Piooner napisał(a):
Chieftec 420W spokojnie uciagnie ten sprzet
Dokładnie, mój tagan 330W ciągnie bez problemu bardziej prądorzerny zestaw i 0 problemów więc wątpie by to była wina zasiłki zwłaszcza że Chieftec robi całkiem niezłe zasilatory więc to chyba raczej nie to, no chyba że zasiłka jest uszkodzona.
Booli napisał(a):
tylu speców i żaden jeszcze nie wpadł na pomysł, że w 90% odpowiedzialny za to jest zasilacz ?
Tak jest jeśli chodzi o zasiłki "noname" a chieftec robi raczej lepsze zasilacze. To co piszesz jest żadko kiedy prawdą, bardziej jest to chwytem marketingowym firm które twierdzą że lepszy sprzęt = większy pobór mocy = zasilacz z większą ilością watów co nie koniecznie jest prawdą bo tak naprawde w dzisiejszych czasach najbardziej liczą się napięcia na linii 12 Volt i to czy zasilacz ma 450 czy 330 Watów ma tu naprawde niewielkie znaczenie. (chodzi mi tu ofcoz o "firmowe" zasilacze nie "noname" bo to zupełnie inna bajka).
Chcesz przykład? Mój tagan 330W ma moc szczytową 420W, tu naprawdę nie o Wolty chodzi a o napięcia na poszczególne linie (szczególnie 12V.)
By nie było nieporozumień, pisze to na przyładzie zestawu podanego przez Piospi, wiadomo że lepszy konfig = większy pobór mocy ale nie dajmy się zwariować, dobra firmowa zasiłka z 300W bez problemu by dała rade z jego zestawem.