Teraz jest 30 lis 2024, 23:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 00:05 
Moderator forum

Czytanie zakonczenia bez znajmosci calej ksiazki... Nie dziwie sie ze wydalo ci sie jakie sie wydalo

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 00:11 

a ja przeczytałem wszystkie części, tylko po to, aby zobaczyć jaki będzie film, tak samo jak władca pierścienia, też przeczytałem książkę.

w pierwszym przypadku film był 100x lepszy niż książka, w drugim książka bardziej mi sie podobała niż film

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 00:13 

mimo że mam te 18 lat, to czekam na tą książkę, po prostu dobrze i szybko się czyta. nie jest to lektura najwyższych lotów i warsztat pani rowling(tak się to pisze?:D) nie powala to jednak ma talent do wciągania czytelnika w lekturę, świetnie prowadzi wątek :). Kobiecie się udało napisać książkę, a kler się czepia że szatanistyczna, inny, że gówno, a to po prostu ksiazka jak każda inna. Nie wszystkim musi się podobać, jak hip hop ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 00:14 

LOTR to genialna opowiesc ale za dluga na film. Wersja rozszerzona to az 1,5h filmu wiecej a i tak wiele brakuje do ksiazki :P

HP ksiazki mi sie podobaly a filmy tez nie odpychaly. Mozna spokojnie obejrzec cos innego niz tylko "co ty k***rwa wiesz o zabijaniu?"

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 00:20 

Lailonn napisał(a):
"co ty k***rwa wiesz o zabijaniu?"

stare ale jare

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 00:22 

albo "Jarosław, Mirosław młode wilki, gwalty na zlecenie........i bez zlecenia tez" :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 02:01 

to czyje trupy na końcu znajdują :?: :P założę się że okularnika i tej laski

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 09:39 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
HP ksiazki mi sie podobaly a filmy tez nie odpychaly

Czytalem sporo ksiazek, glownie Cooka, Grahama, Grishama, Mastertona i Browna i HP sa jednymi z lepiej napisanych ksiazek ;] Dokladnie jak Exil napisal ;]

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 10:01 

Exil napisał(a):
mimo że mam te 18 lat, to czekam na tą książkę, po prostu dobrze i szybko się czyta. nie jest to lektura najwyższych lotów i warsztat pani rowling(tak się to pisze?:D) nie powala to jednak ma talent do wciągania czytelnika w lekturę, świetnie prowadzi wątek :). Kobiecie się udało napisać książkę, a kler się czepia że szatanistyczna, inny, że gówno, a to po prostu ksiazka jak każda inna. Nie wszystkim musi się podobać, jak hip hop ;)

w pełni sie pod tym podpisuje
chociaż jak zaczynałem to czytać (z 6-7 lat temu) to byłem ta ksiażka totalnie zafascynowany, teraz podchodzę na luzie chociaż przyznam że oczekuję jakiegoś zaskakującego acz optymistycznego zakończenia całej serii ;]

co do filmów to mi osobiście pierwsze 3 średnio sie podobała (czyt. oglądałem tylko raz i styka), 4 część była już trochę lepsza a trailery 5 napawają optymizmem ;]

a co do grupy docelowej książki...no cóż tak się trafiło że mojemu rocznikowi przyszło niejako dorastać tak jak bohater, a raczej nie często spotyka się książki które kierowane są do 12 latków w momencie gdy główny bohater ma 18 lat, a HP taką książką nie jest więc argumenty że to książeczka dla dzieci moga rzucać tylko ludzie którzy wytworzyli sobie opinię na temat tej ksiazki na podstawie okładki albo dali sobie wyprać mózg przez jakiegoś "księdza z misją ratowania świata" (bez obrazy).

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 10:24 
Moderator forum

MasterM napisał(a):
teraz podchodzę na luzie chociaż przyznam że oczekuję jakiegoś zaskakującego acz optymistycznego zakończenia całej serii

Zle ma sie skonczyc, zle ;] Za duzo do brych zakonczen w filmach przez co staja sie nudne i wiadomo co sie zaraz stanie ;] Nie to co statek widmo czy skeleton key (tytul oryginalny bo polski jak zawsze spieprzony)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 10:31 

Mi osobiscie ta ksiązka do gustu nie przypadła.
Jezeli miał bym polecic jakąs dobrą ksiązke dla młodziezy i nie tylko to byłaby to napewno: Seria "Tonków" A. Szklarskiego czyli: Tomek w Krainie Kangurów,Tomek na Czarnym lądzie, Tomek na Wojennej Sciezce,Tomek na tropach Yeti,Tajemnicza wyprawa Tomka,Tomek wsrod łowców głów,Tomek u Zródeł Amazonki,Tomek W gran Chaco,Tomek w Grobowcach Faraonów.
Ksiązki są bardzo przyjemne do czytania, ciekawe no i mozna sie cos z nich dowiedziec.
:wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 12:46 
Redaktor Battlefield.pl

Lailonn napisał(a):
DeathName a czemu obrazasz ludzi, ktorym sie to podoba? Zaloze sie, ze jest an swiecie z milion osob, ktore nazwa ciebie swirem i wysmieja z powodu sluchanej muzyki czy czytanych ksiazek. Moze tak troche dojrzalosci i tolerancji?

Faktycznie mogli lepiej wydac te 10 baniek :roll:

Ale ja nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Szanuje ludzi i ich poglądy. Pod słowem "świrów" miałem na myśli maniaków, którzy szukają każdej nowinki (w tym przypadku o HP) o czymś nowym, co go interesuje. I mi nie przeszkadza to, że ktoś ma inne upodobania ode mnie. Sam czasami jestem tym świrem jak dowiem sie o czyms co mnie interesuje :D. Lailonn peace! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 12:49 

A mi sie tam podoba hp,przeczytalem wszystkie czesci i czekam na 7.Choc juz za 15 minut(o ile to prawda) bede mial na dysku cala ksiazke.(choć naprawde w to wątpie XD )

http://www.tvn24.pl/28377,1514715,0,1,f ... omosc.html

Tvn sie zbłażnił,wszystko to Fan Fick i nie prawda.

EdiT.Mam całą paczke rar z wszystkimi scanami Hp 7.Wszystko po angielsku,da sie przeczytac.Ja niestety nei jestem na poziomie żeby czytac po angielsku książke.Kto chce linka do downloadu walić pm nie bede tu publicznie spojlerował.

Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 13:08 przez MATiASSek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 12:53 

PicrosoftPL napisał(a):
Mi osobiscie ta ksiązka do gustu nie przypadła.
Jezeli miał bym polecic jakąs dobrą ksiązke dla młodziezy i nie tylko to byłaby to napewno: Seria "Tonków" A. Szklarskiego czyli: Tomek w Krainie Kangurów,Tomek na Czarnym lądzie, Tomek na Wojennej Sciezce,Tomek na tropach Yeti,Tajemnicza wyprawa Tomka,Tomek wsrod łowców głów,Tomek u Zródeł Amazonki,Tomek W gran Chaco,Tomek w Grobowcach Faraonów.
Ksiązki są bardzo przyjemne do czytania, ciekawe no i mozna sie cos z nich dowiedziec.
:wink:

co do Tomków to przerobiłem zanim HP do polski zawiało ;]
świetne książki ale jak sie jest w odpowiednim wieku :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2007, 14:01 
Moderator forum

MATiASSek tez mialem ;] Ale nie jestem takim masochista zeby czytac ksiazke po zle zrobionych zdjeciach stron :P Zle ujecia ale na chama da sie latwo odczytac ;] Swistaki przetlumacza jak poprzednio ;] Tlumaczenie prawie identyczne jak Polkowskiego tylko ze niektorych slow nie ma przetlumaczonych co do ktorych Polkowski pisze na swojej stronie ;]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2