Teraz jest 17 lis 2024, 04:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:14 

Moim zdaniem jeśli ktoś jest w stanie bez skrupułów zabic (chociaż to chyba zbyt delikatne słowo na ukamienowanie) niedźwiadka to chyba ma nierówno pod sufitem. A może kiedyś zabije jakiegoś człowieka, który stanie mu na drodze i będzie czegoś chciał? Może zabicie zwierzaka będzie dostarczac mu za mało wrażeń? Żal mi takich ludzi tak samo jak żal mi tego niedźwiadka.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:28 

No co przynajmniej za kilka lat nie uslyszymy jak niedzwiedz rozszarpal na kawalki grupke turystow

Obrazek

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:38 

LipToN Earl Grey napisał(a):
No co przynajmniej za kilka lat nie uslyszymy jak niedzwiedz rozszarpal na kawalki grupke turystow

To moze odrazu wybic wszystkie ?

Bo przeciez moga kogos zatakowac, jakis nadzianych dwudziestolatkow ktorzy z nudow wabia male bezbronne zwierze ,tylko po to zeby pozniej je ukamieniowac.

Sie udales rodzica nie ma co....

Ostatnio edytowano 24 paź 2007, 18:44 przez Jan_Twardowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:40 

Jan_Twardowski napisał(a):

To moze odrazu wybic wszystkie ?

Bo przeciez moga kogos zatakowac, jakis nadzianych dwudziestolatkow ktorzy z nudow wabia male bezbone zwierze ,tylko po to zeby pozniej je ukamieniowac.

Sie udales rodzica nie ma co....

nie kazdy musi byc od razu agresywny jak ten malec ...

pomysl zanim zaczniesz pisac piramidalne bzdury ...

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:47 

Powinno się przywrócić karę śmierci i kary cielesne, tj. obcinanie palców itd. Egzekucje na oczach ludności zmieniłyby poglądy społeczeństwa, że wolno wszystko.

Oko za oko, ząb za ząb. I to również w odniesieniu do zwierząt.

Tyle się ostatnio słyszy o wycieńczonych koniach, przechowywanych w masakrycznych warunkach, psach przywiązywanych do drzew. Okrucieństwo ludzi nie ma granic.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:49 

Agresywny....zwabili go okruchami z chleba, odciagli w ten sposob 600m od szlaku obrzucili kamieniami a kiedy zwierze padlo wrzucili do wody.

Tak jak wyzej napisalem, rodzice musza byc z Ciebie dumni...

Dobrze by bylo jak by Ciebie ktos tak potraktowal jak oni tego niedzwiedzia.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:54 

Jan_Twardowski napisał(a):

Agresywny....zwabili go okruchami z chleba, odciagli w ten sposob 600m od szlaku obrzucili kamieniami a kiedy zwierze padlo wrzucili do wody.

Tak jak wyzej napisalem, rodzice musza byc z Ciebie dumni...

Dobrze by bylo jak by Ciebie ktos tak potraktowal jak oni tego niedzwiedzia.

Łykasz wszystko jak swieze bułeczki

widac w dziecinstwie spadl na twoja glowe rpk i teraz nie domgasz umyslowo

:mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 18:56 

Sytuacja, w której niedźwiedź wielkości psa cię atakuje, jest groteskowa. On nie był żadnym zagrożeniem, dla tych turystów. Wystarczyło go postraszyć. Po ich zachowaniu można stwierdzić, że się nad nim znęcali, najpierw ukamienowali, a potem utopili. wydaję mi się, ze w akcie obrony być nikogo nie topił ;] Btw. Znowu nie wiem czy macie świadomość, że większość spotkań z misiami jest z winy turystów. Po pierwsze zostawiają śmieci(resztki) na szlakach, co jest łatwym pokarmem, a miś przyzwyczajony wraca na te same żerowiska. Po drugie to turysta jest w "domu" u misia a nie odwrotnie. Kodeks Hamurabiego był dobry w jego czasach, ale czasem nawet mam ochotę, żeby takowy wprowadzili.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 19:50 

Cytuj:

Cytuj:
widac w dziecinstwie spadl na twoja glowe rpk i teraz nie domgasz umyslowo

Ha ha, ty jesteś głupi tak sam od siebie czy ci za to płacą? BF jest już twym Bożkiem? Hmmm...

Ktoś tam napisał, ze przesadzam.. z czym?

Taki pomysł, moze wysłać petycje z prośbą o surowe ukaranie do żadu? Prezydenta?

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 19:56 

Jan_Twardowski prosze cie, popracuj troche nad ortografia. naprawde ciezko sie czyta twoje posty.
a co do tego "ukamieniowania" - ciekaw jestem jak ty bys sie zachowal w takiej sytuacji. nawet mlody niedzwiedz moze byc bardzo niebezpieczny.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 20:19 

M@TH3V napisał(a):
Ktoś tam napisał, ze przesadzam.. z czym?

Taki pomysł, moze wysłać petycje z prośbą o surowe ukaranie do żadu? Prezydenta?

Nie dość, że jesteś ignorantem, to swoją ortografią miażdżysz. Petycje o surowe ukaranie do czego ? ŻADU ? :lol:

Przeczytaj swój poprzedni post uważnie to zobaczysz z czym przesadzasz. Jeśli sam nie spostrzeżesz, poproś kogoś z dorosłych żeby Ci wytłumaczył.
Niemniej jednak, bardzo dobrze, że masz na uwadze los zwierząt.

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 20:24 

a może tymi kanapkami go obrzucali ?? :P Dla mnie wersja jest prosta, panie zobaczył małego słodkiego niedźwiadka w oddali i zaczęły go wabić żarciem, ten pospiesznie skierował się w ich kierunku, krzyk, panika, przeraźliwy pisk, ukamienowali i wrzucili do rzeki żeby mieć alibi że się utopił. Ze 2 latka mogą za to beknąć :wink:

Głupota ludzka nie zna granic :roll: Szkoda że nie był to dorosły osobnik, kamienie raczej by ich nie uratowały przed bolesnymi obrażeniami.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 20:37 

No to tych błędów narobiłem, ze hoho...

Wiem, przesadziłem z dzieckiem, hmmm, ale jeżel io nich chodzi to kara ma być...

Hmm, ignorantem?????

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 22:07 

Ludzie spokojnie bo widzę że zostałem zlinczowany. Pisałem tego posta o 12 w nocy jak wróciłem z pracy. Kliknąłem na link przeczytałem „Mały niedźwiedź zaatakował w Dolinie Chochołowskiej grupkę turystów, którzy podjęli z nim walkę. Według turystów - w wyniku starcia - zwierzę zatonęło w potoku. Zdaniem służb TPN-u, wizja lokalna w terenie wykazała, że niedźwiadek został ukamienowany” i wyraziłem swoją opinie. Nie szukałem po necie, TV, radio kto to zrobił czy małżeństwo, czy pseudo turyści w dresach, czy normalni turyści wystraszeni atakiem, wycieczka szkolna . Z tego ubogiego newsa można wiele wyciągnąć na różny sposób i dodatkowo tak zatytułowany post „Świat schodzi na psy ?” Ja bym to zatytułował np. Turyści schodzą na psy, a w skali problemów na świecie to ten niedźwiedź to jest nic.

Tytuł:
PostNapisane: 24 paź 2007, 22:49 

nie żebym się specjalnie czepiał ale przeczytaj komar: http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=17529

Punkt IV podpunkt 2.
:P

żeby było bez offtopa, to można tylko ubolewać, że mamy w państwie mało inteligentne osoby, które męczą zwierzęta, i nawet nie chodzi mi o ten konkretny przykład, ale tak ogólnie. Ludzie podobno są gatunkiem wyższym, a niejednokrotnie zachowują się jak mało rozwinięte zwierzęta.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2