Teraz jest 27 lis 2024, 21:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 cze 2007, 22:09 

Witam- zauważyłem, że na tym forum nie ma jeszcze tematu o paintballu- piszcie wiec tutaj co lubicie w tej grze umówmy sie ludzie na jakieś eventy lub coś. Mam również małe pytanko: mianowicie interesuje mnie zakup Bushmaster 2K2 Sonic LCD- jak znacie inny sprzęt tej firmy to proszę o porady- dotąd używałem spydera i chcę go zmienić... http://paintball.info.pl/sprzet.php?id2 ... ss=&firma=
to link do tego produktu- strzelałem już z niego i jest niezły ale nie znam jego wad... pls o pomoc.

...
A tak w ogóle- ktoś tutaj gra w paintball?

Tytuł:
PostNapisane: 27 cze 2007, 23:12 

chyba temat ASG jest ogolnie o ASG i paintballu

PostNapisane: 27 cze 2007, 23:50 

BF2Progamer napisał(a):
A tak w ogóle- ktoś tutaj gra w paintball?

ja grałem i to wiele razy gra bardzo fajna tylko boli jak dostaniesz w "dupę"

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 01:02 

Lunder napisał(a):
chyba temat ASG jest ogolnie o ASG i paintballu

NIEEE proszę nie mieszać ASG z paintballem to 2 różne rzeczy :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 08:21 
Moderator forum

Ghost_xXx napisał(a):

NIEEE proszę nie mieszać ASG z paintballem to 2 różne rzeczy :)

To moze wyjasnij czym się różnią ... chętnie się dowiem jako nowicjusz w temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 08:46 

Artih napisał(a):
To moze wyjasnij czym się różnią ... chętnie się dowiem jako nowicjusz w temacie.
a więc te gry nie mają za wiele wspólnego- w asg kupujesz sobie replikę prawdziwej broni ubierasz się w strój normalnego żołnierza i wyruszasz w bój- twoja uczciwość i smaczek zabawy polega na mówieniu prawdy czy się oberwało. Natomiast paintball to droższa ale o wiele bardziej emocjonujaca zabawa- Gra się tylko i jedynie na specjalnie przygotowanych polach i wszyscy są równi ponieważ każdy marker(broń w paintball) ma podobne osiągi. Gracze zakładają maski i nie mogą oszukiwać, że nie oberwali- będzie to pokazywać wielki ślad na bluzie spodniah czy na szybce przed oczami- np różnica
ASG- koleś do ciebie strzela- kuleczki odbijają się od ściany- super przebiegłeś
Paintball- Wielkie kulki rozbryzgują się na ścianie ochlapując cię farbą- na szybce widzisz rozpryski- lecą pociski ( widać je jak lecą)

A więc sądzę że te gry są p[odobne tylko dlatego że się do siebie stzrela- a tak--- paintball to co innego niż asg...

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 10:39 

ja się własnie wybieram na obóz paintballowy żeby zobaczyc jak to jest :D :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 10:44 

Ze dwa razy grałem, no i cóż...to rządzi. Po prostu jest super Tylko, że teraz jestem za zakupem ASG.

P.S. Paintball ma to lepsze, że wiesz kiedy trafiłeś :D.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 11:23 

Rangerer napisał(a):
Ze dwa razy grałem, no i cóż...to rządzi. Po prostu jest super Tylko, że teraz jestem za zakupem ASG.

P.S. Paintball ma to lepsze, że wiesz kiedy trafiłeś :D.

Ale jak oberwiesz na gołe ciało to jakbyś dostał młotkiem :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 14:16 

Zapomniałeś jeszcze dodać, że w paintoballu kulka wystrzelona z markera ma zasieg max. 25-30 metrów, leci lobem i często nie rozbija się na celu.
I do tego broń wygląda jak wybajerzona suszarka z podajnikiem :P Aaa i jeszcze jedno seria kulek paintballowych wystrzelona w plener kosztuje złotówkę, zaś seria kulek ASG kosztuje 0,5 gr.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 15:49 

Dakon napisał(a):
Zapomniałeś jeszcze dodać, że w paintoballu kulka wystrzelona z markera ma zasieg max. 25-30 metrów,
- zalezy z czego strzelas zi jaka amunicja- mozna o wiele dalej...

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 20:41 

Grałem niedawno pierwszy raz i Paintball mnie powalił:!: po prostu super. Czekam na następny raz 8) Jedyną wadę jaką odnotowalem to parowanie maski jak pada deszcz :?

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 21:09 

BF2Progamer napisał(a):
Ale jak oberwiesz na gołe ciało to jakbyś dostał młotkiem Very Happy

Hmm ja ostatnio dostałem młotkiem :P teraz jeszcze musze tylko dostać Paintballem i wam zdam relacje :) ale mało erotyczne przeżycie ten młotek :lol:

Osobiście mam Replike Schmeissera mp40 ASG i fajnie się strzela do Gołębi :wink:

Aczkolwiek na strzelance ciężko ocenić jest czy ktoś dostał szczególnie jak ktoś się nie chce przynać ;p

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 21:12 

BF2Progamer napisał(a):
Artih napisał(a):
a więc te gry nie mają za wiele wspólnego- w asg kupujesz sobie replikę prawdziwej broni ubierasz się w strój normalnego żołnierza i wyruszasz w bój- twoja uczciwość i smaczek zabawy polega na mówieniu prawdy czy się oberwało. Natomiast paintball to droższa ale o wiele bardziej emocjonujaca zabawa- Gra się tylko i jedynie na specjalnie przygotowanych polach i wszyscy są równi ponieważ każdy marker(broń w paintball) ma podobne osiągi. Gracze zakładają maski i nie mogą oszukiwać, że nie oberwali- będzie to pokazywać wielki ślad na bluzie spodniah czy na szybce przed oczami- np różnica
ASG- koleś do ciebie strzela- kuleczki odbijają się od ściany- super przebiegłeś
Paintball- Wielkie kulki rozbryzgują się na ścianie ochlapując cię farbą- na szybce widzisz rozpryski- lecą pociski ( widać je jak lecą)

A więc sądzę że te gry są p[odobne tylko dlatego że się do siebie stzrela- a tak--- paintball to co innego niż asg...

niezbyt dokladnie przedstawiles na czym polega airsoft. procz odwzorowywania rzeczywistych formacji wojskowych(bron, mundury itd) zabawa polega przede wszystkim na dzialaniu wedlug jakiegos ustalonego planu i taktyki. "smaczek zabawy polega na mówieniu prawdy czy się oberwało"? dla mnie na idiotyzm zakrawa wogole planowanie zabawy z kims, kto bylby zdolny sklamac w takiej sprawie. w airsofcie chodzi wiec o klimat i realizm, natomiast w paintballu... hmm... no coz, ujmijmy to w ten sposob: porownywac te dwa sporty, to jak porownywac operation flaspoint z quakie'em 3;) niby, ze obydwa to fpsy, ale...

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2007, 21:21 

Szymas^PL napisał(a):
Osobiście mam Replike Schmeissera mp40 ASG i fajnie się strzela do Gołębi :wink:

Oj Szymas... jeszcze zadna sąsiadka Ci nie podkablowała do straży miejskiej? :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2