Teraz jest 24 lut 2025, 08:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Livebox
PostNapisane: 12 wrz 2007, 18:55 

Mam taki problem z liveboxem a właściwie z bratem :lol:. Jak gram w battlefielda to mój brat zza ściany też zawsze w tym czasie korzysta z internetu :x. I mój ping kołysa się w przedziale 200 do 300 i więcej, no i QWA grać się nie da. I mój problem polega na tym że chciałbym jakoś podzielić prędkość na naszym liveboxie a nie mam zielonego pojęcia jak :stupid:. Qmpel mówił że jakoś można ale też nie wie jak.
Internet mamy z TP, prędkość 512, brachol ma laptopa, a ja powoli trace siły i prosze o pomoc :lol:

Tytuł: Re: Livebox
PostNapisane: 12 wrz 2007, 19:39 
Redaktor Battlefield.pl

Bloodwyn napisał(a):
Mam taki problem z liveboxem a właściwie z bratem :lol:. Jak gram w battlefielda to mój brat zza ściany też zawsze w tym czasie korzysta z internetu :x. I mój ping kołysa się w przedziale 200 do 300 i więcej, no i QWA grać się nie da. I mój problem polega na tym że chciałbym jakoś podzielić prędkość na naszym liveboxie a nie mam zielonego pojęcia jak :stupid:. Qmpel mówił że jakoś można ale też nie wie jak.
Internet mamy z TP, prędkość 512, brachol ma laptopa, a ja powoli trace siły i prosze o pomoc :lol:

Mam liveboxa i mam ten sam problem. livebox tp nie posiada opcji QOS, dzięki której można by było podzielić łącze. Można podzielić je programowo i tylko na LANie, ale jeżeli będziecie chcieli między sobą wymieniać pliki to byście musieli wyłączać te programy.

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2007, 20:21 

Rzadnej wymiany plików nie będzie. Mi chodzi tylko o to żeby jemu wydzielić powiedzmy 128kbs a reszte będe miał dla siebie :lol:. Więc jak się zwie ten programik który pomoże mi dojść do kompromisu między mną a bracholem??? Jeśli można wiedzieć :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2007, 22:45 
Redaktor Battlefield.pl

Bloodwyn napisał(a):
Rzadnej wymiany plików nie będzie. Mi chodzi tylko o to żeby jemu wydzielić powiedzmy 128kbs a reszte będe miał dla siebie :lol:. Więc jak się zwie ten programik który pomoże mi dojść do kompromisu między mną a bracholem??? Jeśli można wiedzieć :mrgreen:

Można widzieć, http://www.idg.pl/ftp/pc_13998/Bandwidt ... .1.18.html :D

P.s Wersja Shareware, jak będziesz potrzebował jakoś ją "zmienić" to szukaj w googlach. Wydaje mi się, że nawet P2P pomoże :twisted:.

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2007, 23:03 

Cytuj:
Wystarczy ją zainstalować na serwerze

jeśli twój komputer nie służy jako serwer to dupa

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2007, 00:22 

Wielkie dzięki :lol: :lol: :lol: Nareszcie sobie spokojnie pogram :mrgreen:

Temat do zamknięcia

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2