszte kolegow. Naprawde nie proznujemy. do piatku pierwsza, obszerna lista (kolo 30 osob) klanowiczow powinna byc gotowa.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 00:56 

http://www.clanbase.com/claninfo.php?cid=301281

Gratulacje dla kadrowiczow, bierzcie sie do roboty :!: znaczy za treningi.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 08:25 

:shock: zalapalem sie HURA :D

Biore sie do roboty, jak tylko bedzie czas, czyli od niedzieli robie se treningi Medyckie przez caly dzien(oczywiscie jak zrobie lekcje :P )

GL polsko
GL Moi koledzy z teamu(PL) :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 10:12 
Moderator forum

A ja przez to ze trenuje snajperke opuscilem sie w asfaltowaniu co bylo widac wczoraj na klanowce....5 dni samego snajpowania i nie poznaje BARa w dloni...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 10:21 

Zerknijcie na to: http://www.republika.pl/lionarts/Team-POLAND.htm
i niech rada nadzorcza wypowie się, czy może to stać się oficjalną reklamówką TEAM POLAND. Autorem animacji jest Markill, częśc pomysłu jest moja reszta to też jego dzieło...

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 10:34 

Z wstępnych wyliczeń Gównego Urzedu Statsiarskiego wynika, że średnia wieku gracza reprezentacji (35 osób) wynosi 22,94285714
:wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 10:34 

jak dla mnie bomba :))

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 10:36 

massca napisał(a):
Z wstępnych wyliczeń Gównego Urzedu Statsiarskiego wynika, że średnia wieku gracza reprezentacji (35 osób) wynosi 22,94285714
:wink:

hehe.. no ja mam na CB roczek mniej.. przypuszczam ze czesc osob tez.. wiec ta srednia troche zanizona jest.

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 10:43 

Pan Szmata napisał(a):
hehe.. no ja mam na CB roczek mniej.. przypuszczam ze czesc osob tez.. wiec ta srednia troche zanizona jest.

wlasnie zobaczylem ze ja mam o ...3 mniej :) no nic.
a spot reklamowy bardzo fajny ! big up!

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 10:52 

Nazin To Pocwiczymy razem :D
Kriz a tak przy okazji to popraw sie, bo kaleczysz historie ;)
MohammedZaherSzah - tak to sie pisze!!!

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 10:59 

MohammedZaherSzah napisał(a):
Nazin To Pocwiczymy razem :D
Kriz a tak przy okazji to popraw sie, bo kaleczysz historie ;)
MohammedZaherSzah - tak to sie pisze!!!

Jeśli chodzi o postać historyczną to powinno być raczej Mohammad Zaher Szah , chyba że mówimy tu o innych osobach :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2003, 11:34 

Tak, skład jest już oficjalnie potwierdzony i wybrany, Clone mnie trochę ubiegł, ale ok :).
Dla kadrowiczów - jest osobne forum stworzone dla celów NC, będziecie mieli do niego dostęp mam nadzieję że dziś (ścigam właśnie Aiva). Tam przygotowałem krótką mowę powitalną i coz... do roboty, tak? ;)
gogogo.

MohammedZaharSzah - sorry ;).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2