Witam. Mam znowu problem z pingiem. Rano wszystko pieknie na serverach po 15-25. Od godziny 16 skacze do 200. Na 6 osób mieszkających na mojej ulicy 4 z nich ma ten sam problem co ja. Ok dzwonie do dostawcy neta, tłumacze, żeby to wreszcie naprawili i że pingi skaczą nie tylko u mnie, ale również u moich kolegów. No i oczywiście Pan po drugiej stronie tłumaczy mi, że mój komputer jest zapewne przeciązony, mam poodpalane aplikacje - ja mówie miałem niedawno formata komp jest czysty. To on do mnie coś nie wporządku z modemem. Ja mówie miałem wymieniany modem ze 3 miesiące temu. Oczywiscie przyjdzie tylko kosmiczny rachunek za telefon bo z takimi ludzmi gadać się nie da. Jak mu przetlumaczyć ze więkoszść osób na ośce ma to samo i to nie jest wina komputerów tylko ich ? Czasami raz na pare miesięcy pada mi net i wtedy zmienia mi się ip(pingi szaleją). I oczywiscie niedawno padł net, a co za tym idzie nowe ip. Czy to możliwe , że po zmianie tego adresu mam zwalone pingi ? W ofercie tej firmy pisze, że mam dynamiczne ip (domyślam się, że moge je zmieniać) problem tkwi w tym, że nie wiem jak
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
mógłby mi ktoś pomóc w tej sprawie , wytłumaczyć jak moge zmienić ip samemu ? Albo coś na poprawe pingu. Albo zagiąć czymś tego szanownego Pana po drugiej stronie słuchawki, bo mnie krew nagła zalewa jak mi gada takie durnoty.