Teraz jest 27 lis 2024, 19:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 sie 2007, 23:26 

Jak w temacie ;d jakie byly ex-gry komputerowe?

Ja mialem taka wyscigowke, niestety nie pamietam jak sie nazywala. Mapy byly takie troche kosmiczne heh - odlot. Ale za to pamietam druga gre w ktora namietnie gralem. Byla to gra G-Police. Byla w CD-ACTION :D Latalo sie takim statkiem i robilo rozne misjie. Gra z przyszlosci 8)
Potem pojawilo sie AoE1 - nie pamietam ile w to gralem ale kilka lat...
Po AoE1 przyszedl czas na Need For Speed 3, 5 :D hmm co jeszcze? Nastepnie nadszedl czas na Battlefield 1942 ale tylko singleplayer - nie mialem jeszcze internetu. Gdy wkoncu po walkach z rodzicami dostalem dostep do internetu to wpladla w moje rece gra Stronghold Crusader, gralem w nia moze z pol roku. Ale za to na pr0 poziomie :lol: Gdy juz rozwiazalem problem z patchami w bf1942 xD zaczelem w nia grac. Zaczelo sie zycie klanowe ;d Pozdrawiam 4Fun klan oraz FAD do ktorego prawie wstapilem hehe. Tez nie raz gralem z chlopakami z 3C|RedDevils - Pupenem i Gryniem ale tylko w nocy i w wakacjie w dzien spanie bylo :P
No i Battlefield2 :)

A w jakie gry wy graliscie? :>

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2007, 23:34 

Obrazek
Blues Brothers (1992) - Link - abandonware
Obrazek
Prehistorik (1992) - Link - abandonware
Obrazek
Battlezone (daaaawnooo teeemuuu)

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2007, 23:49 

Pierwszymi grami w jakie się bawiłem to czołgi w DOSie, potem były Simsy i GTA I pokazywane przez moją ciotkę potem jakieś Midtown Madness 2 i motocrossy ,potem BF1942 SP(brak internetu),potem 1,5 roku ET(już w necie) potem Tibia (bueee)potem BF a potem...? :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 01:54 

FFLLOO napisał(a):
A w jakie gry wy graliscie? :>

w całą masę ;]
w pamięci najbardziej utkwiły mi contra, mario bros 3, seria combat mission i
gran turismo (w 2 gram do dziś na emulatorze :) )
ps. też grałem w g-police tyle że na psx ;]

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 02:27 

MS Flight Simulator a'la 1989 czyli czarny ekran i żółte kropeczki na monochromatycznym monitorze
Obrazek
Test Drive II a potem:
Obrazek
Test Drive III.
TD III to już zaj#4a gra 3D :D :shock: , piracka dyskietka kosztowała mnie kupę szmalu ale grafika, no i to, że można było jeździć gdzie cię tylko oczy poniosły naprawdę robiło wrażenie. Potem F-117A Stealth Fighter '1991 http://www.lemonamiga.com/?mainurl=http ... Fid%3D2637
- dla niej kupiłem kolorowy monitor i kartę VGA.

Wcześniej jakieś brednie na Atari 65XEz przewagą Tomahawk - symulator smigłowca - jeśli się raczył wgrać po 15 minutach modłów nad magnetofonem i Silent Hunter - symulator walk łodzią podwodną. Ta ostatnia wraz z grą Drope Zone to chyba najfajniejsze gry na stare Atari.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 09:58 

Age Of Empires II to byla gra...cieło sie w to równo dnie i noce :D
Potem dorwałem 3 i 4 Tomb Raidera tez sie milo gre wspomina :P
Najlepsza gra jaka kiedykolwiek gralem to cala seria Half Life!
dalej juz jak tylko wszedl warcraft 3 ... to sie wogole od kompa nie dalo oderwac, tytuly takze jescze byly takie jak NFSU1-2 , BFME, Morrowind...
no i Battlefield : ) 1942 jak nie mialem neta ... a teraz Vietnam : ]

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 10:11 

Na samym początku były gry na kultowego Pegasusa (głównie "Contra", "Bignose The Caveman" i "The Fantastic Adventures of Dizzy" - gra której całkowite przejście wymagało spędzenia przy konsoli conajmniej kilkunastu godzin brez przerwy). Jeśli chodzi o gry na PC to zagrywałem się "Alladynem", przygodówkami "The Neverhood" (niesamowicie schizowa gra) i "Hopkins FBI" oraz "Wormsami". Ale grą, której nigdy nie zapomnę jest "Doom", od którego zaczęła się moja przygoda z FPS-ami (która trwa do dziś).

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 10:13 
Moderator forum

Alone in the Dark I - teraz też w nią gram, klimat ma świetny a na monitorze b&w wręcz genialny.
Obrazek
Toyota Celica GT Rally - też sporo godzin przy nie spędziłem
Obrazek
Sim City - atak Godzilli na miasto to było coś...
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 11:28 

ale numer,przywolaliscie moje wpomnienia :) nie u siebie w domku,ale jak chodzilem do szkoly to w sali informatycznej sie gralo tego battlezone,test drive,a pierwsze nfs to juz inna historia 8) pamietam nawet,ze w nfs I czy nfs II byla taka zimowa trasa i jak sie jechalo szybko takim malym samochodzikiem to wypadalo sie przelatując obok mostu ew przepasc :lol:
ale ogolnie ex gier to bylo duuuzo :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 12:02 

Contra na takzwanych ruskich grach telewizyjnych :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 12:05 

river raid na atari to byla giera :) gralo sie bez konca heh to byly czasy

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 12:27 
Moderator forum

Było juz sporo takich tematów...ale i do tego sie dopisze bo tematy te przywracaja wspomnienia...ehh...Było tych gierek troche, na poczatku C64 pozniej Amiga...Dungeon Master, Megalomania, Cannon Fodder, SuperFrog...Realms ,seria Ishar, eye Of The Beholder...Perihellion , Hired Guns, Warlords, Sensible Soccer, Alien Breed, Syndicate (przegrałem w nia całego sylwestra nie pamietam którego roku :) )...Do tej pory gram w HoMM 3 niedościgniony wzór doskonałości:)

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 22:23 

pierwszą grą któą ujrzałem na swoim kompie była jakaś gra o IIWŚ, niestety nie pamiętam już z niej zbyt dużo a tytułu to już na pewno. Potem był Doom I i II, GTA, Sims, Sim City 3000, Driver, Sudden Strike I i II (najlepsza gra w jaką grałem), NFS III, Midtown Madness, Star Wars Racing, Croc, C&C (Tiberian Sun, Red Alert I i II), oczywiście AoE II (w którego gram do dziś), Faraon, Zeus: Pan Olimpu, Rally Championship i wiele wiele innych :wink: A potem kupiłem nowego kompa i grałem już w nieco nowsze tytuły które na starym kompie nie odpalały: MoH, BF1942, CoD, Soliders...

Ostatnio edytowano 3 wrz 2007, 18:12 przez $towarzysz$, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2007, 23:38 

pierwsza gra? Liero a poważniejsze to NFS 2 i Sudden Strike.

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2007, 02:03 

Oj tak mimo dosc mlodego wieku w wiele gierke sie gralo (moze nie jakos nalogowo ale jednak) Na Comodore to nie za bardzo pamietam ale jakis tam BruceLee czy cos bylo. Na Amige pocinalem tak jak wielu w Cannon Fodder, Mortal Kombat, ale roznierz w RoadKill czy LeathalWeapon (zabojcza bron nie wiem dokladnie jak sie to pisze po ang). Pozniej przyszedl czas na PSX i maniakalne granie w serie ISS (pozniej PES), GT, Tekken 3 (nie ma to jak przekopac kumpla w virtualnym swiecie) NFS Proshe i high stakes (albo Skates xD) Tony Howk's Pro Skater (glownie 2) o dziwo na padzie dalo sie grac w Warcrafta i RedALerta byl tez czas na Drivera. Bylo tego duuuuzo wiecej ale juz nie chce mi sie wymieniac.
Pamietam jak bylem maly i rekordy popularnosci pobijaly Simsy a ja nie mialem komputera to mi sie płakac chcialo xD Nie mowiac juz o GTA 3 ktore w czasie swojej premiery w życiu by sie nie odpalilo na moim kompie z przed epoki xD
No i to tyle moich wspomnien.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2