Teraz jest 6 mar 2025, 14:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 11:55 

seba18 napisał(a):
A multimo mozna zalozyc wszedzie gdzie jest neo? I czy wystarczy najtanszy modem adsl, zeby placic 40 zl mniej? :)

tak

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 12:14 

A ja się spytam co do neo bo chyba niebawem przyjdzie mi zmienić właśnie na neo. Jak generalnie to chodzi? Zastanawiam się nad 6MB łączem. Nie ma problemów jakichś większych?

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 13:39 

Nie ryzykowałbym 6 mbit bo trzeba mieć bardzo dobre kable żeby nie rozłączało i chodziło to tak jak ma chodzić, pomijając, że neo w pewnych strefach potrafi doprowadzić do pasji i nie mam zamiaru już nigdy korzystac z tego shittu to radziłbym wziąść 2 mbit dla świętego spokoju.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 15:38 
Spamer!

sztandar

Co racja to racja to racja , dziś się z kolegami kluciem ze jednym neo chodzi dobrze a innym gorzej , ale oni i tak mówią ze kablówka jest najlepsza , szkoda ze mi nie wierzą ze im więcej osób będzie korzystało z neta od kablówki tym gorsze transfery będą mieli , jak im to wytłumaczyłem na zasadzie ping'u i stratach pakietów wyśmiali mnie ze kłamie :roll: , :lol: , szkoda mi ich .
Ja na Twoim miejscu brał bym neo , jak weźmiesz coś co jest na łączach neo będziesz miał same problemy jak net będzie ci sie walił , np. netia powie ze to problem neo i Cię do nich odeśle ,a neo ze problem leży po stronie neti i tak w kolko , pomoże tylko nabluzganie przez telefon - zawsze działa :P ...

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 15:46 

Ja mam DSL TP 1mbit i jestem zadowolony :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 15:50 

Ja tez mam neo 1 mb i nie mam nic do zarzucenia. Pingi sa male i nawet jak mam wlaczone emule podczas gry mam pingi 20-50.

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 15:58 

zastanawiam sie czy braliscie pod uwage ze kazdy ,,internet,, zalezy od wielu czynnikow.
jesli moge doradzic autorowi tematu - podowiaduj sie w swojej najblizszej okolicy (bloku,ulicy,osiedlu) u uzytkownikow.
,,mnie dsl tpsa dziala zajefajnie, ale w innym bloku, dzielnicy moze to samo klac,,

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 15:59 

TylerPL napisał(a):
Ja mam DSL TP 1mbit i jestem zadowolony

Waśnie się też na dsl'em zastanawiałem bo tam stałe ip jest i z tego co wiem jest stabilniejsze łącze, ale cena to mnie juz nieco poraziła. No i zależy mi też na tym żeby upload był nieco wyższy niż w neo 6mb bo tam jest tylko 512kb :/ Sęk w tym wszystkim jest taki że nie będę miał do wyboru innych dostawców niż tpsa :(

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 20:58 

DSL jest (a przynajmniej był) dla firm, stowarzyszeń, fundacji więc osoba prywatna nie może/mogła go założyć. Konkretnie na numer telefonu zarejestrowany na podane wyżej instytucje. Ale ludzie wałki kręcili (zakładanie lipnych stowarzyszeń, statuty etc. swego czasu było to popularne)

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, 23:24 

Blizzard_ napisał(a):
Co racja to racja to racja , dziś się z kolegami kluciem ze jednym neo chodzi dobrze a innym gorzej , ale oni i tak mówią ze kablówka jest najlepsza , szkoda ze mi nie wierzą ze im więcej osób będzie korzystało z neta od kablówki tym gorsze transfery będą mieli , jak im to wytłumaczyłem na zasadzie ping'u i stratach pakietów wyśmiali mnie ze kłamie Rolling Eyes , , szkoda mi ich .

To zależy od firmy ... jeśli kablówka ma zapas łącza, lub może go bez problemu zwiększyć to nie ma problemu więcej użytkowników - większy ping. Ta sama sytuacja jest na NEO im więcej użytkowników na jakiejś słabej centralce tym większy ping, jeśli TPSA rozbuduje w tamtym rejonie infrastrukturę - problem zniknie....

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, 10:19 

W sumie powiem wam tak do maja tego roku miałem neo. Od kwietnia do maja neo chodziła koszmarnie, wysokie pingi, 15 dni bez neta z powodu awarii, rozłączanie więc nie przedłużyłem umowy przez kolejne cztery miesiące jechałem na DSL 1 mbit i powiem szczerze, że faktycznie łącze jest wyśmienite, stały jak żyleta ping, brak rozłączeń, stały transfer bez żadnych skoków. Od września mam Multimo 2 mbit powiem szczerze, że byłem pełen obaw po wcześniejszych problemach z neo, ale o dziwo od momentu podłączenia rewelacja. Żadnych awarii, transfer jak należy jedynie w jeden dzień pingi były nieco wyższe, ale w kolejnym wszystko wróciło do normy.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, 12:01 

A przy DSL neo nie mozna miec zmienne ip? zalezy mi na rapidshare :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2007, 21:49 

Dzieki za porady i wypowiedzi , dzisiaj podpisalem umowe z multimo , zobaczymy jak bedzie?. Do zobaczenia na polu walki za ok 2 tygodnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2007, 22:09 

Ja mam neo 2Mbit, a pingi 40-80 :/ sprawdziłem przez różne programy na linuxie i co wyszło - że najwięcej pakietów tracę na linii dom - najbliższa centrala (400m) i 1. centrala - 2. centrala, nawet 50% pakietów !!! Wszystko w środku sieci TP :/ Kończy mi się umowa, więc może zmienić operatora? Tylko neo mam kilka lat no i jako tako działa (prędkość ściągania jest bdb, 200kB/s, nie ma problemów z przerwami/awariami), mieszkam na wsi (właściwie to centrum kilkutysięcznej gminy) koło Nowego Dworu Mazowieckiego. Opłaca mi się zmienić czy zostać przy SrePe? Bo jeśli ma być gorzej to wole czekać z nadzieją że centralę poprawią...

Tytuł:
PostNapisane: 4 paź 2007, 09:59 

JA powiem tak... Jeśli zależy Ci na małym pingu i dobrych warunkach w grach weź Chello lub coś innego a jeśli zależy Ci na niezawodności i dobrym transferze i nie muleniu na jakiśtam stronach weź neo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2