Teraz jest 17 lis 2024, 13:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 09:29 

Ja zagłosowałem na PO wyłącznie z powodu zapowiedzi wprowadzenia podatku liniowego - jak tego nie spełnią to będzie mi przykro, ale jedno co wam powiem to że prorokuję że za 4 lata albo mniej przegrają za korupcję tyle ze ja akurat mam to gdzieś.

przynajmniej stadiony zbudują byleby nie budowali więcej już tunelów wzdłuż wisły ;) - choć co ciekawe uważam że to akurat taki sam przekręt jak peron we Włoszczowej.

Staram się racjonalnie patrzyć na rzeczywistość nie podobało mi się bardzo że PO wzięło z budżetu dotacje pomimo wcześniejszych deklaracji, nie jest też tak że uważam że wszystko co PIS to złe - podoba mi się że walczyli z korupcją choć ja akurat uważam że nie tak powinno się to załatwiać - pamietam czasy kiedy żeby kupić kolorowy telewizor trzeba było dać w łapę, teraz to producenci defakto dają w łape żebyśmy kupili - więc to nie trudne zlikwidowac przyczyny a nie skutki.

Ciesze się że PO wygrała i ciesze się że w sejmie jest mało socjalistów bo to wróży dobrze dla gospodarki

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 10:04 

Ale tu tez nei chodzi o to ze PO obiecalo stadiony, cud gospodarczy, druga Irlandie itp Wiekszosc ludzi glosowalo na PO (nawet ci ktrozy sa byli wyborcami innych partii) dlatego aby wreszczie w kraju zapanowal spokoj i atmosfera pokoju a nie ciaglej walki, zamordyzmu , terroru, dzialan w stylu SB, napuszczania jednych grup spolecznych na drugich, jednym slowem agresji ktora PIS wprowadzal.

PIS zamaist budowac walczycl ze wszystkimi i szukal wszedzie ukladu, nawet wczoraj kaczynski w swoim wystapieniu po przegranej szukal winnych przegranej wszedzie tylko nie w sobie i nie w swojej polityce jaka prowadzil

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 10:11 

Ostatnio na tsie zostałem lekko wyśmiany ; ) mimo to poglądów nie zmieniłem. Odrzucając propagandę oraz internetowy spam zagłosowałem PiS.

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 10:50 

Mam dobry humor bo po raz pierwszy w życiu zagłosowałem na partię która wygrała na prawdę nie chcę dużo - niski podatek liniowy ;) - fajnie byłoby jeszcze coś ze służbą zdrowia zrobić ale to jest problem nierozwiązywalny bez zmian finansowania tyle że takie zmiany spowodowałyby że spora część biedniejszego społeczeństwa zostałaby pozbawiona opieki to jest wogule popieprzone

ludzie harują całe życie po 40 lat i dostają 800 emerytury bo ich kasę ktoś ukradł a my musimy za to płacic - a zamiast przekazać pieniądze z prywatyzacji na ich fundusz emerytalny rozdaje się akcje pracownikom

w najgorszym wypadku zostanie 18 i 32 bo mam nadzieję że tego już na niekorzyść nie zmienią ;) natomiast jakby PIS wygrało jestem pewnien że owszem 18 i 32 by było ale od 2010 roku ;(

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 11:06 

Z wyników wyborów jestem zadowolony, PO wygrało, PiS przegrał z układem (z frontem sorry) dodatkowo nie będę musiał oglądać Dużego Romka i Andrzeja 'Gilotyny' L. w sejmie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 12:14 

Dla mnie duzym plusem jest to, ze Samoobrona i LPR nie weszly do sejmu. Dodatkowo beda teraz musialy z wlasnej kieszeni wylozyc na kampanie bo nie przekroczyly progu 3% :lol: Ludzie glosujacy wczesniej na Samoobrone na szczescie tym razem nie popelnili tego samego bledu bo zobaczyli, ze skutecznosc dzialan Leppera jest zerowa. Jego elektorat przejal PSL i dobrze, zmiany na +. Wole koalicje z PSL niz z Samoobrona ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 13:41 

Jan_Twardowski napisał(a):
Hynol napisał(a):
- zobaczenie miny kaczek było faktycznie bezcenne :)

Sa gdzies w necie fotoreportaze ? Bo w komitetach wyborczych widzialem tylko miny wygranych z PO a tak chcialem zobaczyc przegrane kaczuszki.
:arrow: http://wiadomosci.onet.pl/63936,21,0,pokaz.html

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 15:06 
Moderator forum

dramich_wwa napisał(a):
Ja zagłosowałem na PO wyłącznie z powodu zapowiedzi wprowadzenia podatku liniowego - jak tego nie spełnią to będzie mi przykro, ale jedno co wam powiem to że prorokuję że za 4 lata albo mniej przegrają za korupcję tyle ze ja akurat mam to gdzieś.

Załóż sobie działalność to będziesz miał podatek liniowy "od strzała".

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 18:04 

Pic na wode z tym liniowym, wprowadzą kilka procent wyższy podatek liniowy i biedny będzie płacił więcej, a bogaty mniej.

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 19:17 

spiderko napisał(a):
Pic na wode z tym liniowym, wprowadzą kilka procent wyższy podatek liniowy i biedny będzie płacił więcej, a bogaty mniej.

Mozesz i masz racje ale z jakiego powodu ktos kto potrafi, lub jest wyksztalcony i wiecej zarabia, przez to musi płacic wyzsze podatki Państwu. Dla mnie to jakas chora sytuacja. Juz nie mówie o opiekuńczym Państwie jakim jesteśmy RP jest. Za pare lat sie obudzą jak teraz obudziły się Francja i UK kiedy pieniadze wydawane na pomoc socjalna przekroczyly 3% PKB....

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 19:19 
Moderator forum

Trzeba być dziwnym człowiekiem żeby płacić 2gi albo 3ci próg. Zapewniam Cię że najbogatsi płacą 19 procent podatku, a w zasadzie to 9,5 procent. Oczywiście to przed odjęciem kosztów.... Poza tym w podatku liniowym wszyscy płacą równo procentowo. Bogatsi i lepiej zarabiający więcej a biedniejsi mniej. To co piszesz to typowy lewacki bełkot który zwykle bardzo dobrze trafia do słabo wykształconych ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 19:28 

Mnie zastanawia jak chca zrobic by obnizyc podatki, zwiekszyc kase dla budzetowki a jednoczesnie poprawic sytaucje finansowa kazdego pracujacego. Podatek to zlo konieczne bo wlasnie z czegos ta budzetowka musi funkcjonowac. Czyzby mega reformy gospodarcze? W sumie to czemu nie, byle przemyslane...

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 19:39 

Nie będzie to łatwe, i wielu powie że niemożliwe, i po części będą mieli rację. Ja bym się ucieszył jak by zrobili coś z podatkami, i kosztami prowadzenia działalności gospodarczej. ( ten cholerny ZUS)

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 19:59 

Tylko, ze to nie wplynie na zycie przecietnego kowalskiego - pracownika. Jesli ktos wierzy, ze pracodawcy po odciazeniu z oplat pozwola wiecej zarobic pracownikom to jest bardzo naiwny.

Jakby z kraju wyjechal jeszcze milion ludzi to pracodawcy by nie mieli wyboru i moze by sie obudzili, ze albo zapalca godziwa kase albo sami zaczna szukac pracy ;]

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2007, 20:41 

Ale wreszcie może ktoś zacznie sam pracować. Wiem jak wygląda biznes z pozycji pracodawcy(akurat tak się składa że pomagam ojcu) i nie jest takie łatwe i kolorowe(koszty są ogromne) Najłatwiej jest być pracownikiem. Ci co narzekają niech sami otworzą firmę i zobaczę jakie to fajne być pracodawcą. Ciekawe czy tak chętnie by dawali podwyżki, jakich chcieli jak byli pracownikami...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2