Teraz jest 30 lis 2024, 23:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, 15:55 

Krzyże w salach są dlatego, że jesteśmy katolickim krajem. Nikt ci nic nie narzuca. Jak już mówiłem, na forach nie powinny być poruszane tematy polityki i religi. Ciagłe porównania....A to Francja a to USA. Chłopie żyjesz w Polsce to sie dostosuj. Nie podoba sie ? Wypad. Proste. Ja mam 2 religie w tygodniu i jakoś nie narzekam. Myślicie, że mi się wszystko podoba ? Każdy ma na to inne zdanie. Zresztą z tego co widze, jest to temat o jakiejś tam gierce, a wszyscy się ostro napieli :roll: :roll: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, 17:25 
Oldboy Battlefield.pl

...a potem ludzie się dziwią, że z kraju spieprza kto może... jeśli Ty się godzisz na taki stan rzeczy jaki jest, to gratulacje. Widać, że masz zero jakiejkolwiek ambicji, żeby było lepiej i wygodniej czy to dla Ciebie, czy innych, ale...

Temat o gierce, ale wywołał ciekawą dyskusję na temat religii. Czemu na forum nie wolno poruszać takiego tematu? bo co, internet to nie wolno? to gdzie o tym rozmawiać? na ulicy? w domu? siedząc na kiblu? ;)

mejk lof, not pis... :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, 17:41 

Tom@s napisał(a):
Pomijam już fakt, że chrześcijanizm jest mocno zacofany i powstają nowe odłamy (m.in. brak celibatu), które idą naprzód, dostosowują się do aktualnych potrzeb wierzących, a nie stoją w miejscu.

zacofany bo wymaga jakichś poświeceń? Bo wiara nie polega na wyklepaniu kilku zdań z pamięci, ale wymaga refleksji, poniżenia (nie łatwo jest wyznać drugiemu człowiekowi swoje grzechy - spowiedź). Inna sprawa, że nadal wiele osób chodzi do kościoła "bo trzeba", "żeby ludzie nie gadali" lub ich wiara ogranicza się TYLKO do klepania paciorków...

szczerze mówiąc... trochę mi wisi czy w mojej szkole będą krzyże, czy nie... Wątpię, żeby komuś to naprawdę przeszkadzało, raziło itd...

Natomiast obrzydza mnie wpieprzanie się duchownych do polityki, polityków do Kościoła...

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, 17:45 

Kamillos napisał(a):
zacofany bo wymaga jakichś poświeceń? Bo wiara nie polega na wyklepaniu kilku zdań z pamięci, ale wymaga refleksji, poniżenia (nie łatwo jest wyznać drugiemu człowiekowi swoje grzechy - spowiedź). Inna sprawa, że nadal wiele osób chodzi do kościoła "bo trzeba", "żeby ludzie nie gadali" lub ich wiara ogranicza się TYLKO do klepania paciorków...

szczerze mówiąc... trochę mi wisi czy w mojej szkole będą krzyże, czy nie... Wątpię, żeby komuś to naprawdę przeszkadzało, raziło itd...

Natomiast obrzydza mnie wpieprzanie się duchownych do polityki, polityków do Kościoła...

otóż to ;) nic dodać, nic ująć

Każdy wierzy w to co chce, więc krzyże w szkołach imo nie są propagandą.

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, 19:26 

Cytuj:
B. betanki: "chcemy przejść do światła"; Kaczmarek: sprawdzimy to

Minister Janusz Kaczmarek zapowiedział na antenie TVN24, że prokuratura sprawdzi, czy istnieje prawdopodobieństwo, że w klasztorze betanek w Kazimierzu Dolnym może dojść do zbiorowego samobójstwa. Około 60 byłych zakonnic przebywa w tamtejszym klasztorze wbrew woli władz zgromadzenia.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 185829.500

boze co ta sekta robi z ludzmi!!!!!!! (chrzescianstwo 2000 lat temu bylo sekta)

cos nie tak jezeli osoby duchowe daja taki przyklad swoim owieczką szczegolnie tym najmlodszym na lekcjach religi rozmowy na temat meczeniczek wiary s.Betanek,ktore w roku 2007 w imie boga dokonaly masowego samobojstwa:) coz takie autorytety :) jeszcze bardziej umacnia mnie ten przypadek w przekonaniu aby jak najszybciej wycowac ta najagrysywniejsza destrukcyjna religie z szkol

katolicy ! bierzcie przykład !wszyscy hurtem w strone światła marsz ! w strone boga :) życzę udanego wiecznego życia w niebie, wiecznych łowów, 70 dziewic i spełnienia reszty marzeń :)

Cytuj:

„Nasz polski katolicyzm nie jest
podbudowany głębszą refleksją etyczną.
Jest płytki i płaski jak naleśnik."
Antoni Pawlak

tylko podpisac sie pod tym Kamilos najlepiej trzema +++

Cytuj:
Każdy wierzy w to co chce, więc krzyże w szkołach imo nie są propagandą.

krzyze w szkolach nie dosc,ze sa propaganda to w dodatku indoktrynacja propaganda

Creative-baned,Roocat-baned

Ostatnio edytowano 18 cze 2007, 19:44 przez maniu, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2007, 19:33 

maniu do Ciebie tylko tyle: frustru frustru ;) hu hu hu :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2007, 09:59 

Dziękuje Panu Moderatorowi za usunięcie posta bez słowa wyjaśnienia...

Nie było w nim nawet grama wulgaryzmu więc ocb ?

:arrow: :twisted: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2007, 10:07 
Moderator forum

Gryniu napisał(a):

O obrazek w sygnaturce. Wysłałem ci kilka wiadomości na priv, w których prosiłem o zmniejszenie. To przecież nie jest dużo pracy zrobić resize...

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2007, 16:03 

Cytuj:
Dlaczego we Francji zakazano obnoszenia się z symbolami religijnymi w szkołach i miejscach publicznych? ...dlatego, bo tam respektuje się "obrazę uczuć" dla wszystkich, nie ważne czy katolik, buddysta czy muzułmanin. A u nas?

Rzeczywiście fobia religijna i całkowity zakaz wyrażania swej wiary jest najlepszym rozwiązaniem. "Obraza uczuć"? Dlaczego ma kogoś obrażać to co robi inny człowiek? Czy ktoś nosi krzyżyk chrześcijański, czy też znak innej wiary, co nam do tego? (Oczywiście jeśli robi to w rozsądnych granicach). To także jest pewien sposób wyrazu. Wyrażanie siebie czyli wolność słowa. Czyli w imię wolności słowa zakażemy wolności słowa? :)

Cytuj:
Krzyże w salach są dlatego, że jesteśmy katolickim krajem. Nikt ci nic nie narzuca. Jak już mówiłem, na forach nie powinny być poruszane tematy polityki i religi. Ciagłe porównania....A to Francja a to USA. Chłopie żyjesz w Polsce to sie dostosuj. Nie podoba sie ? Wypad.

Głos większości pozwala rządzić. Nie mniejszości. Mniejszości powinny być tylko tolerowane, nie należy pozwalać im na sprawowanie rządów nad większością.

Trudno powiedzieć czy na forach nie powinny być poruszane tematy religii. Polityki owszem, to zrozumiałe, ale czy religii? Z jednej strony owszem, ale z drugiej jesteśmy na forum stricte Battlefielda, i nawet w Hyde Parku pewne rzeczy nie są na miejscu.

Cytuj:
A jeśli chodzi o prawdziwe zacofanie, to zobaczcie jaką sytuację mają np. w Rosji: dwie godziny stania podczas mszy (żadna cerkiew nie jest wyposażona w ławki).

To nie zacofanie tylko ich sposób wyrażania wiary. W wielu świątyniach różnych religii nie ma ławek. Do kościoła, jaki by nie był, zasadniczo nie przychodzi się tylko po to by siedzieć.

Cytuj:
Jeśli nie wierzę w Boga, albo wierzę "w coś innego", to dla mnie jest to obrazą moich uczuć "religijnych".

Jaką obrazą? Jeśli na ścianie nie wisi napis, że przykładowa religia jest zła to gdzie jest obraza uczuć religijnych. Przykład: Jaś lubi kolor czerwony. Ubiera się na czerwono. Jerzy woli ubierać się na zielono. Czy obraża w ten sposób uczucia Jasia?

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2007, 13:02 

EST_PL napisał(a):
Gryniu napisał(a):

O obrazek w sygnaturce. Wysłałem ci kilka wiadomości na priv, w których prosiłem o zmniejszenie. To przecież nie jest dużo pracy zrobić resize...

Miałem dwa obrazki.... drugi było już ok. To nie jest powód do kasowania posta. :roll:

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2007, 13:22 
Moderator forum

Niektórym tu widzę we łbach sie poprzewracało od dążenia do indywidualizmu i chęci wybicia się z "szarości" i większości ... i stąd tak modny "ateizm".

Polska jest krajem tradycjonalistycznym, katolickim ... i między innymi za to ją kocham.
Bo jest inna od Francji, Holandii czy Anglii ...

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2007, 13:23 
Moderator forum

Gryniu napisał(a):

Miałem dwa obrazki.... drugi było już ok. To nie jest powód do kasowania posta. :roll:

:arrow: :wink: :arrow:

Gdyby był ok (rozmiarowo - treść mi nie przeszkadza) to bym nie interweniował. Proszę nie kontynuujmy tego więcej bo do niczego to nie prowadzi. Trzymaj w podpisie obrazek w takich rozmiarach, jak w regulaminie i nikt Ci postów nie będzie kasował.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, 00:59 

sredniowieczna polska posmiewiskiem europy :)

Cytuj:
Tak się śmieją z teletubisiowej Polski

Jak donosi w swoim blogu Tomasz Łysakowski, w brytyjskim programie "Friday Night Project" panowie zaprezentowali alternatywną wersję "Teletubisiów". Specjalnie dla Polaków!

Prowadzący brytyjski show poszli na całość, a publika w studiu zarykiwała się ze śmiechu, słuchając ich konwersacji o polskim problemie z homoseksualną propagandą, która czyha wszędzie. Krótką rozmowę wprowadzająco-informacyjną na temat Polski tropiącej teletubisia z torebką panowie przeprowadzili, jakżeby inaczej, charakterystycznymi wysokimi głosami. A następnie zaprezentowali swoją wersję "Teletubisiów". Cel? Oczywiście zgorszenie Polaków!

Łysakowski pół żartem podsuwa ciekawy trop. Być może filmik to taka mała osobista zemsta prowadzącego show Davida Walliamsa, którego występ w serialu "Little Britain" Telewizja Polska niedawno ocenzurowała, powołując się na różnice w mentalności Brytyjczyków i Polaków (sic!). Zwyczajnie wycięto sceny, w których grany przez niego pastor-gej wymienia czułości ze swoim chłopakiem.

Telewizji Polskiej gratulujemy i dziękujemy za przypomnienie dobrych czasów ojczyzny ludowej. I co tu się dziwić, że potem na Zachodzie myślą, iż rzecznik Sowińska to to samo co Polacy.

zrodlo:http://www.pardon.pl/artykul/1786/tak_sie_smieja_z_teletubisiowej_polski

swojsko brzmiace nawet z angielskim akcentem ^_^ TELSKI TUBSKIS

http://www.youtube.com/watch?v=H-3V-DKy ... j%5Fpolski

btw:wczesniej zamiescilem linka do movika,ktory okazal sie ,,zemsta,, za ocenzurowanie tej sceny z ksiedzem w malej brytani

pare mln Brytyjczykow ogladalo to w BBC i troszke posmialo sie z Polakow :P takie angielskie szymon majewski show :)

rece opadaja zascianek europy te glaby z LPR przynosza wstyd polsce na arenie miedzynarodowej kompromituja i osmieszaja nas tatus giertycha w paralmencie europejskim za pieniadze unijne drukuje antysemickie gazetki podwaza teorie ewolucji rzecznik praw dziecka oglasza,ze teletubisie sa homoseksualistami minister edukacji zakazuje lektury,ktore reprezentuja sprzeczne poglady od swoich wliczenie reliigi do sredniej wszechpolacy,ktorzy robia sobie grilla przy plonacych swastykach bawia sie przy zespolach propagujacych nazizm piastuja najwyzsze stanowsika panstwowe Bosak (przewodniczacy etyki mediow czy jakos tak ?) on chyba nawet nie ma 25lat ledwo co mu meszek pod nosem sie pojawil a juz ladna posadke ma(przecietny czlowiek w tym wieku dalej sie uczy i kombinuje aby znalezc pracy zeby zaplacic za semestr i mieszkanie) ten od gospodarki morskiej Rafał Wiechecki i jego slynne zdjecie z glowa wystajaca z pociagu (chyba na jakis wazny mecz jechal)

moglbym tak wymieniac bez konca

Cytuj:
Czarne flagi w Parlamencie Europejskim

Polscy posłowie do Parlamentu Europejskiego Urszula Krupa, Witold Tomczak, Maciej Giertych i Sylwester Chruszcz wywiesili dziś czarne flagi podczas debaty plenarnej Parlamentu Europejskiego na temat otwarcia Konferencji Międzyrządowej przez przewodniczącą pracom Unii Europejskiej Portugalię.

http://www.lpr.pl/?sr=!czytaj&id=5958&d ... pocz=0&gr=

CYRK glaby mysla,ze PE to folwark na wiejskiej i rozwala go od srodka swoim debilnym zachowaniem

i jeszcze Na Wikipedii są ładnie spisane wszelkie pomysły tej pani...

* W 2006 roku zaproponowała przymusową rejestrację "każdego związku skutkującego wspólnym zamieszkaniem czy wspólnym prowadzeniem gospodarstwa domowego". Wyrejestrowanie takiego związku też wymagałoby stawienia się przed urzędnikiem. Jak uzasadniała swój pomysł: "To właśnie wolne związki krótkotrwałe, bez żadnych zobowiązań są następstwem uzależnień, kontynuacją, a czasem także przyczyną przemocy, anarchii, demoralizacji, a nade wszystko tragedii najmłodszych".

* W marcu 2007 roku zażądała sporządzenia listy zawodów, których nie mogłyby wykonywać osoby homoseksualne. Na liście tej umieściła zawody przy wykonywaniu których ma się kontakt z dziećmi i młodzieżą, w tym zawód nauczyciela. W dniu 28 marca 2007 w programie "Gość Radia Zet" Mirosław Orzechowski, sekretarz stanu w MEN, powiedział, że wypowiedź E. Sowińskiej była podyktowana troską o dobro dzieci. Po dociekaniach Moniki Olejnik M. Orzechowski przyznał, że - choć nie jest specjalistą ws. wychowania dzieci - uważa, że "w tle" wypowiedzi Sowińskiej była obawa przed "promocją homoseksualną". W tym samym programie M.Orzechowski stwierdził, że homoseksualizm jest prywatną sprawą każdego człowieka - w tym nauczyciela. M. Orzechowski wyraził przy tym pogląd, że przez "promocję homoseksualizmu" należy rozumieć uprzywilejowanie osób homoseksualnych - co było pewną nowością w wypowiedziach tego polityka.

* W połowie 2007 roku media ujawniły list, jaki Ewa Sowińska wysłała do papieża Bendykta XVI w obronie arcybiskupa Wielgusa:

Laickie media w Polsce wypowiedziały walkę Kościołowi, Jego pasterzom i ludowi Bożemu, którego przywódcą w Metropolii Warszawskiej miał zostać Arcybiskup Stanisław Wielgus, kapłan, profesor o niepospolitej wiedzy, inteligencji i pobożności. Tymczasem laicko-masońskie środki masowego przekazu nie byłyby w stanie »sterować « tak znakomitą osobowością, dlatego przypuściły bezprecedensowy atak godzący w dobre imię abp. Wielgusa. (...) Jezus Chrystus wybaczył trzykrotne zaparcie się przez Piotra apostoła, a jednak właśnie Jego powołał na pierwszego Namiestnika. Przeto proszę pokornie o decyzję pozytywną dla Arcybiskupa Stanisława, ale także dla Katolickiej Polski, która stała się celem ataków liberalno-masońskich.

* W maju 2007 roku w wywiadzie dla tygodnika "Wprost" Ewa Sowińska, wysnuła podejrzenia iż popularny na całym świecie program edukacyjny dla najmłodszych Teletubisie może promować homoseksualizm. Hipotezę tę motywuje tym, iż jeden z bohaterów – Tinky Winky – mimo, że jest chłopcem nosi czerwoną damską torebkę. Rzecznik zapowiedziała, iż zasięgnie w tej sprawie ekspertyzy u psychologów[1].

a tak powinien wygladac ten wstretny pedersta wedlug tej katotalibskiej idiotki Sowinskiej

Obrazek

BTW:i jeszcze lekcja bozego milosierdzia i tolerancji w wydaniu katolickim (przy drugim telefonie obudzilem stara z smiechu goracoooo polecam)

http://www.maxior.pl/?p=index&id=58235&0

Creative-baned,Roocat-baned

Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, 02:37 

Miałem "przyjemność" poznać osobiście panią E. Sowińską (babcia mojej byłej dziouchy), ta kobieta ma serio coś z łokciem.

Czepianie się takich pierdółek jak postaci w bajkach jest pomysłem poranionym. Chore też są moim zdaniem jakieś wysnute z palce teorie spiskowe. Nie oznacza to jednak, że zgadzam się z resztą wypisywanych tu rzeczy. Swoją drogą nie wiedziałem, że można tak nienawidzić heh..

artih napisał(a):
Niektórym tu widzę we łbach sie poprzewracało od dążenia do indywidualizmu i chęci wybicia się z "szarości" i większości ... i stąd tak modny "ateizm".

Nic dodać, nic ująć.

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, 08:31 
Moderator forum

maniu napisał(a):
...

Kolejny "nakręcony" przez odpowiednie media ... :lol:
Ludzie naprawdę nie macie co robić ? Weźcie się do roboty - czy tego też wam zabrania ktoś z LPRu ?!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2