Teraz jest 25 lis 2024, 12:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2007, 20:13 

Blizzard_ napisał(a):
c4rlier napisał(a):
Pewnie wkurza Cię że cieżko takiego gościa zajść od tyłu Smile

hehe dobry asfl;at zdejmie cie od tylu od przodu z boku a nawet z gory , nawet jesli masz rader etc - dobry spot i to wszystko , choc na FFA coraz trudniej o takie cos... najlepiej jest sie wbic w 5-6 paczka z klanu i byc jednoczesnie na TS'e :wink:

No tak, a jeszcze lepszy support może ściągnąć tego assaulta, a z kolei jeszcze lepszy recon może ściągnąć tego supporta nożem a potem od JESZCZE LEPSZEGO inżyniera dostanie z 6 metrów z piluma w klatę :):), nie chodzi o tobo zawsze znajdzie się ktoś kto nas załatwi, wcale nie musi być lepszy, może mieć trochę szczęścia.

NAtomiast co do wchodzenia 5 - 6 znajomych i tworzenie teamu to bardzo dobry pomysł, mam kilku 'buddies' na liście z którymi lubie grać, jest ciągła komunikacja ( przez ten 'świetny' VoIP BF'a) i wtedy gra się rzeczywiście dobrze. Wtedy też najczęściej biorę 'support' bo wielu gości z którymi jestem zgrany biega assaultem, więc miło ich wesprzeć i wykryćprzeciwnika i co z tego, że oni dostaną frag'a a nie ja bo akurat miałem scanner. Ale odchodzimy od tematu.

Uważacie że tarcza i wieżyczka są bardzo przydatnymi dodatkami? Mnie się z nimi gra średnio wygodnie, ale jak poćwiczę z LMG to pewnie wezmę wieżyczkę.

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2007, 20:49 

Tarcza to wg.mnie najmniej przydatny gadżet dla supporta. Nie dość że świeci się jak psu jaja za przeproszeniem, to jeszcze nie można strzelać zza niej wygodnie, bo gdy kucamy to i tak połowa ciała wystaje ponad ,a jak lezymy nie można szybko schować się przed ostrzałem wroga, nie wspominając o tym że wystarczy granat aby obsługa tarczy zniknęła. Bardzo łatwo je obejść, zdjąć z Walkera i innej ciężkiej broni... Cóż - kompletnie niepotrzebne "cośś".

Co do wypadzików zza rogu z shotgunem... Wybacz ale porządnemu asfaltowi z Krylovem nie dasz rady, taki delikwent dosłownie padnie ci do stóp i puści serie w górę. Efektów nie będe przedstawiał, powiem tylko że po tym się respawnujesz :)

Wieżyczka... Właściwie tylko przydatna do osłaniania tyłów kampiącego supporta albo do kładzenia przy drabinie - pewność zlockowania jej. Ale ustawianie jej np. w uliczkach, zza rogu ,gdziekolwiek indziej mija się z celem bo nic nikomu nie zrobi, szczególnie medykowi który te 20hp które stracił sobie apteczką uzupełni.

Co do skanera... Hmm to moje niedawne Odkrycie( :o ) Bo wreszcie zrozumiałem że jest przydatny (usprawiedliwię się tym że dopiero zaczynam grać supportem po długiej przerwie na asfalta) tylko że mógłby mieć większy zasięg.

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2007, 21:27 

No tak Cravic ale myślałem, że wyraziłem się dość jasno w odpowiednim poście i wg mne pisanie : trafi się taki a taki kolo jest trochę bezsensu, jasne że się trafi, zawsze się jakiś trafia :).

Co do reszty: Niby mam odblokowanego całego supporta, poza tym shotgun RDX ( chociaż zacząłem od assulta, a potem recon) i tarcza wydaje się słaba, jedyna jej przydatność to np blokowanie wązkich mostów itd, co trochę odwraca uwagę przeciwnika który musi ominąć przeszkodę. Taki mostek jest np na CG przy fladze central camp, jednak to i tak wątpliwe zastosowanie.

Ważna rzecz odnośnie skanera: zwróć uwagę na to że poza zasięgiem, skaner ma jeszcze 1 minus - ślad zostawia tam gdzie ktoś był w momencie skanowania, czyli ten czerw. kwadrat nie porusza sie za przeciwnikiem. Ma trochę inne działanie niż hełm, który śledzi przeciwnika (swoją drogą to chyba pierwszy wallhack w grze multiplayer :) ). Ale i tak jest niesamowicie przydatny. Np widzisz gościa na radarze i nie wiesz jak wysoko się znajduje to skanujesz i gotowe. Jak na mój gust te rzeczy tworzą supporta bardzo dobrym żołnierzem, do tego jest jeszcze bardzo przydatna skrzynka ammo która nam taki radar odnowi jeśli potrzebujemy kolejnego.

Aha jeszcze jedno jeśli bronicie lub atakujecie CG i macie 2 ost flagi ( Ruins i EU Base) polecam wrzucić radar wysoko na ścianę obok tej dużej bramy - wykryje każdego kto będzie chciał przejść do jednej z 2 ost baz i niesamowicie pomaga przy obronie a ludzie rzadko go stamtąd ściągają

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2007, 21:33 

wiecie co najlepiej sie gra jak jest w teamie każdej klasy po trochu ja ostatnio gram na takim servie. No cud mium i malina a co do odrzutu to ee poprostu nie jesteście pro i nie umiecie sobie z nim radzić (zart :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2007, 22:33 

c4rlier napisał(a):
Nie można mieć pretensji do tego że ma radar, tak samo można mieć pretensje do tego że ktoś użył defibrylatora albo granatu. Grajmy z głową. Na FFA jest dość ciężko bo nikt nie pilnuje twojej d..., nie biegacie w szyku, naprawdę ciężko jest zebrać zespół który będzie biegał razem, sam nie obstawisz wszystkich wejść przejmując bazę, więc taki radar to przydatna rzecz.

Hehe, nigdy nie widziałeś jak to jest gdy kilka placków na serw się wbija :D .

[GCA] | www.goldencamels.com

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2007, 23:01 

Wtedy jest bum bum i "You were kicked for : Cheating (Admin Decision)" :D

A supportem to gram tylko z Ganzem - tak noob,lama,unlock user jestem :oops: ale to trzęsienie się Shuko i Bianchi strasznie mnie wpienia, przed 1.25 granie nimi to była przyjemność ,teraz zabić kogoś z dystansu to cud. A Ganzem można wykręcić bardzo przyzwoite K/D na Campie gib , ma bardzo miły odgłos wystrzału i ta jego celność.. mniam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2007, 23:13 
Spamer!

Cravic napisał(a):
Wtedy jest bum bum i "You were kicked for : Cheating (Admin Decision)" :D

A supportem to gram tylko z Ganzem - tak noob,lama,unlock user jestem :oops: ale to trzęsienie się Shuko i Bianchi strasznie mnie wpienia, przed 1.25 granie nimi to była przyjemność ,teraz zabić kogoś z dystansu to cud. A Ganzem można wykręcić bardzo przyzwoite K/D na Campie gib , ma bardzo miły odgłos wystrzału i ta jego celność.. mniam :wink:

w dobrych rekach , support na patch'u 1.25 sie niczym nie zmienił , w dobrych rekach :wink: , heh można grac z ganzem , rakietkami ale to dla mnie lamy są które nie maja skilla i tyle ;) jako ze PL4FC to klan 4Fun , to nie można mieć do ich sekcji 4Fun o to żalu ;) lecz pr0 to już inna gadtka pełny profesjonalizm ;] , chociaz przed patch'em 1.25 support'em grało sie wyśmigniecie... teraz tez możną uwierz :) :wink: , powrucimy do starych patchy i czasow w :lol: nowym patchem :lol: :D :wink:
:arrow: 8) :arrow:

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2007, 00:12 

Zastanawiam się czy dasz radę wcisnąć więcej emotów ;) Dobra, nie o to halo.

Czy jeśli grasz Ganzem to nie masz skilla ? Wybacz ale opanowanie celownika w shuko żeby nie latał prawo-lewo-gora-prawo-lewo-dol-lewo wymaga chyba niejakiej wprawy, a jak tego nie znasz na pamięć to na dystans sie masz szans...Unlocki są dobre żeby się przygotować do danej klasy, ja na początku asfalta używałem duużo Vossa, przeniosłem się na Krylova i SCARa i mam z tego korzyści, tak samo Ganz, poduczę się władać łatwą bronią i wejde na trudniejszy poziom, kumajta?
:arrow: xD :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2007, 07:38 

no carvic zgadzam sie z tobą w 100 % a tak naprawde zaówarzyłem że jak ktoś gra z unlockami to zaraz lama :shock: to nie prawda bronie się równoważą np ganz jest mocny ale ma małą szybkostrzelność zato biachi lub shuko mają większą szybkostrzelność ale mniejszą moc podobnie u medyka i zwiadowcy nieco inaczej u mechanika

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2007, 14:10 

@Blizzard: no tak po co oni w ogóle dawali unlocki to gry :shock: teraz 99% graczy na FFA to 'lamy' a dało się temu zapobiec :lol:

Dobra na poważnie to jak miałbym grać bez unlocków to skoczyłbym do sklepu po BF1942, po to mam te zabawki żeby z nich korzystać. I co z tego, że na większości treningów czy klanówek grasz bez unlocków?

Mimo tego że nie przepadam za firmą EA i dodałbym kilka rzeczy do BF'a (większa różnorodność map i dokładniejsza tabelka odnośnie pkt w trakcie gry, żebyś np wiedział ilu gości już uleczyłeś/naprawiłeś etc.), uważam że w tej grze broń jest dobrze zbalansowana. Odpowiednia broń po prostu odpowiada danemu stylowi gry. (patrz: Baur, Krylov, SCAR, Voss).

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2007, 15:41 
Spamer!

ci co grają w klanach w jakiś sekcjach to zazwyczaj na FFA nie używają unlocków poniewaz wola sie dalej szkolić w podstawkach ;] , co do nie klanowców to niech grają czym chcą w końcu to oni podrzymuja ta grę :)

EDIT: @ down masz rację ;)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Ostatnio edytowano 5 wrz 2007, 17:01 przez Blizzard_, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2007, 16:28 

No tak Blizzard tu się z Tobą muszę zgodzić, bo jeśli klanówki grasz bez unlocków, a grając dla przyjemności na FFA Z unlockami to mozna się niestety przyzwyczaić do tego że się ma radar/rakiety jakieś miny itd. Ale chyba zgodzisz się ze mną że gra bez unlocków powoduje że prawie każdy w teamie bierze assaulta.

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2007, 19:00 

Dlatego jest taka zasada - med only :)

Cytuj:
tak naprawde zaówarzyłem że

Wybacz ale aż oczy szczypią jak na takie coś patrzę...

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2007, 15:30 

Ganz nadaje sie tylko na długie dystanse, bo z bliska Shuko i Bianchi sa od niego duuuzo lepsze, a i na odległość idzie ładnie sciagac :D Jak dla mnie Ganz przydaje sie tylko do obrony tytana, bo wolniej sie grzeje...

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2007, 21:18 

Zdziwiłbyś się co potrafi ganz na mniejsze dystanse. W odpowiednich rękach ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2