Witam.
Gram w BF2 już parę miesięcy i chciałem podzielić się spostrzeżeniami na temat gry z nowymi, niedoświadczonymi graczami.
Pistolet z tłumikiem.
Posiada go specops i snajper- przy strzelaniu wróg nie wie skąd padają strzały, więc jak jesteś gdzieś na tyłach i widzisz wielu wrogów, używaj go aż do wyczerpania amunicji.
napewno jak bedziesz siedzial caly czas z tylu nikt sie nie odwrociKarabin z granatnikiem.
Celując z granatnika celuj pod cel (z bliska), przez ludzi pocisk przelatuje i wybucha za nimi (jakis bug chyba)
jaka mi tu rada?? to jak ma strzelac z daleka?? w niebo?:|M16, G36, M4, SCAR
Strzelać tylko pojedńczymi pociskami, nawet z bardzo dużej odległości można trafić w cel.
sie umie strzelac to nie trzeba grac z semi fire...tak jak wookie napisal 2 wyskoczy a ty z semi..zenada...
Minimi, RPK, PKM
Bardzo niecelne na duże i średnie odległości, zdradzają pozycje strzelecką, strzelać z pozycji leżącej i krótkimi seriami.
Najbardziej celny zdaje mi się RPK.
sa bardzo celne nawet na defaultowym configu
tak jak Twardy napisal najbardziej celne po snajperce(g36e medyka chyba nawet przewyzsza rpk itp)M95, Barett, Dragunow.
Najcelniejszy jest M95, Baertt ma dużą siłę ognia ale jest niecelny jak na snaperkę, a SVD jest najlepszy bo samopowtarzalny. (3 trafienia wystarczą)Jesli gonisz snapera a on uciekając schowa się za budynek, nie goń go bo wpadniesz na Cleymora!!
1 trafienie w glowe wystarczy z svd....SRAW itp.
Człowieka załatwia jednym strzałem, w jadący pojazd celować przed niego.
Co ciekawe po przełczeniu na celownik i namierzeniu na pojazd, przeciwnik słyszy że jest namierzany, ale jak nie przełączymy na celowanie tylko strzelimy bez celownika to nic nie wie że jest namierzany. (rada: nakleić na monitor znacznik celowania i tak strzelać do celów)
fajna rada...Granat
Jeżeli jesteś blisko wroga a nie widzisz na mapie swoich (tam gdzie rzucasz), rzuć granat za winkiel prawdopodobnie coś trafisz.
Jesli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły to wpisujcie je tutaj.
Ja wiem że są przez was wypracowane pewne pułapki i sztuczki, ale czy to jest fer grać tak że nowy cały czas ma dedy i nie wie dlaczego ???