Teraz jest 27 lis 2024, 15:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 228 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2007, 14:44 

Yaxa napisał(a):
Pako napisał(a):
WOW super będzie BF2 aka "my cfg VS yours cfg" nie mogę się doczekać. Tak wogóle to ******* konsultacje z graczami EACman.Widzę że scena bf musi byc naprawde rozbudowana, jeśli 2 osoby to tak znacząca jej częśc, że na podstawie tylko ich opinii zmienia się grę turniejową.
Tego to akurat nie rozumiem. Co mają do tego konstultacje z graczami, jeżeli przedstawione są porównania liczby grających w BF2 a 2142. Przecież każdy widzi w co gra więcej ludu... a co do configów w BF2 miśku (rozumiem, że chodzi ci o eliminacje) na samym lanie nawet jechali na configach, więc so f*cking what? W wielu grach są configi, chociaż by ETQW i ludzie tweakują serwery etc żeby im się lepiej grało. To było, jest i będzie.

edit : Zgadzam się z LipToN'em - ale dwie gry to może być za dużo - wystarczy popatrzeć na LANa w wawie - w dwa dni nie udało się dokonczyc wszystkiego, co skończyło się online'ową kpiną

bo jesli maja byc sensowne nagrody :P to imho powinny byc eliminacje online wtedy nie ma problemu z czasem .....

Zreszta co do gry....co ma do tego ilosc osob? Jakos na WCG bylo RO czy CnC ktore do najpopularniejszych nie naleza .......

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2007, 14:53 

LipToN Earl Grey napisał(a):
Yaxa napisał(a):
Pako napisał(a):
WOW super będzie BF2 aka "my cfg VS yours cfg" nie mogę się doczekać. Tak wogóle to ******* konsultacje z graczami EACman.Widzę że scena bf musi byc naprawde rozbudowana, jeśli 2 osoby to tak znacząca jej częśc, że na podstawie tylko ich opinii zmienia się grę turniejową.
Tego to akurat nie rozumiem. Co mają do tego konstultacje z graczami, jeżeli przedstawione są porównania liczby grających w BF2 a 2142. Przecież każdy widzi w co gra więcej ludu... a co do configów w BF2 miśku (rozumiem, że chodzi ci o eliminacje) na samym lanie nawet jechali na configach, więc so f*cking what? W wielu grach są configi, chociaż by ETQW i ludzie tweakują serwery etc żeby im się lepiej grało. To było, jest i będzie.

edit : Zgadzam się z LipToN'em - ale dwie gry to może być za dużo - wystarczy popatrzeć na LANa w wawie - w dwa dni nie udało się dokonczyc wszystkiego, co skończyło się online'ową kpiną

bo jesli maja byc sensowne nagrody :P to imho powinny byc eliminacje online wtedy nie ma problemu z czasem .....

Zreszta co do gry....co ma do tego ilosc osob? Jakos na WCG bylo RO czy CnC ktore do najpopularniejszych nie naleza .......

Wiesz eliminacje online ok - jestem na tak - ale do tego też trzeba wyznaczyć adminów którzy będą na każdym meczu, żeby nie było cyrku "źie ćitują bludasy jedne"

Tu nie chodzi do końca o popularność i ilość grających w daną grę osób, bo na 99 % pojawią się teamy na LANie (o ile będzie) "NoName - przybywamy znikąd". Mowa tutaj chociażby o młodych np z Poznania ( o ile tam będzie ) którym zachce się zagrać 4fun.
Chodzi tu naprawdę o to, żeby to dla nas było fajnie. Bo to jest turniej dla nas, a nie dla EA POLSKA, bo im się nudzi to a zrobia sobie LANa na odczepnego. Teraz tylko trzeba dokonać wyboru - co jest lepsze i co przyciągnie większą ilość ludzi. Ja bym teraz proponował zrobić coś takiego : Listę klanów która chciała by zagrać w daną grę ( przez CLa tutaj, a nie jakimś votem, który był by niemiarodajny...)

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2007, 15:12 

Yaxa napisał(a):
a co do configów w BF2 miśku (rozumiem, że chodzi ci o eliminacje) na samym lanie nawet jechali na configach, więc so f*cking what? W wielu grach są configi, chociaż by ETQW i ludzie tweakują serwery etc żeby im się lepiej grało. To było, jest i będzie.

no wlasnie a w bf2142 configi nic nie daja :P jak w bf2 gdzie w stojacego kolesia mozna strzelac i nic nie trafic

a gdzie na lanie widziales zeby ktos przesuwal sobie hitboxy itp , to ze ustawienia grafiki zmieni to nic nie znaczy

na lanie bf2 byl infantry
bf2142 byl conquest ,
latwiej zebrac 5 osob niz 8

w bf2 konfigi rzadza, nawet najlepsi w bf2 SOF nie chcieli kiedys grac w cb eurocupie przez to

bf2142 ma najlepsze infantry !
a nagrody nie sa najwazniejsze, fajnie zagrac z ludzmi i sie nie wkurzac ze cos se poustawiali i maja bullet-time czy inny tweak

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2007, 15:29 

tak to juz jest, ale i tak wiecej osob jest za BF2
gdyby to byl lan to cfg nie mialy by takiego znaczenia (pzdr Solimi 8) )

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2007, 16:17 

ja tez jestem za bf2 ale na FFA , i tez czesciej gram w bf2 ale na FFA , na turnieju po ostanim finale lan on-line nigdy wiecej, dymki rzadza!!

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2007, 16:48 

SNAKE'83 napisał(a):
ja tez jestem za bf2 ale na FFA , i tez czesciej gram w bf2 ale na FFA , na turnieju po ostanim finale lan on-line nigdy wiecej, dymki rzadza!!
Hate the game, not the player.

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2007, 19:01 

EACman napisał(a):
Jim: alez ja dotrzymuje slowa Smile Przeciez prosilem w jednym z tematow na BF.pl o miesiac czasu, prawda? No wlasnie - miesiac mija i zabieram sie za przedstawianie konkretow. Akurat w tej konkretnej sprawie nie mam do siebie zadnych zastrzezen. Jak powiedzialem, tak robie. Miesiac czasu mial byc Wink

Pisałem odnośnie tego postu:
EACman Pią Wrz 28 napisał(a):
Panowie - turniej robic bedziemy. Mam juz przygotowany regulamin etc., przedstawie go Wam na poczatku przyszlego tygodnia, zebyscie mogli go zaakceptowac.

A tak byw. - to po co była tamta ankieta? Ale ok BF2 tez może być :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 paź 2007, 20:07 

Pako napisał(a):

ta i właśnie przez takie myślenie graczy ta scena umarła, a nie przez sknoconego BF2142 i starego BF2. "To mi się nie podoba bo kosmiczne, a tu configi" ble ble ble...

Cytuj:
Widzę że scena bf musi byc naprawde rozbudowana, jeśli 2 osoby to tak znacząca jej częśc, że na podstawie tylko ich opinii zmienia się grę turniejową.

no bo tylko te osoby jakieś pomysły i sugestie wysuwają, reszta tylko narzeka i tylko czeka aż będzie gotowy impreza, a nawet palcem nie kiwną.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 09:21 

Widze, ze bardzo ciekawa dyskusja sie tutaj wywiazala :)

Sluchajcie, w sumie zrobienie lanika zapewne jest mozliwe, tylko pojawia sie tutaj jedno pytanie. A mianowicie, ile osob byloby w stanie pojawic sie w listopadzie, czy grudniu - na przyklad - w Poznaniu.

Dlatego wydaje mi sie, ze warto robic to krok po kroku. Zaczac od turnieju on-line'owego, ktorych organizacja powoli stanie sie tradycja (mam taka nadzieje ;) ), a na przyklad na poczatku przyszlego roku (ale juz po sesjach) zorganizowac wlasnie lanika.

Co myslicie?

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 09:34 

EACman chcesz zrobić to dobrze to sam tego nie ogarniesz po pierwsze poproś chłopaków w dawnego portalu bfcentral - tak Wilda oni mają ogromne zasługi w organizowaniu imprez zapewne i tym razem chętnie się podejmą, i pewnie kaspar równieza by pomógł i ich pomoc zagwarantuje że to sie uda.

Po drugie jeśli ma być sens to zróbmy turniej on-line a jego finały na lan-party i niech to się nazywają mistrzostwa polsk - finały np w ferie i np w jakimś miejscu gdzie można korzystać z nart 2-3 dni zagwarantujcie noclegi np w gołębiewskim w wiśle - tam są sale konferencyjne więc można tam zorganizować finały dla najlepszych trochę to by kosztowało ale jak na mistrzostwa polski....

i, niech to będą eliminacjie z możliwie największej ilości gier BF2, BF2142 w wersjach CQ i INF finały lan zorganizujcie najlepiej na wiosnę i załatwcie transmisję w HS-TV bo zapewne grupa która się nie zakwalifikuje chętnie obejży finały, niech awansują po 4 zespoły.

I tam się postarajcie o prawdziwe nagrody, Nagrody za turnieje on-line to ślepa uliczka nie rób tego bo nie warto.

Boje sie jedynie że centrala nie da ci budżetu na stare gry ale można to przecież połączyć z nowymi grami np CRYSIS tu chyba będzie łatwiej...., co do budżetu to macie partnerów - dystrybutorów uwierz mi że nic lepiej nie wpływa na sprzedaż gier jak ich popularność wiesz czemu tak wielu przeszło na wg. mnie gniota jakim jest QW - bo będa turnieje i nagrody.

Zorganizuj raz w roku taka imprezę a konkurencja dotycząca klanów nie będzie miała kim grać

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 13:53 

lan z prawdziwego zdarzenia to swoje sprzety , zalatwic monitory i juz latwiej
ale za to wolnosc gramy w bf2 bf2142 bfv i bf1942, we wszystko , przy okazji mogly by byc jakies turnieiki ale ekipa calej sceny bf'a by sie spotkala , nie gralem nigdy w bf1942 a na taka impreze bym ja kupil

tylko z glowa trzeba to robic , bo ostatnie 3 wyszly ... jak wyszly nie bardzo

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:09 

EACman - osobiście sądzę, że nie ma sensu robić turnieju online. Zamiast tego lepiej skoncentrować się na zrobieniu LANa z prawdziwego zdarzenia. Wiadomo, to co przyniosłoby najwięcej frajdy scenie BFa nie musi być oczywiście dla Ciebie istotne, ale takim LANem wyrobiłbyś sobie z pewnością bdb opinię wśród nas. Mam na myśli LAN dla wszystkich BFów, bez wcześniejszych eliminacji tak aby wszyscy mogli się na nim świetnie bawić.

Mieliśmy już w tym roku taką sytuację, gdzie za turniej online-owy były sporo większe nagrody niż LANowy, co myślę jest wielkim nieporozumieniem (mam na myśli PC2007 i LAN BF2142&BF2 w czerwcu).

Lepiej zainwestować większe środki na jedno niezapomniane wydarzenie, niż rozdrabniać na dwa mniejsze ;]

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 23:13 

kilka sugestii sie pojawilo, moze cos sie ruszy,

jak by co to my tu jestesmy ... pewnie jakis czas jeszcze :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2007, 00:59 

Jeśli LAN we wszystkie części to musi być BYOC, EA zaoszczędzi kasę na kompy i każdy kto przyjedzie będzie mógł grać tyle ile zechce i z kim zechce no i w co zechce :D. Wynajmujecie tylko salę i jakiś tani bufet załatwiacie, nagrody i 2 dni z życia wyjęte :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2007, 09:43 

Ok - jesli wolicie lanik, niz turniej on-line'owy, to bede dzialac w tej materii. Chcialbym jednak poznac opinie na ten temat wiekszej ilosci userow - rozumiecie, im wiecej osob sie wypowie, tym ja mam lepszy obraz sytuacji.

Chcialbym jednak z gory Was przeprosic, ale jesli chcecie lanika we wszystkie BF-y, to niestety - w listopadzie nie da rady. Naprawde, bardzo duzo premier czeka mnie w listopadzie (Crysis, Hellgate: London, Sim City: Spolecznosci, Need for Speed: ProStreet) i zwyczajnie moglbym sobie z tym nie poradzic.

Moze w takim razie lepszym terminem bylby grudzien?

PS. Przepraszam, ze tym razem z mojej strony sa pewne problemy, ale chcialem po prostu Wam o tym powiedziec - gramy w otwarte karty :)

PS2. Ale jesli w grudniu, to sadze, ze najlepiej na poczatku. Wiecie, pozniej Swieta, wiec raczej nie bardzo bedzie Wam sie chcialo jezdzic po Polsce na Lan Party :)

Ok, czekam na opinie ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 228 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2