Witam ...
Mam problem z wyświetlaniem grafiki. Problem jest dosyć dziwny i nietypowy ... a teraz do rzeczy.
Pewnego dnia odpalam kompa i BF2. Wszystko idzie gładko. Wchodze na serwer a tu grafika wygląda tak jakby była ustawiona na max. detale. Wychodze z serwa wchodze w ustawienia. Patrze ... wszystko na minimum. Odpalam inny serwer ... patrze ... to samo. Wpisuję komendę do konsoli aby została wyświetlona liczba FPS (renderer.drawFps 1). Ilość FPS wachała się w granicach 100-120. Dobra jest ... gram dalej. Gram sobie tak z 20 minut i nagle zostaję zbanowany za cheatowanie ... czy komenda "renderer.drawFps 1" to cheat ? ... no mnie się wydaje, że nie :/. I teraz się zaczeły jaja. Chcę pobrać listę serwerów na nowo czekam ok 2 minut i ... ciiisza. Ilość pobranych serwerów - 3. Ale na liście nie było nic. Resetuje kompa i ide po kawe. Piec sie uruchomił to wchodze do gry. A tu mi bezczelnie wyskakuje błąd -> Please insert CD/DVD and restert game *Tu padają niecenzuralne słowa i klawiaturze się zdziebka oberwało
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
*. Używam mini obrazu płyty bo na pełny obraz to mnie nie stać (mało miejsca na HDD), a płyta jest troszeczkę pęknięta przy samej dziurce. Doszło do tego, gra nie chce mi się uruchomić. Reinstalacja nic nie pomaga.
A teraz streszczenie:
* Ten cyrk zaczął się wtedy gdy zainstalowałem najnowszą mapę (Highway Tampa)
* Z tą grafiką to niebyłbym zdziwiony gdyby nie to, że mam GeForce-a FX 5500 128Mb (128-bit) (inne śmieci w moim PieCu to 1GB RAM i P4 3.0 GHz HT)
* Czy ktoś mógłby mi pomuć ? ... to jest poważna sprawa i w 100% realna.
Dodam jeszcze, że:
- Nie grzebałem w rejestrach ani nic z tych rzeczy.
- Mój BF2 + dodatki AF i EF są legalnie kupione w Media Marct
- Gra nie była crackowana
- Gra idzie w mini obrazu płyty mojej produkcji.
- Nigdy wcześniej takie coś mi się nie zdarzyło.
- Mam sterowniki ForceWare Release 90 Version: 93.71 (wszystko chodziło gładko na nich)
- Nie jestem złodziejem, cheaterem, kanciarzem, czy innym robactwem co plami tylko dobre imię gry Fair-Play)
(jeszcze takie pytanko z innej beczki - czy BF2 może chodzić w miarę przyzwoicie na GF FX 5200 128Mb (64-Bit) ?)
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.