Teraz jest 30 lis 2024, 18:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 16:25 
Oldboy Battlefield.pl

a teraz przeslij tego posta do 300 znajomycha piekna blondynka zrobi ci.....

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 17:37 

...kupe :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 18:14 

na glowę :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 19:23 

shaggy --> a kiedys cie lubilem :lol: :arrow: nie no, dobra jak tak uwazasz to prosze bardzo (:evil:)
dajmy juz z tym spokoj :roll:

dragon --> ja twojej ksiazki nie mam :arrow: wlasciwie to nie za wiele czytam :P (nie piszcie nic na to :D)
o co ci chodzilo z 'gaku', ja sie do niego nie przyczepilem, tylko zdziwilem (:shock:,:o) :wink: (:arrow: ze mnie przebil, a moze i nie, bo jakby popatrzec 'inaczej' na ta tabele to ja mam tam 141 :wink:) :)
dajmy juz z tym spokoj :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 19:54 

zipper - to nie miało cię wcale obrazic, to był poprostu żarcik, więc sorki jeśli inaczej odebrałeś. Ja poprostu napisalem, że nie da się pewnych spraw określić w liczbach i to jest moja opinia, a każdy bawi sie jak lubi. Pozdrówka...

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 21:35 
Moderator forum

ShaggY napisał(a):
zipper - to nie miało cię wcale obrazic, to był poprostu żarcik, więc sorki jeśli inaczej odebrałeś. Ja poprostu napisalem, że nie da się pewnych spraw określić w liczbach i to jest moja opinia, a każdy bawi sie jak lubi. Pozdrówka...

Koledzy, towarzysze ... spokojnie.
Cały ten test IQ jakim uraczyły nas ostatnio media należy traktować bardzo na "luzie". Dlatego ciekawasza jego interpretacje dokunuje się po kilku "głębszych" ... czego ? Dopiszcie sami :)
To nie jest powód, aby rzucać mocnymi słowami na lewo i prawo.
Czy ktoś miał 40 czy 140 o niczym nie świadczy. W wielu przypadkach dowodem inteligencji jest umiejętność dokonywania wyborów z przypadku "na chybił trafił". Sposób taki jest praktykowany przez co 3 uczestnika podobnych testów. Sama metodologia testu była OK, ale cały ten medialny szym miał tylko przyciągnąć widownie i nabić portfele kilku instytucjom. Mimo wszystko całoś ukazana w TV ma się nijak to prawdziwego "papierowego" testu IQ przeprowadzanego przez Centralne Ośrodki MENSA, gdzie całośc zawartych zadań/pytań zamyka się w liczbie ~800, a wynik uzyskany potwierdzony jest odpowiednim certyfikatem.

Ostatnio edytowano 21 paź 2003, 15:48 przez ===Tomy===[PL], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 23:31 

Testy inteligencji to dla mnie bzdety... Inteligencja to inteligencja i każdy ja ma a to że ktoś korzysta mniej ze swego mózgu to nie jego wina ;).

Inteligencje ćwiczy się przez np. zagadki i teraz wam podam jedną (najlepiej ją sobie rozrysować)

Od lewej do prawej:

Kwadrat, Trójkąt, Linia, a po lini?

Pytanie brzmi co będzie po lini teraz nie każdy się pogłowi i niech poćwiczy inteligencje :). To nie ma nic wspólnego z matematyką ani z inną z nauk. Test ten rozwiązałem w 15 min a dla zmobilizowania dodam że rozwiązał to 5 latek :>

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 00:48 

w tym tescie bardzo zdziwily mnie przedzialy wiekowe... nie rozumiem jak maly dzieciak lat np 13 ma liczone iq wedlug takiej samej tabeli co duzy dzieciak lat 18 ??
ablo dlaczego ludzie w wieku produkcyjnym 20-36 maja "latwiejsza" tabele niz niepelnoletni - czy to znaczy ze nastolatek jest bardziej inteligentny? Wyniki mowia same za siebie, dzieci do lat 19 "maja" srednie iq 80 (!), a ostatni przedzial ponad 110 (co nie znaczy ze ci drudzy lepiej rozwiazali test)

jak do tej pory myslalem ze iq wraz z wiekiem sie nie zmienia... w tvn wywnioskowali oczywiscie ze jest wrecz przeciwnie - ja wywnioskowalem ze test byl zle sklecony

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 14:06 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Pytanie brzmi co będzie po lini teraz nie każdy się pogłowi i niech poćwiczy inteligencje :). To nie ma nic wspólnego z matematyką ani z inną z nauk. Test ten rozwiązałem w 15 min a dla zmobilizowania dodam że rozwiązał to 5 latek :>

hym, jak moze to nie byc zwiazane z matematyka, skro juz w pytaniu podales 3 figury geometryczne? Skro tak, rozwiazaniem MUSI byc punkt, jako ze jest to podstawowa figura...
i wcale nie po3bowalem na to 15 minut :wink:

ewentulanie bedzie to zagadka w stylu powiedz: "samo-lot", lolowata troche... i pewnie to moze byc odpowiedz, ze po lini jest "przecinek", albo fraza:"a po linii?"

:lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 14:41 

Tutaj nie chodzi o matekamtyke tylko ligike rozumowania :D

Ale jeśli tak wam trudno to sobie rozrysujcie ejszcze podam

KWADRAT TRÓJKAT LINIA

Co jest nastepne w kolejności?

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 14:50 

Nom ja tez leje na iq.. jedni maja latwosc w takich zadaniach inni lepiej sobie radza z ludzmi jeszcze inni maja talent plastyczny czy muzyczny... i kazdy powienien robic to co sprawia mu satysfakcje :D w koncu nie kazdemu potrzebna jest w zyciu umiejetnosc radzenia sobie z ciagami :) Oczywiscie zdarzaja sie osoby ktore lacza wszystkie te talenty... ale to jest jeden na milion :D no to tyle moich refleksji :roll:

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 15:17 

Dowodca_Pawel napisał(a):
Co jest nastepne w kolejności?

dobra: odp: Nic? bo skoro od kwadratu "wezmiemy linie", zostana 3, z nich powstal trojkat, jak od tego zabralismy linie, zostana 2, zktorych tylko da sie ulozyc linie, jak jescze zabierzemy- zostanie nic..

glupia zagadka, bo rozwiazan wiele, a to ze nie zgadza sie z tą, co przewidzial jej autor- shade :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 16:40 

Qba dobrze myślałeś ale za mało wyobraźni masz :> z czego zbudowana jest linia? Z ciągu kropek :D narysuj sobie wiele kropek koło siebie i otrzymasz linie :> Po lini jest kropka :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 18:46 

A ja sie nie pochwale bo mam tylko 118 pkt w wieku do 19 lat, mam w koncu 17 :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2