Rzeczywiście są sztuczne ograniczenia które denerwują chyba jednak pomysł czerwonego pola w BF był lepszy - dawał większa swobodę tutaj jesteś na poręczy i co stoi na przeszkodze żeby wyskoczyć wyżej - magiczna niewidoczna ściana.
Co do reszty fizyki to chyba jednak najlepszy stosunek możliwości i potrzeb znaczy zaimplementowali to co było najłatwiej ale dzięki temu wydajność nie ucierpiała.
Grafika jest zdecydowanie gorsza od crysisa ale za to dynamika gry i możliwości całkowicie to tuszują.
Parę minusów jednak jest np zrypana całkowicie przeglądarka.
Ale pomimo małych minusów - olbrzymie minusy przesłaniają wszystko oj długo bedzie ta giera królowac na multi bo potrafiła zebrać ludzi z CS, COD, BF i pewnie paru innych gier.
Wystarczy spojżeć na ilość aktywnych klanów w samym ladderze cb s&d czy pamiętacie żeby w jakims ladderze było ponad 1000 klanów
Twardy po jednym dniu sprzedajesz ja QW dałem kilka dni i trochę popróbowałem. Stoi na półce i chyba raczej już nie pogram
Otwarcie moge powiedzieć że jest coś czego mi brakuje w CODzie to możliwości i taktyki związanej ze sprzętem - sprzęt w bfie sporo zmienia tutaj tego nie uświadczysz.
A Kryzys czeka na lepsze czasy - bez drugiego GTX ani rusz - zakładam że mając 2 GTX + penryna 4 jajowego i łatkę która będzie umiała wreszcie to wykorzystać będzie z 50 FPS bo poniżej 20 to bez sensu momentalnie bolą oczy