Teraz jest 22 lis 2024, 12:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2007, 13:58 

-zaden z tych monitorów się nie nadaje ani do autocada ani do grafiki
-na metrycy niższej niż S-IPS i na monitorze za 1400 zł przy tak duzym ekranie, podswietlenie bedzie nierównomierne i zapomnij o kolorach, gradientach, nawet białego nie będzie, o czarnym nie wspomne
-z pivotem życze dobrej zabawy. Wyobraź sobie ekran 24' na kiepskiej matrycy i wez go obróć o 90'. Jedna rzecz to kąt widzenia tego co będzie na górze, prawdopodobnie uniemożliwi ci zobaczenie czegokolwiek, po drugie podnoszenie monitora do góry za każdym razem napewno nie jest przyjemne ( chyba że sobie go na ścianie powiesisz, inaczej blat stołu nie da sie go przekręcić bez podnoszenia podstawki )
-a co do filmów wiadomo, czym większy tym lepszy, jak ogladasz sam i siedzisz w tym samym miejscu to super, jak nie to zanim kupisz monitor dobrze mu sie przyjrzyj w ciemnym pomieszczeniu z roznych pozycji

Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2007, 16:39 

Kupilem tego : http://www.lcd4you.pl/monitor/HYUNDAI_W ... de_DVI.php

Bo nie dostarczyli acera lol , profesjonalny dhl ech , w sumie ciesze sie , obejrzalem taniego Benq T241W i roznica w obrazie na Hyundaiu jest ogromna , jestem zadowolony , , swieci bdb jak na TN , pracuej jak moja 19" , katy ma dobre i naprawde siedziec tak jak 19 mialem ( wiadomo dalej jest teraz ) pracuje sie tak samo za to obszar roboczy duuuuuzo wiekszy ) , kolorki jak na 19 nie widze roznicy , jakos DVI faktycznie lepsze niz VGA poki co bajer , dzisiaj odpale bfa i zobaczymy na co stac monitor :D poki co jestem happy w 80% moje oczekiwania do tej pory sie spelnily

Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2007, 16:53 

Cytuj:

cena brutto: 1885 zł za TN ?? :omg: MASAKRA przecież jeśli już tyle kasy wydawałeś to imho mogłeś kupić za 1999 zł 24" na matrycy S-PVA co jest jak niebo a ziemia imho...

http://allegro.pl/item262846468_gateway ... _wawa.html

Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2007, 17:31 

1800 zl , fakt 200 zl wiecej inna matryca , 400 zl wiecej jeszcze lepszy i tak w gore , widzialem matryce 24" S-PVA inne kolory i wieksze katy , nie zrobila na mnie takiego wrazenia poprostu nie wiem jakos nie zaluje , teraz to staram sie okreslic ilosc martwych pixeli lol na 100% sa dwa ale dzieja sie dziwne rzeczy mianowcie czasem pojawiaja sie inne , pozniej ich nie ma pozniej sa i to na tym samym kolorze tla , a jak przesune okno znika :/ czy to normalne i tez swiadczy o martwym pixelu ? jak dokladnie sprawdzic ich ilosc

Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2007, 17:46 

duncon napisał(a):
1800 zl , fakt 200 zl wiecej inna matryca , 400 zl wiecej jeszcze lepszy i tak w gore

Ale nie można również cały czas w ten sposób myśleć czasami nie ma "piramidki" i czasami naprawdę warto dołożyć konkretną ilość pieniędzy w przypadku dość istotnych różnic ale oczywiście wszystko granicach zdrowego rozsądku :wink:

duncon napisał(a):
widzialem matryce 24" S-PVA inne kolory i wieksze katy , nie zrobila na mnie takiego wrazenia

No chyba że tak - w sumie każdy może mieć inne kryteria odbioru obrazu i to trzeba uszanować - nawet jeśli jest to TN vs S-PVA .

Co do pixeli to poszukaj na forum MVA ja nigdy się tym nie interesowałem bo nigdy nie miałem nawet jednego martwego piksela - a kilka LCD już się miało hehe
:wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2007, 17:52 

z tymi pixelami to zonk raz sa raz nie ma lol sam juz nie wiem musze poszukac

a co do porownaia tn vs np pva , to zdecydowana wiekszosc powie ze pva moze i racja , katy ma wieksze wiec to juz lepiej prawda ? kolory coz dla zwyklego zjadacza chleba a nie grafika majacego oko jak dla mnie sa dobre , oczywiscie gama kolorow inna na pva to widzialem ale czy sa hmm bardziej naturalne , to juz kwestia dyskusji , nie kwestonuje ze pva bylo by lepsze ale jako uzytkownik jakos roznicy nie widze i mi jakos tn odpowiada , poki co ;]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2