Teraz jest 22 lis 2024, 23:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 wrz 2007, 14:35 

Widzę, że próba rozkręcenia nieco sceny za pomocą "Spisu ludności" nie powiodła się, zatem spróbujmy tak:

Jak już wspomniałem, mam na swoim koncie kilka projektów filmowych realizowanych w FH. Najbardziej znane zalinkowywuję poniżej:
Polish Soldiers
Battle of Guadalcanal
Promo 10BK (Nadal aktualne, zapraszamy na TSa)

Zapytowuję się zatem, czy może nie byłoby jakiegoś chętnego klanu z własnym serwerem (wystarczy taki na około 20 osób), który chciałby swoją nazwą podpisać nową produkcję filmową. Jestem gotowy przygotować na zamówienie scenariusz, wyreżyserować oraz ewentualnie zmontować cały film. Polecam zwłaszcza wykorzystanie mapy Westerplatte 1939, ale jeśli ktoś przedstawi inny pomysł, chętnie go rozwinę. Proponuję też zrealizowanie krótkiego filmu fabularnego, jeżeli znajdzie się kilka osób potrafiących dobrze mówić w różnych językach (niekoniecznie ze zrozumieniem czytanego tekstu) jako "voice talents", chętnych do poświęcenia kilku do kilkunastu godzin na nagranie dialogów.

Odpowiedzi można zostawić tu na forum, lub kierować bezpośrednio na GG: 4786861

Mam nadzieję, że uda nam się coś wspólnie stworzyć.

Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2007, 15:19 

Spytam się u nas w 1Dp, jakiś czas tamu zapodałem pomysł nagrania filmu, jednak sprawa ucichła, nie miał kto tego zorganizować. Ale teraz, gdy jest ktoś kto chciałby i mógłby pokierować całym wydarzeniem, to myśle że coś by z tego wyszło. Akurat niedawno nabyliśmy serwer na 20 slotów.

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2007, 19:18 

spit zawsze chętny do pomocy ;] co do serwera to myślę że zapożyczenie od exavsow to nie problem. Co do dialogów to jeżeli o mnie chodzi to english.

Mam nadzieje że wyjdzie z tego kolejne superkino directored by Greyman ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2007, 19:33 

Ja sie tez moge przydac. Jak co to rosyjski i angielski. Troszeczke (ale tylko troszeczke niemiecki). A server da sie zalatwic mysle ze od reki. :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2007, 17:01 

No to czekam tylko na propozycje co do tematu, bo jak na razie to dostałem tylko jakieś niezobowiązujące zapytanie od kogoś z 1Dp (odpisałem i odpowiedzi jak dotąd ani widu ani słychu).

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2007, 19:01 

Moja propozycja to bitwa na łuku kurskim. Mega ąndż starcie czołgów, fajne ujęcia [Panthera <3] Do tego wątek fabularny jakiejś załogi czołgów... w języku ang., co Wy na to?

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2007, 16:38 

Greyman napisał(a):
No to czekam tylko na propozycje co do tematu, bo jak na razie to dostałem tylko jakieś niezobowiązujące zapytanie od kogoś z 1Dp (odpisałem i odpowiedzi jak dotąd ani widu ani słychu).

gdzie co jak napisales? z kim gadales?

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2007, 10:50 

Nie pamiętam, bodajże Allen, czy jakoś tak. Trudno powiedzieć, że gadałem, bo on napisał jedno zdanie, ja ze trzy i na tym się skończyło.

Vottar napisał(a):
Moja propozycja to bitwa na łuku kurskim. Mega ąndż starcie czołgów, fajne ujęcia [Panthera <3] Do tego wątek fabularny jakiejś załogi czołgów... w języku ang., co Wy na to?

Wiesz co, mam ze trzy powody, żeby tego nie robić:
1. To już było, chociażby w Heinz & Werner 2
2. Co jest ciekawego w naparzaniu się czołgów na wielkiej równinie? To chyba najbardziej oklepany motyw z filmików z gier, jaki może być.
3. Średnio mi się widzi kręcenie tak po prostu bitwy, ewentualbnie z motywem o załodze czołgu (to też już było wiele razy). Wolałbym dorzucić do tego jakieś przesłanie, morał, a jedynym morałem bitwy na łuku kurskim było "lepiej wyprodukować więcej gównianych czołgów niż kilka wypasionych, co przecież sami wypróbowaliście w Polsce i Francji a teraz zapomnieliście"
No i na koniec jeszcze dodam, że średnio uśmiecha mi się pokazywanie walki nazistów ze stalinistami, wolałbym coś mniej ideologicznego.

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2007, 14:12 

Może chociaż raz to naziole dokopią ruskim czy angolom ? Zawsze jakaś odmiana, albo kolejny film w stylu 'Polish Soldiers' tylko bardziej rozbudowany.

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2007, 18:46 

Greyman napisał(a):

hmm... myślałem, że to Ty nie odpowiedziałeś ale jednak nie pogrzebałem w archiwum GG i ups... faktycznie moja wina. A więc jestem jak najbardziej za, szczególnie jeżeli chodzi o Westerplatte :)
Ps. Odezwę się na GG.

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2007, 18:53 

Grey jakbyś potrzebował to służę moją łamaną angielszczyzną i skrzydłami :arrow: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 paź 2007, 11:30 

Greyman napisał(a):
Miałem sen, piękny sen... A raczej piękny pomysł.
Chodzi o to, żeby rozpromowac FH, szczególnie wśród Polaków. Myślałem o filmie, który wyglądałby mniej więcej tak:

Częśc pierwsza - "Tak było" - kilka scenek ze zwykłego BFa w stylu strzelających lobem czołgów, skaczących żołnierzyków, strzelania z bazooki do piechurów i innych temu podobnych buczków. W tle przytłumiona muzyka z BFa (coś jak w BFV WW2 modzie)...

Częśc druga - "Tak jest", czyli częśc właściwa - całośc kręcona w FH a oparta na intrze z BFa. Ujmiemy takie rzeczy jak jakiś szturm pancerny na pustyni, nalot B17 (na Midway są aż dwie Smile), japońska morska grupa uderzeniowa, piechur z bazooką czający się na tygrysa w ruinach, może jakiś snajper na wieży kościoła, obrona mostu w Arnhem, barki desantowe na omaszce pod ogniem z kaemów i artylerii, a do tego wszystkiego jakieś sceny z Polakami i Finami, nowymi stronami w FH. Całośc można zwieńczyc torpedowaniem Bismarcka ze Swordfishów (zamiast tych Vali w oryginalmym filmie). Tło muzyczne - muza z BF42 lub ze starego FH.

Częśc trzecia - "Tak będzie" - kilka obrazków z FH2 - T-34, samochody, Pz III, etc. Tło - stara lub nowa muza z FH

Co wy na to, żeby odświeżyć ten pomysł? Nadal wydaje się całkiem niezły... Ja rozumiem, że to trochę odgrzewane kotlety w obliczu rychłej (sądząc po aktywności na TeamSpeaku mówimy tu o kwestii najwyżej tygodni) premiery FH2, ale sama idea powinna trafić do przynajmniej kilku ludzi.

PS: Polecamstronę FH o klanach. Niemalże łezka się w oku kręci, jak się wspomni tamte czasy... Nawet EF-FH jeszcze tam jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 paź 2007, 18:01 

why not? pomysł nawet ciekawy. Jestem za :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 paź 2007, 13:32 

tez sie pisze na bota w filmie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 17:52 

no to co, robimy cos? bo samym gadniem (albo i milczeniem) to sie nie nakreci :) Mysle ze dalo by sie jeszcze troche ludzi w to zaangazowac, moze ktos z exavsow (Dez wez tam ludzi zaagituj :) ), Greyman, jak masz bardziej szczegolowy scenariusz to warto by juz cos z nim rozkminiac. Slowem niech sie zacznie cos dziac ;]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2