Teraz jest 27 lis 2024, 23:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 cze 2007, 21:26 

Witam więc mam pewien problem...
Moja glupia-młodsza siostra perfidnie kosi łącze w domku.Wszystkie 5 kompów w domku jest połączone do livebox 512.i tutaj problem ze prawie zawsze kiedy gram sobie spara w bf2 to ona wchodzi na youtube czy inne [cenzura] /est i sciągnie/ogląda i kompletnie spowalnia łącze, i tutaj pytam czy jest mozliwosc ograniczenia takiemu pasozytowi internetu ?

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, 21:43 

tu http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=18825 masz prostsze rozwiązanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, 22:07 

niestety starzy sie wkurzą jak zobaczą ze małej nie ma :?
jakies inne pomysly ?

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, 22:12 

Niektóre routery mają dzielenie pasma w konfiguracji

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, 22:25 

[cenzura] /est bede musiał znowu jej pokombinowac zeby jej zasilacz wystrzeliłw kompie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, 22:43 

Miałem dokładnie ten sam problem :D rozwiązałem go tak pod nieobecność siorki wbiłem na jej kompa i pomieszałem jej konfiguracje internetu tak że potem nie mógł się jej włączyć no i 2 dni z głowy :) ( tylko 2 bo nie mogłem już znieść stekania typu "napraw, napraw, napraw..." "miałeś naprawić" "kiedy naprawisz". Teraz pojechała do Anglii i jest spokój :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, 23:00 

na haselka "napraw" "miales naprawic" itd. zawsze działa[cenzura] /est

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, 23:23 
Moderator forum

Może to ci pomoże - Shunra Nimbus. Freeware.

http://www.pctipp.ch/downloads/dl/24704.asp

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2007, 23:39 

ale moment jeżeli masz tp i liveboxa to tam możesz sam sobie przydzielać ile na dany komp pasma idzie. Tylko wtedy musisz przestaw, żeby nie wykrywał ip automatycznie

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2007, 02:02 

a jak to zrobić ? mam z tym liveboxem problem nie mogę włączyć konfiguracji gdy uruchamiam ikone konfiga pokazuje się małe okienko że ładuję czy coś takiego i dalej nie idzie, raz się uparłem i czekałem i chyba po 10 min wyskoczyło że nie może ustanowić połączenia z Livebox :/

PicrosoftPL napisał(a):
na haselka "napraw" "miales naprawic" itd. zawsze działa[cenzura] /est

Nie działało przynajmniej u mnie :) może i uspokajała się na godzinkę czy dwie ale potem znowu zaczeło się stękanie

ps. Aj pomyłka proszę poprzedniego posta skasować :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2007, 07:33 

kiedyś miałem podobny problem z sąsiadem, tylko że neo i zwykły router, nie szło debilowi wytłumaczyć żeby sobie ssał w nocy czy coś a nie 24h/dobę, nawet jak przekroczyliśmy limit przez pacana ze 3 razy - w życi to miał
szukałem długo i namiętnie jakiegoś programiku, którym mógłbym mu przyciąć pasmo zdalnie - ze swojego komputera i.. chyba nie ma czegoś takiego. Z jednej strony to dobrze bo sam możesz stać się ofiarą nie wiadomo kiedy.
W sumie ty masz łatwiej bo bez problemu możesz sobie ingerować w komputer siostry i cuda tam wyprawiać (Esta programik powinien załatwić sprawę) ale zdalnie software'owo nie da rady. Tak jak ktoś wcześniej napisał - ewentualnie router z taką możliwością (ale u ciebie też odpada).

btw ja rozwiązałem problem takim programem :arrow: NetCut paskudny, brutalny ale skuteczny :twisted: nie ma neta, dla s-synów nie ma litości.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2007, 10:07 

@Est - mam ten programik zainstalowac na kompie siostry, czy za pomocą mojego moge jej ograniczyc ?

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2007, 10:12 
Moderator forum

PicrosoftPL napisał(a):
@Est - mam ten programik zainstalowac na kompie siostry, czy za pomocą mojego moge jej ograniczyc ?

Na kompie siostry oczywiście. On limituje połączenie danego komputera a nie wysyłane do innych komputerów. Jeśli zaś chcesz miec kontrolę nad tym co siostra robi i czy programik jest właczony, ew. chcesz miec możliwośc właczania zdalnie tego programiku, to polecam Remote Administrator. Instalujesz serwer tegoz na kompie siostry, viewer na swoim i masz możliwość zdalnie jest poustawiac wszystko wedle swoich potrzeb (np włączyć czy ustawić Nimbusa na odpowiednie przycinanie pasma).

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2007, 10:33 

nie no spoko nie musze zdalnego pulpetu uzywac, przeciez moge sie przejsc do drugiego pokoju jak siostry nie ma.Mi zalezy glownie by ten jej internet ograniczyc bo mnie [cenzura] /est jak ona włącza swoje teledyski z internetu a mi nagle na karku ping skacze po 800 i kumpel na ts'ie drze sie: Pawell ladnie plywasz :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2007, 11:19 
Moderator forum

PicrosoftPL napisał(a):
nie no spoko nie musze zdalnego pulpetu uzywac, przeciez moge sie przejsc do drugiego pokoju jak siostry nie ma.Mi zalezy glownie by ten jej internet ograniczyc bo mnie [cenzura] /est trafia jak ona włącza swoje teledyski z internetu a mi nagle na karku ping skacze po 800 i kumpel na ts'ie drze sie: Pawell ladnie plywasz :lol: :wink:

No spoko. Ja używam Remote Adm. bo mi się nie chce na fotelu do drugiego komputera obracać :D

PS: Hmm... zmuszasz mnie do ciągłego cenzurowania postów. Troszkę mniej wulgaryzmów prosze...

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2