Teraz jest 24 lut 2025, 05:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2007, 21:33 

Bez ramu sobie nie pograsz komfortowo na średnich/wyższych. Przez kilka sekund będziesz doświadczał "krztuszenia sie" kompa - bf2 będzie zrzucał mapę i tekstury do pamięci wirtualnej, więc choćbyś wstawił radeona 2900XT to dopiero po "załadowaniu ma dysk" mapy będziesz miał te 50+ (na niskich detalach). Już na 1,5 GB tego tak nie widać - sam miałem a teraz tylko 1Gb i jest tragedia na początkach rundy - skoki fps w granicach 15-50 przez 2-4min.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2007, 21:35 

Chyba LAGI? kolega ma 2 gb, i ma to samo co ja ty i inni.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2007, 21:44 

Jakie lagi? czytałeś w ogóle ten temat? On ma FX5200 - cud że mu chodzi "jakoś". Nie zdziwiłbym się gdyby miał wersję 1.0 bfa :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2007, 23:08 

Czytalem twoj post tylko, a to ze na fx 5200 chodzi to no cud,
Cytuj:
Już na 1,5 GB tego tak nie widać - sam miałem a teraz tylko 1Gb i jest tragedia na początkach rundy - skoki fps w granicach 15-50 przez 2-4min.
chodzilo mi o to.

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 15:18 

CzlowiekDemolka2 napisał(a):
Jakie lagi? czytałeś w ogóle ten temat? On ma FX5200 - cud że mu chodzi "jakoś". Nie zdziwiłbym się gdyby miał wersję 1.0 bfa :mrgreen:

Gram na pathu 1.41. Gram na niskich tetalach FPS-ów w trakcie gry mam tak do 30. Ale to nie jest wina Ramu. Mam FX 5200 i jakimś cudem wogóle chodzi ( w wymaganiach gry potrzeba jest co najmniej FX5700).

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy w trakcie grania da się sprawdzić ile pozostało czaso do końca rundy i która to runda z kolei?? Próbowałem komendę: renderer.drawHud 1 ale nic się nie dzieje. Nawet nie wiem czy to jest na to komenda.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2007, 21:58 

nie da rady z tym czasem i rundami

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2007, 12:12 

Oks thx. I jeszcze jedno bo w FAQ-u pisze: " że jeśli zostaniemy rozłączeni z serwerem przed końcem rundy, nasze statystyki nie zostaną zliczone." ale jeżeli wyjdę przed końcem rundy sam, a nie jak mnie wywali przez ping czy coś, to punkty do statystyki będą doliczone czy nie?

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2007, 12:24 

Nie, wydaje mi się że nie zostaną zaliczone. Ale w sumie, kto gra dla statów? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2007, 08:06 

CzlowiekDemolka2 napisał(a):
Bez ramu sobie nie pograsz komfortowo na średnich/wyższych. Przez kilka sekund będziesz doświadczał "krztuszenia sie" kompa - bf2 będzie zrzucał mapę i tekstury do pamięci wirtualnej, więc choćbyś wstawił radeona 2900XT to dopiero po "załadowaniu ma dysk" mapy będziesz miał te 50+ (na niskich detalach). .

ma rację, na batka 2G ramu to naprawdę zapwenia komfort.
mam tylko 1G, po wejściu na serwer (64) dogrywa jeszcze przez jakiś czas a to troszkę wqr :wink: . kiedyś miałem FX5200 128 i bf2 można ruszyć ale jak zmieniłem na 6600 to różnica była olbrzymia więc było warto zmienić samą kartą (reszta w kompie bez zmian) a niedawno na wypszedaży :wink: tanio kupiłem 7600 256MB i znowu skok jakościowy odrazu widoczny. Jednak fakt pozostanie, że w 2G ram też warto by zainwestować ale ja już tego w tym kompie nie zrobię bo jest bez sensu pakować kilka stówek w starego kompa to już raczej lepiej dołożyć do czegoś nowego :evil:

pozdr

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2